muotoseikka\
muotoseikka\

VIELÄ YKSI MAHDOLLISUUS ILMAKASVILLE

Mieletön toukokuu! Valo tulvii sisään ikkunoista, ja terassin ovesta löyhyy huoneisiin kesän tuoksu. En jaksa tippaakaan välittää siitä, että valo paljastaa myös kaiken pölyn pinnoilla (kuten kuvista näkyy), vaan suljen silmäni ja nautin. Kaikkialla on vehreää ja puissa havisee. Vajaat kolme vuotta kestäneen talven jälkeen kesä on täällä.

Myös sisällä vihertää, vaikka kesäaikaan kasvien hoito vaatiikin vähän enemmän muistamista. Viherkasvit menestyvät minulla ihan kohtuullisesti. Olen saanut useita kasveja pidettyä hengissä sillä, että unohdan juuri sopivasti kastella niitä. Ne eivät siis mätäne, mutta eivät myöskään kuihdu kuoliaiksi. Ilmeisesti kastelufrekvenssi on siis oikea, kun suurin osa kasveistani kasvaa ja voi kohtuullisen hyvin. Yhden kasvin kanssa olen kuitenkin ilmeisesti ollut liian tunnollinen. Viime kesänä ostamani ilmakasvi – siis kasvi, jota ei tarvitse kastella – kuoli melkeinpä heti. Kukkakauppias käski suihkutella sitä suihkupullolla kerran viikossa, ja minä tein työtä käskettyä. Niinpä kasvi mätäni. Kuka saa ilmakasvin mätänemään?! No minä.

Päätin siis viis veisata ilmakasvivillityksestä, kunnes vastaan tuli tämä kiinnostava yksilö. Ruokailutilassa lasikuvun alla asustava kaveri näyttää samaaan aikaan kärsivältä ja kukoistavalta. Se on kuin Saksikäsi Edwardin koura tai Fido Didon tukka (molemmat käsitteet avautunevat vain 70- ja 80-luvun lapsille, pahoittelut siitä). Kiinnostava kasvi kaiken kaikkiaan.

Päätin siis antaa ilmakasveille vielä yhden mahdollisuuden. En ole vielä varma, lähestynkö kasvia koskaan suihkepullon kanssa, vai katsonko vain, miten se pärjää omillaan. Ainakaan mätänemään en sitä päästä.

Kun aurinko porottaa tällä tavalla, se myös kuivattaa huonekasvien mullat nopeasti. Lieneekin parasta tihentää kastelutahtia normaalista hieman, jotta kasvini selviävät hengissä ainakin uuteen kotiin asti. Ja mieluusti vähän pidempäänkin. Muuttoon on nimittäin enää reilu viikko.

Kohta mennään!


I hope my air plant survives a bit longer than the last one did. It’s so pretty in all of it’s simplicity.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

  1. Jenni

    Ilmakasvi mätänee, jos sen tyveen jää kosteutta ja jos on kuvun alla, pitää suihkuttelun/kastelun jälkeen jättää kasvi kuivumaan ennen takaisin kupuun asettelua. Muuten sille saa sanoa hei heit aika pian! Sain vinkin ilmakasvimyyjältä, että suosiolla jättää suihkuttelun jos siltä tuntuu ja uppokastelee nuo parin viikon välein, osalle riittää jopa kerran kuukaudessa. Tämän jälkeen pitää vaan antaa kuivua todella hyvin (ylösalaisin jos mahdollista), ennen kuin pistää kuvun alle tai nostaa pystyyn, varsinkin jos kasvissa on koloja, jonne vesi voi jäädä lillumaan. Itsellä myös kakkoskierros ilmakasvien hoidossa. Jospa tällä kertaa säilyisivät nämä hengissä… 😀

    • vilja

      Olipa hyvä vinkki! Kiitos tuhannesti, Jenni!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *