Blogit
Olgan kotona

10 päivän ihastus

 Ystäväni tarvitsi apua Villen kanssa, Ville on 7-vuotias irish cob-ruuna ja ehkä maailman söpöin hevonen. Ville on saanut elää oikeaa orin elämää viime kesään saakka ja nyt Ville tuli meille kylään 10 päiväksi minun ratsastettavakseni. Ville on ratsuhommissa vielä aika alkutekijöissään ja laukan sijaan kaveri tarjoaa vain pukkeja.  

Hauskaa miten eläimen ulkonäkö vaikuttaa niin kovasti siihen millaisen asenteen sitä kohtaan ottaa. Samoin kuin ihmistenkin kanssa, ulkonäön ei pitäisi koskaan antaa hämätä. Minun ja Villen tarinassa Villellä oli kuitenkin ulkonäöstään hyötyä. En voinut mitenkän nähdä tuota otusta muuna kuin kilttinä lupsakkana tyyppinä ja niinpä tulimme hyvin juttuun. Heti kun Ville tajusi rentoutua eikä myöskään pelännyt minua selässään, pukittelu loppui.

Minulla on paha tapa haalia pihaan jos jonkinlaista hevosta teurasuhan tms alta. Ville on myytävänä ja olin mielestäni todella vahva kun en edes harkinnut ostavani sitä, tai ehkä vähän, etenkin kun lapset rakastivat tuota hevosta heti. Helgan mielestä Villellä on myös samanlaiset viikset kuin Imppa-Ukilla.

Kommentit (1)

  1. Muori

    Onneksi omiin pelastettuihini ei sentään ole vielä kuulunut yhtään hevosta – ehkä siksi ettei teurastamoon matkalla olevia hevosia ole sattunut tulemaan vastaan. Mutta muuten on meilläkin meno toisinaan ollut kuin kuin Nooan arkissa konsanaan, kun meille on ikään kuin huomaamatta muuttanut lauma kanoja, muutama kukko, epämääräinen joukkio kaneja, (kesä)kissoja, (ei kovin puhdasrotuisia) koiria ja naapurimökkiläisen hanhetkin muutaman vuoden ajan talvehtimaan lähteäkseen taas kesiksi alkuperäiselle omistajalleen…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *