Blogit
muotoseikka\

VIHDOIN VILAUS VIERASHUONEESTA

VIERASHUONE_ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5051

VIERASHUONE_IMG_5837

VIERASHUONE_IMG_5888

VIERASHUONE_IMG_5830

VIERASHUONE_IMG_5866

VIERASHUONE_IMG_5843

On yllätyspaljastuksen aika: meillä on viideskin huone! No, oli yllättävää tai ei, en olisi uskonut, että lempitilani nykyisessä kodissamme jää remontin jälkeen täysin heitteille eikä sitä näy blogissa koskaan. Niin kuitenkin kävi yläkerran kolmannelle huoneelle, jonne minä olisin alunperin halunnut makuuhuoneemme. Tilasta kuitenkin tuli vierashuone, kun päätimme ottaa makuuhuoneeksi yläkerran matalan huoneen.

Vierashuoneeseen kannettiin muutossa miehen vanha sohva sekä Ikean matala taso. Muuta huoneelle ei sitten tehtykään vuoteen. Huone oli paitsi epäkäytännöllinen myös tylsä. Äitini nukkui siellä muutamaan otteeseen, kun oli lapsenhoitohommissa meillä, mutta itse emme oikeastaan koskaan viettäneet huoneessa aikaa. Jotain siis piti tehdä.

Se ”jokin” alkoi sitten tapahtua loppukesästä, kun ostin tori.fi:stä huoneeseen Ikean Söderhamn-sohvan. Halusimme huoneeseen harmaan Söderhamnin, mutta koska sohva tuli käytettynä, tyydyimme toistaiseksi siinä olleeseen luonnonvalkoiseen kankaaseen. Ja kieltämättä pidän siitä, että huoneessa on nyt kaiken kaikkiaan luonnollisempia, kellertäviä sävyjä. Sohvan kaveriksi ostin Askon alesta Finarten Nirvana-villamaton. Matto on ollut pitkäaikainen unelmani, ja se sopii tähän tilaan täydellisesti. Villainen seinävaate, joita löysin keväällä UFFin kirppikseltä kaksin kappalein, sopii tähän sävymaailman myös hyvin.

VIERASHUONE_IMG_5853

VIERASHUONE_IMG_5905

VIERASHUONE_IMG_5885

VIERASHUONE_IMG_5951

VIERASHUONE_IMG_5861

Vaikka kutsumme huonetta vierashuoneeksi, huoneella on vieraiden majoittamisen lisäksi monta muutakin funktiota. Koska huoneessa on paljon valoa, se on oivallinen paikka viherkasveille. Kasvit ovat olleet huoneessa myös paossa taaperoa, joka oli pitkään varsinainen kasvituholainen. Nyt Nappula osoittaa tasolla olevia kasveja ja hokee ”kukka, kukka, kukka”, mutta osaa olla koskematta. Vihdoin! Talven ja pimeyden varalle huoneessa on myös Kekkilän vihervalo, joka on meillä hoidossa. Vihervalo kuuluu ystävälleni, joka asuu tällä hetkellä Tukholmassa. Vaihtamiseen ja lainaamisen perustuva omistaminen toimii jälleen kerran mainiosti. Huoneen kolmas, tärkeä funktio on tarjota leikkitilaa Nappulalle. Matto sijoitettiin keskelle huonetta leikkien alustaksi, ja kun iso lelulaatikko raahataan huoneeseen, leikki voi alkaa. Samalla aikuinen voi pötköttää sohvalla ja olla silti läsnä ja mukana leikeissä. Melkoisen kätevää.

Jos oikein hyvä tuuri käy, voi sohvalla maata myös yksin kirjan tai kuulokkeiden kanssa. Tai ainakin unelmoida, että sellaiseen olisi lapsiperhearjessa mahdollisuus.

Tähän huoneeseen olen valinnut tämän hetken lemppareitani: villaa, samettia, puuta ja keramiikkaa, unohtamatta ikilemppareitani harmaita sävyjä ja minimalistisia esineitä. Vaikka tila on pienen kokonsa vuoksi ollut erittäin haastava sisustaa, on myös tuntunut mahtavalta päästä pitkästä aikaa hieman toteuttamaan itseään. Etenkin kun pienen budjetin kanssa on saanut olla sanalla sanoen luova. Uskon, että huoneeseen ilmestyy syksyn edetessä lisää tunnelmaa tummilla sävyillä ja kynttilöillä. Varsinainen syyspesä.


Our guest room is finally decorated. This space has been neglected for so long.
Now it’s one of my favorite places in this home.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (7)

 1. Tanja Idis & Interiööri

  Kiva pesä ! Samettia on hiiviskellyt meillekin…ja itselle uusissa sävyissä. Meillä taitaa olla sama sametti-toimittaja, heh 😀

  • vilja

   Sametti on mahtavaa, ja meillä on ollut sitä ruokailutilassa ja olohuoneessa jo pitkään. Mutta nyt se valtaa alaa muualtakin. Samettitoimittaja on hyväksi todettu! Meille kelpaa ainakin vain tämä ruotsalainen sametti. 😀

 2. Essi/St. Black

  Todella kauniit sävyt ja materiaalit 🙂

  • vilja

   Kiitos! Kiva kuulla!

 3. Kati

  Tosi kiva sisustus. Ehkä mainitsitkin, mutta mistä tuo musta hylly on?

  • vilja

   Kiitos! Hylly on hieman yllättävästi Jyskistä, 90e. Budjettisisustus siis kokonaisuudessaan.

 4. Hanna H

  Kaunis huone! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *