muotoseikka\
muotoseikka\

TÄÄLLÄ SYNTYVÄT NIKARIN KALUSTEET

Nikari

Nikari

Nikari

Nikari

Nikari

Nikari

Nikari on Suomen tämän hetken tunnetuimpia ja arvostetuimpia kalustevalmistajia. Nikarin huonekalut syntyvät taidokkaana käsityönä, jossa kunnioitetaan perinteisiä puusepäntaitoja. Yksi merkittävä tunnusmerkki on se, että Nikarin kalusteet on kasattu puutapeilla eikä niissä ole rahvaanomaisille ruuviliitoksille sijaa. Kalusteiden pinnat tuovat puun syyt niin upeasti esille, että kyseessä on pikemminkin taideteos kuin huonekalu.

Nikari on lähtöisin Suomen huonekaluteollisuuden mekasta, Pohjanmaalta, mutta nykyisin kalusteet valmistetaan Fiskarsin ruukissa sijaitsevassa vanhassa tiilirakennuksessa. Lähdimme äitini kanssa eilen kesäretkelle Fiskarsiin ja iloksemme huomasimme ennen lähtöä, että Nikarilla on juuri perjantaisin avoimet ovet Showroomillaan. Painoimme kaasujalkaa ja ehdimme avoimiin oviin mukaan. Vaikka pääsy oli vain Showroomille, myös viereisiin tiloihin, joissa kalusteet valmistetaan, voi kurkistaa. Valokuvia tuotteiden valmistuksesta ei kuitenkaan ikävä kyllä voi ottaa – mitä ilmeisimmin mallisuojasyistä. Saimme kuitenkin muun muassaa seurata, miten nuori nainen vahasi tuolin runkoa tehtaan päässä olevalla lastauslaiturilla. Mahtavaa katsella taidokasta käsityötä.

Nikari

Nikari

Nikari

Nikari

Nikari

Nikari

Nikarin kalusteissa luotetaan puun, nahan ja muiden luonnonmateriaalien yhdistelmään. Liitokset ja ergonominen muotoilu ovat niin korkealuokkaisia, että pelkkä kalusteen näkeminen tuo hyvänolontunteen. Koeistuimme äitini kanssa kaikki suosikkituolimme ja totesimme ne juuri niin ergonomiksi miltä ne näyttävätkin.

Nikari

Nikari

Nikari

Jos mietit, mitä kesällä vielä tehdä ja minne suunnata, poimi ihmeessä tämä tai joku muu kotimaan matkailun vinkeistäni talteen. Vinkkejä on tulossa lisää, ja pureudun myöhemmin enemmän myös siihen, mitä muuta näimme Fiskarsissa.

Viilentäviä tuulia viikonloppuunne!Nikari wooden furniture is manufactured in Fiskars in Southern Finland. We payed a visit there and just loved the atmosphere. Look at the details in the pieces!


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *