muotoseikka\
muotoseikka\

SUORAAN OJANPENKALTA

heinät maljakossa

heinät maljakossa

heinät maljakossa

heinät maljakossa

Voihan pampaheinä. Koko syksyn sisustusblogit ovat olleet tulvillaan kullankeltaisia heiniä, jotka tupsuttavat rennosti maljakoissa. Pampaheinäbuumia on käsitelty muun muassa Modernisti kodikas -blogissa ja sivuttu myös Coffee table diary -blogissa. Pampaheinissä hymyilyttää nimenomaan se, että ne ovat trendi, ja yksi heinä maksaa kukkakaupassa melkein kympin kappale.

Näissä kuvissa näkyvät heinät eivät ole pampaheinää, vaan olen riuhtaissut ne mukaan läheiseltä ojanpenkalta. Efekti on sama, kustannus eri. Mutta trendien perässä täälläkin näemmä juostaan – pitkin ojien pientareita. Itselleen pitää osata nauraa, ja tämä on minun yritykseni siihen.

heinät maljakossa

heinät maljakossa

heinät maljakossa

Kuivahtaneet heinät kuitenkin istuvat todella hyvin samaan miljööseen tyynyn kanssa, jonka pyysin isääni nappaamaan mukaansa mökillä käydessään. Iskin silmäni tähän kauniiseen oljenväriseen villakankaiseen tyynyyn jo kesällä mökkireissulla ja harkitsin sen tuomista kotiin. Tyyny on isoäitini peruja ja luulen, että hän on tehnyt kankaan itse. Tyynyn pienet karheat helmikirjailut muodostavat kauniin aaltokuvion ja pidän siitä kovasti. Lisäksi isovanhempien esineet tuntuvat kodissa tärkeiltä. Niiden myötä oma historia on arjessa läsnä.

Saan usein kuittailua vierailta siitä, että ”onkohan sulla ihan tarpeeksi noita sohvatyynyjä”. Joo, vähemmälläkin varmaan selviäisin, mutta tyynyjen funktio on tarjota mahdollisimman mukava pötköttelyasento iltaisin sohvalla. Ja tietysti tuoda pehmeää tunnelmaa kotiin, joka on muuten melko riisuttu. Meille on tullut viimeisen puolen vuoden aikana aika paljon oljen, hiekan ja beigen sävyjä, ja tämä tyyny sopii niiden seuraksi. Luonnollisuus miellyttää nyt silmää ja heinät sekä aidot, luonnosta tuodut materiaalit tuntuvat hyvältä sekä kädessä että sisustuksessa.

Olen taas ehtinyt nauttia kodistakin eri tavalla, kun arki on hieman rauhoittunut, olen saanut levättyä enemmän ja minulla on ollut enemmän omaa aikaa. Heinien, oksien ja kukkien kerääminen luonnosta ja asettelu maljakkoon on parasta lepoa mielelle. Tämänkaltaisiin autuaan toissijaisiin asioihin haluan panostaa tänä talvena tavallistakin enemmän.

Lepoa ja mielenrauhaa hämärtyviin päiviinne!


Golden tones and a cushion made by my grandmother. These things give me joy in the darkest period of the year.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (1)

  1. Katinka

    Ja hei… ojanpientareelta napatut heinät on melko paljon ekologisempi ratkaisu, kuin Suomeen lennätetyt pampat. Arvostan, että et ole niitä bloggaajia, jotka kouhkaavat hiilijalanjäljestä ja seuraavassa postauksessa esittelevät pampa-asetelmiaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *