muotoseikka\
muotoseikka\

KUNNOSTETTU TERASSI JA UUSI KALUSTO

Kaupallinen yhteistyö: Hillerstorp

Kesä on ehtinyt jo puoleen, ja vihdoin meillä on terassi valmis. Pihan kunnostaminen haukkasi vapaa-ajastani sen verran suuren osan, että terassin saattaminen valmiiksi sai väistyä akuuttien pihahommien tieltä. Mutta vihdoin terassi on siinä kunnossa, että sinne voi kutsua arvovaltaisempiakin vieraita. Postauksen lopussa on ennen-kuva terassista. Siitä voi nähdä, että sekä itse terassi että sen ympäristö ovat kokeneet melkoisia muutoksia. Terassin etulaidassa olleet paalut, joihin oli istutettu havuja, saivat lähtöpassit. Myös terassin sivussa ollut takorautainen ritelikkö lähti uuteen kotiin. Terassin sivulta kaadoin ylikasvaneen angervon ja terassin edustalta kaivoin esiin kauniin kallion, jonka päälle tämä talo on rakennettu. Terassin laudoituksen öljysin mustaksi.

Pihan kunnostuksesta ja ruukkuistutuksista kerron vielä myöhemmin lisää, sillä nyt on aika silmäillä upeaa terassikalustoa, jonka äärellä olen viettänyt näitä aurinkoisia päiviä. Tämä harmaalla kuultomaalilla käsitelty mäntypuinen kalusto on ruotsalaisen Hillerstorpin Valletta-sarjaa. Pidän sen eleettömästä ilmeestä ja pinnasta, joka näyttää erehdyttävästi siltä kuin se olisi auringon ja tuulen kauniisti harmaannuttama. Kaluston pinta on kuin vanhaa ladon seinää, joka on nähnyt paljon elämää. Pinta on myös huoltovapaa, joten tätä kalustoa ei tarvitse vuosittain talven jäljiltä öljyillä. Pidän pöydän ja penkkien siroista jaloista ja viimeistelemättömästä ilmeestä. Hillerstorpia myyvät monet suomalaiset rautakaupat ja kalustefirmat, ja valikoimaa on runsaasti.

Mielestäni tämä kalusto istuu hienosti terassimme mustaan lattiaan ja talomme vaaleansiniseen seinään. Kotimme sijaitsee vain parinsadan metrin päässä merenrannasta, joten kallio, heinät ja säänsyömä puu sopivat tähän tunnelmaan oikein hyvin. Kun taivaalla lentelevät kiljuvat lokit, kallio on paljaan jalan alla lämmin ja aivan läheltä kuuluu moottoriveneen puksutus, voi kuvitella itsensä 2010-luvun Myrskyluodon Maijaksi.

Tässä vielä terassi ennen kunnostusta. Suurin muutos taitaa olla tunnelmassa ja avaruudessa.

Lämpimiä heinäkuun päiviä kaikille sinne!Terrace makeover is finally ready and the new dining set ready to serve my summer evenings. Love the worn out look of this grey wood.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

  1. Maria

    Olisi ollut kiva nähdä samasta kohtaa otettu jälkeen kuva kuin oli se ennen kuva :). Näin avaruuden tunnusta tapahtuneen muutoksen olisi voinut havaita lukijakin. Nyt kuvat olivat lähikuvia pöytäryhmästä lähinnä. Mikä oli sekin kyllä ihan kiva, sillä tarvehankintalistalla ovat meilläkin!

    • vilja

      Ihan totta. Pitänee ottaa sellainen kuva tässä kesän edetessä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *