muotoseikka\
muotoseikka\

UUDEN ÄÄRELLÄ

Muutos on yhtä aikaa pelottavaa ja innostavaa. Tällä viikolla uusia asioita on tipahdellut eteemme harva se päivä. Niistä näkyvin on blogialustan uusi ilme, joka lanseerattiin keskiviikkona. Suurin muutos siinä lienee se, että sivupalkki on poistunut kokonaan. Nyt blogissa voi navigoida blogin logollisen yläpalkin alla olevasta valikosta, joka näkyy desktopilla (eli kannettavalla ja pöytäkoneella) selatessa linkkeinä, ja mobiililaitteilla selatessa hampurilaisvalikkona. Sitä kautta pääsee arkistoon selaamaan vanhempia postauksia, lukemaan blogin esittelyä ja palaamaan takaisin etusivulle. Tuonne valikkoon lisään vielä enemmän sisältöä, kunhan alusta tulee muuten ensin tutuksia ja kaikki pienet bugit saadaan ensin korjattua.

Kaiken kaikkiaan blogialustasta on tehty modernimpi ja simppelimpi. Jos selaat blogia käynnykällä tai padilla, onneksi olkoon, sillä alusta on nimenomaan suunniteltu mobiilikäyttäjiä silmällä pitäen. Desktop-näkymässä sen sijaan on vielä hieman viilaamista, ja vanhoissa postauksissa kuvat ovat jopa niin isoja, että niitä voi olla vaikea hahmottaa, mutta koetan pikkuhiljaa itsekin sopeutua uuteen alustaan ja opetella hyödyntämään sen etuja paremmin.

Yksi omainaisuus, joka on itselleni vielä vaikea sisäistää on se, että keskellä postausta saattaa nyt olla mainos. Ei kannata siis lopettaa lukemista mainoksen kohdalla, vaan selata rohkeasti postaus loppuun saakka.

Viimeisimpien postausten esikatseluruudut löytyvät etusivun alareunasta. Sieltä on helppo käydä lukaisemassa postauksia kuluneen kuukauden ajalta, jos ei ole niitä ehtinyt aiemmin lukea. Alareunassa on myös Instagram-feedi, jonne tulevat viimeksi Instaan laittamani kuvat. Postauksen alta löytyvät myös yhteystiedot.

Jos selaat blogia iPhonella tai Macilla ja käytössäsi on Safari-selain, saattavat kuvat vielä näkyä sinulle väärässä paikassa, ruudun sivussa. Tätä vikaa korjataan parhaillaan kuumeisesti, mutta sitä ennen kannattaa lukea blogia toisella selaimella, esim. Chromella.

Tämän viikon toinen suuri muutos on tapahtunut vuodenajassa. Ennen kuin syksy pääsi kunnolla edes vaihtiin, puski talvi jo päälle. Meillä onkin nyt kunnon kerros lunta, ja tänään kaivettiin pulkkakin esille. Sopivaan ajankohtaan siis sattui myös maanantaina juhltittu Krista Keltasen ja Jonna Kivilahden uutuuskirjan julkistus. Happy homes – Christmas on kirja täynnä upeita suomalaisia joulukoteja. Kristan kuvat ja Jonnan tekstit ovat niin herkulliset, että kirja toi minulle heti orastavan joulumielen. Tässä muuten oivallinen joululahjavinkki sisustamisen ystävälle. Kirjassa vilahtelee useita tuttuja koteja suomalaisista sisustusblogeista, mutta mukana on myös monta kotia, joita en ole ennen nähnyt.

 

Uudistuminen on vahvasti mielessä muutenkin, eikä eilinen sisustajaryhmämme tapaaminen marraskuussa avattavassa Asun-lehden ja Annon yhteisessä pop up -kodissa Helsingin keskustassa yhtään vähentänyt sitä intoa. Tilaisuudessa esiteltiin kotimaisen Domus Naturan upeita savi- ja kalkkimaaleja, ja sain savimaaleista värinäytteet myös kotiinviemisisksi. Olemme tänään pyöritelleet niitä pojan kanssa ja tuumanneet hänen huoneensa seinien maalaamista. Tämä ikuisuusprojekti kun on riukkunut ilmoilla ja yli vuoden ajan. Ehkä tänä talvena jotain jo tapahtuu sen projektin tiimoilta.

Mitä pidätte blogin uudesta ilmeestä? Toimiiko vähemmän on enemmän -ajatus?


Muotoseikka has a new look. How do you like it?


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

  1. Satu

    Mainoksilla liian häiritsevä rooli tekstien välissä.

    • vilja

      Olen ihan samaa mieltä. A-lehdet, joka ylläpitää Meillä kotona -sivustoa, muokkaa vielä mainosten paikkoja. Mutta kokonaan mainos tuskin tulee poistumaan, ikävä kyllä. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *