Blogit
muotoseikka\

VILJAN VILJATON KEITTIÖ

Mahdoton on tapahtunut.
Olen rakastunut leipomiseen.
En ole koskaan nauttinut ruoanlaitosta mitenkään
erityisen paljon, Olen tehnyt ruokaa elääkseni, en siksi että
pitäisin keittiössä häärimisestä niin paljon. Kun sain
2,5 vuotta sitten IBS-diagnoosin (ärtyneen suolen oireyhtymä)
koko asennoitumiseni ruokaan muuttui ihan täysin. IBS:ää hoidetaan
pääasiassa ruokavaliolla, koska lääkehoitoa siihen ei ole olemassa.
Niin kutsuttu fodmap-ruokavalio sai minut innostumaan ruoanlaitosta,
koska se tarjosi aivan uudenlaisia haasteita. Jos joku olisi
minulle vielä kolmisen vuotta sitten sanonut, että pidän joku
päivä ruokablogia, olisin nauranut isoon ääneen.
Näin kuitenkin kävi. Ja nautin nykyään ruoanlaitosta, ruokien
kuvaamisesta ja reseptien kehittelystä aivan mielettömän
paljon. Fodmap-ruokavalioon perustuvan keittiöni antimia
voitte kurkata  Vatsan vapaapäivä -nimisessä blogissa (klik!).
Leipominen – tuo ruoanlaiton ehkä jaloin osa – on erityisen
 vaativaa gluteenittomassa keittiössä. Olen epäonnistunut
ainakin sata kertaa, mutta nykyään yhä useammin kuitenkin
onnistunut. Ehkä siksi juuri leipominen on vienyt sydämeni.
Koska se ei ole yksinkertaista, eikä aina voi tietää, millainen
lopputuloksesta tulee. Kun saan kehiteltyä hyvän ohjeen,
leivon samaa tuotetta hyvin usein.
Sain työpaikalta Emmi-Liia Sjöholmin uutuuskirjan
Viljaton kattaus. Kiitos, ihana työtoverini, tiedät kyllä kuka 🙂
Kirja on todella inspiroiva! Emmi-Liiahan on tuttu
paitsi huikaisevan kaunis myös täynnä toinen toistaan
kekseliäämpiä reseptejä. Kirja on hyvin tehty ja uskon,
että se antaa minulle ideoita vielä vuosiksi eteenpäin.
Leivoin eilen gluteenittomia runebergintorttuja.
Ne onnistuivat todella hyvin ja taas huomasin, miten
pienistä asioista arjen ilo ja onni koostuu. Jos
elämä joskus heittää kuraa tuulilasiin, aina voi vähän leipoa.

I have totally fallen for gluten free baking.
I have told here before that I suffer from IBS and acid reflux.
It wasn’t until I got the diagnosis that I discovered the joy in
cooking and baking. Why? Maybe because the illnesses give
me challenges. They are treated with fodmap-diet which is quite
restricted and includes no traditional grains or many kinds of vegetables.
Lately I have totally fallen in love with specially gluten free baking.
 
I got this beautiful grain free cook book from my work.
It’s written by Emmi-Liia Sjöholm from the blog
Torkkuja ja nokkosia (click!). I love the lay out and the
design of the book, the photos and of course the recepies.
 
I myself have a fodmap diet based food blog. Check it out here (click!).
 
Happy gluten free cooking!

Kommentit (16)

  1. Marja

    Siis olipa huippua, että satuin lukemaan tämän postauksesi! Minulla kun lienee tuo sama oireyhtymä – vaivannut vuosikaudet mutta nyt viimeisen kuukauden ihan hirveästi. Olen päätellyt moisen johtuvan niin syksyn stresseistä kuin väärin syömisestä. Minäkin kun olen blogini myötä innostunut (ekaa kertaa ever) leipomisesta – ja koko syksy tulikin leivottua ahkerasti. Vehnäjauhoilla 🙁 Siksipä olenkin nyt ihan lamaantunut luultuani, että tähän loppui leipomiset – kun vatsa ei kestä niin ei. Mutta haa, seuraavaksi surffailen suoraan toiseen blogiisi etsimään gluteenittomia vinkkejä. Ja lisään sinut vihdoinkin myös oman blogini linkkilistalle niin en missaa yhtään postaustasi 🙂

    • vilja

      Gluteenittomat leivonnaiset ovat onnistuessaan mielettömän hyviä, joten olen yhä vakuuttuneempi siitä, etten jää niin kovin paljosta paitsi. Kun löytää hyvän ohjeen, se kannattaa säilyttää visusti 🙂 Niin yritän tehdä blogissakin. Loistavaa, että löysit sekä tänne että sinne!

  2. Jonna Lady mustavalkoinen

    Voi pojat! Sullakin on ruokavamma! 😀 Ja toinen blogi, miten ihmeessä se on mennyt multa ohi…? Tämä ruokavammainen hyppää nyt sinne, kiitos ja kumarrus. 🙂

    • vilja

      Minähän olen ruokavammaisista vammaisin! Hienoa, että löysit toisenkin blogini. Parempi myöhään kuin ei lain 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *