muotoseikka\
muotoseikka\

SAAKO JO SANOA J-SANAN?

”Joulu.” Noniin, nyt se j-sana on sanottu. Ollaanhan tässä jo marraskuun puolella ja joulukalenterit ovat ilmestyneet kauppoihin.

Voinen siis hyvällä omatunnolla myös vilauttaa teille Granitin rouheaa ja tunnelmallista joulumallistoa, joka on täynnä perinteisiä joulun elementtejä: paperitähtiä, kynttilöitä, kuusenkoristeita, kransseja ja mausteisia sävyjä. Nämä kuvat saivat minut jouluiseen tunnelmaan, vaikka en yleensä olekaan ensimmäisiä joulufiilistelyn aloittajia.

Tämä tuleva joulu on kuitenkin erilainen monella tapaa. Ensimmäinen joulu eron jälkeen on väistämättä tilanne, jossa on pakko luoda uusia perinteitä ja tapoja. Keksiä, miten se joulu jatkossa vietetäänkään. Toisaalta heti joulunpyhien jälkeen olen käynyt kertaalleen läpi kaikki vuodenkierron juhlat yhden vanhemman perheenä. On ihan helpottavaa, ettei edessä ole enää yhtään juhlaa, jonka sujumista pitää jännittää. Toisaalta tuleva joulu myös ahdistaa, sillä joudun viettämään ainakin yhden päivän jouluna ilman poikaa. Siitä saattaa tulla työlästä. Koetan kuitenkin paikata aukon jollain muulla hyvällä seuralla.

Odotan myös innolla sitä, että saan koristella. Kyllä, koristella. Aion koristella sydämeni kyllyydestä – tai kuten nyt minimalistinen ihminen koristelee – eli aika riisutusti. Mutta koristella silti. Edellisessä elämässäni meitä oli saman katon alla joulun vihaaja ja joulufiilistelijä, mikä oli melko vaikea yhdistelmä. Joulutähtien ripustamisesta käytiinkin usein neuvottelu, jonka tuloksena sain ripustaa yhden tähden johonkin huoneeseen, jossa se ei näy. Tänä jouluna ripustan tähden vaikka joka ikiseen ikkunaan, jos siltä tuntuu.

 Viime vuonna askartelimme Nappulan kanssa ikkunaan havukranssit, ja jotain sellaista mukavaa varmaan keksimme tänäkin vuonna. Lumihiutaleita ainakin on saatava ikkunoihin ja valkoiset käsitehdyt himmelit saavat taas kunniapaikan kodissa. Muuten joulu vietetään varmaan aika riisutusti, sillä taloyhtiö muisti osakkaita joulukuussa kahdella ylimääräisellä yhtiövastikkeella. Joulumieltä koteihin, heh.

Nyt, kun päivät ovat jo pimeitä, voisi alkaa miettiä ulkovalojen ripustamista. Olen onnellinen, että sain yhden valkokartiokuusen siirrettyä vanhasta kodista tänne. Valosarja sopii siihen, keittiön ikkunan edustalle, hyvin.

Valoa teillekin marraskuun mustuuteen!

*Kuvat: Granit*


Granit has the most delicious Christmas collection. I love the spicy tones and the natural elements.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

 1. Merja

  Ihania kuvia . Täällä myös jo fiilistellään joulua☺. Kiva kun nyt saat tehdä omannäköisen joulun. Sinä pärjäät niiiin hyvin❤. Muuten oletko kuullut sanonnan: jos toinen nainen varastaa miehesi anna hänen pitää hänet. Kunnon miehet eivät ole varastettavissa.

  • vilja

   Voi kiitos! Todella kivaa, että jaoit vähän tsemppiä meidän arkeen. En ole kuullut sanontaa ennen, mutta se on ihan osuva. 🙂
   Lämpimiä joulufiiliksiä myös sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *