Blogit
muotoseikka\

VINYYLITAPETIN POISTAMINEN

vinyylitapetin poistaminen

vinyylitapetin poistaminen

vinyylitapetin poistaminen

Valkoiset maalatut seinät.
Niin tylsät, mutta samalla huomaan haluavani sellaiset jokaiseen kotiini. Valkoinen on tunnetusti hyvä pohja, jota vasten rakentaa kodin sisustus. Niinpä halusin lähtökohtaisesti valkoiset seinät myös tähän kotiin lukuun ottamatta muutamia tehosteseiniä, jotka maalasimme kauniin harmaiksi. Tasaiset valkoiset seinät vaativat tässä tapauksessa kuitenkin aika paljon työtä. Talon keskikerroksessa oli nimittäin seinillä pintaremontoijan painajainen: liimalla kiinnitetty, yli maalattu vinyylitapetti. Sehän ei tunnetusti irtoa kirveelläkään eikä seinästä ole todellakaan helppoa saada maalattavaa pintaa liimatun vinyylitapetin jäljiltä. Ush. Onnistuimme kuitenkin tuon paholaismaisen vinyylitapetin poistossa ja seinien tasoittamisessa mielestäni erittäin hyvin.

vinyylitapetin poistaminen

vinyylitapetin poistaminen

vinyylitapetin poistaminen

Näin vinyylitapetin poisto onnistui:

1.Revimme vinyylitapetista irti päällimmäisen kerroksen, eli vinyylikerroksen. Se lähti yllättävän helposti, kun alle ujutti pakkelointilastaa. Ainoa todella kinkkinen tehtävä tässä vaiheessa oli irrottaa tapetti portaikon takaa, kun portaikon ja seinän väliin jää sentin rako, josta tapetti oli myös irrotettava.

2.Jäljelle jäi tapetin alin paperikerros, jonka hioimme hiomapaperilla siistiksi ja harjasimme paperipölyn pois.

3.Tapetin alimmassa kerroksessa oli näkyvillä selvät saumat, jotka tasoitimme pakkelilla. Tasoitteen kuivuttua hiomme saumat tasaisiksi. Tätä hommaa saikin tehdä 2-3 kertaa, sillä paikoin tapetin paperikerros vettyi tasoitteesta ja lähti kupruilemaan ja repeämään, ja taas oli odotettava kyseisten kohtien kuivumista ja tasoitettava uudelleen, ja sen jälkeen odotettava kuivumista ennen kuin pääsi taas hiomaan.

4.Tämän jälkeen maalasimme seinän pohjamaalilla. Se on varsinaista maalia paljon halvempaa, ja kun alimman maalikerroksen tehtävä oli pääasiassa tehdä seinään tasainen pinta, pohjamaali on järkevämpi valinta. Tapetin pohjapaperi hieman kupruili kostuessaan maalista, mutta kuivuessaan suoristui jälleen täysin.

5.Pohjamaalin jälkeen tasoitimme vielä joitain kohtia pakkelilla ja hioimme seinät vielä kerran tasaisiksi. Sitten pääsimme maalaamaan lopullisella pintamaalilla, joksi valikoitui Remontti-Ässä. Olisin mieluusti ottanut jonkin himmeämmän maalin, mutta koira- ja lapsiperheessä seinämaalin on oltava pesun ja kulutuksen kestävä. Remontti-Ässä onkin siihen tarkoitukseen oikea luottovalinta. Seinät maalattiin kahteen kertaan kunnes pinta oli kaunis ja tasainen.

Kaikkeen tähän meni melkein viikko (toki teimme muita töitä samalla), mutta olen tyytyväinen, että vinyylitapetin poisto onnistui ja että lopputuloksesta tuli kaunis. Tämä työ oli nimittäin jo etukäteen niitä hommia, joita remontissa jännitin. Enpä ole vielä viitsinyt seinille edes tauluja kiinnittää, kun vielä on kuhertelukuukausi seinieni kanssa kesken. Kun ne on itse tehnyt, niitä osaa ihan eri tavalla arvostaa.

Pieni rohkaisun sananen siis vinyylitapetin poiston kanssa tuskaileville. Hyvä siitä tulee!


A word about getting rid of plastic wallpapers that are
painted over. Not a nice job but we did it!


seuraa – follow
FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA


Kommentit (1)

  1. Riikka

    Vinyylitapetin poisto on mahdollista, se on lasikuitutapetti se joka remontoijan painajainen 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *