muotoseikka\
muotoseikka\

OHUET TASOT KRUUNAAVAT MINIMALISTIN KEITTIÖN

Kaupallinen yhteistyö: Keittiömaailma

ohuet keittiön tasot

ohuet keittiön tasot

ohuet keittiön tasot

ohuet keittiön tasot

ohuet keittiön tasot

Keittiöremontti on käytännössä valmis. Nyt puuttuvat enää silikonisaumat ja tasojen valaistus. Molempien saattaminen loppuun on ihan itsestäni kiinni, joten eiköhän keittiö saa kohta viimeisen silauksen myös niiden osalta. Kerron teille mieluusti kokemuksia osittaisesta keittiöremontista ja siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun uusii vain osan keittiöstä. Mutta ensin haluan puhua keittiöni uusista tasoista.

Olen pitkään ihaillut ohuita keittiöntasoja, jotka antavat keittiölle keveän ja minimalistisen vaikutelman. Oli siis selvää, että halusin omaan keittiööni sellaiset. Nämä tasot on tehnyt mittatilaustyönä Keittiömaailma, ja olen niihin hurjan tyytyväinen. Neuvottelin Keittiömaailman suunnittelijan, ystäväni ja Sisustus Coco -blogin Sanna Siik-Keskisarjan kanssa siitä, millaiset tasot keittiööni sopisivat. Koska remontissa oli määrä säilyttää suurin osa vanhoista kaapistoista ja kaapinovista, niiden valkoinen sävy ja korkeakiiltoinen pinta määrittelivät myös tasoa aika paljon. Koska tein keittiöremppaa melko rajatulla budjetilla, päädyin komposiitin sijaan käyttämään tasoissa laminaattia. Sannan kanssa tulimme yhdessä siihen tulokseen, että valkoisiin korkeakiiltoisiin kaapinoviin käy parhaiten valkoinen korkeakiiltoinen taso. Tämä antaa keittiölle myös hyvin eleettömän ja yhtenäisen ilmeen. Laminaatin minimipaksuus tasoissa on kaksi senttiä. Komposiittia on saatavilla myös peräti vain sentin paksuisena, mutta laminaatista ei saa tämän ohuempia tasoja. Joten päädyin tilaamaan kaksisenttiset tasot. Oli hienoa, että sain suunnittelijalta paitsi ammattimaista näkemystä materiaaleista, myös aidon mielipiteen liittyen tasojen värin ja pintaviimeistelyn valintaan.

ohuet keittiön tasot

ohuet keittiön tasot

L-malliseen keittiööni tuli kaksi tasoa, joista ikkunan alle sijoittuva on peräti 70 senttiä syvä. Kaapistojen takana on lämpöpatteri, jolle piti tehdä ilma-aukot. Lisäksi nurkassa kulkevat toisen lämpöpatterin pintaputket, joille piti tehdä reiät.

Jännitin hieman tasojen asentamista itse etenkin, kun altaan ja keittotason aukkojen lisäksi piti leikata aukkoja näille lämpöpattereille ja niiden putkille. Aukkojen tekeminen kävi isältäni kuitenkin leikiten poran ja laminaattiteräisen kuviosahan avulla. Uskon siis, että keittiöntason asentamiseen pystyy kuka tahansa, joka on joskus leikannut jotain jollain sähkökäyttöisellä sahalla. Halusin asentaa tasot niin, että niiden ulkoreuna on kaapinovien tasolla. Tämä antaa kaikkein minimalistisimman ja riisutuimman ilmeen keittiölle ja tuntuu siltä kuin kaapistot ja taso olisivat samaa kalustetta.

ohuet keittiön tasot

ohuet keittiön tasot

Moni kammoaa korkeakiiltoisia tasoja, sillä ajattelee niiden puhtaanapitämisen olevan vaikeaa. Itse olen kokenut korkeakiiltoiset tasot todella helpoiksi puhdistaa. Lika lähtee niistä yhdellä rätinpyyhkäisyllä toisin kuin mattaisista tasoista, joita joutuu hinkkaamaan enemmän. Toki mattapintainen viimeistely on tällä hetkellä vallalla ja onhan se tavattoman kaunis. Mutta itse olen kuitenkin hyvin tyytyväinen tähän korkeakiiltoiseenkin pintaan.

Tason ala ei lisääntynyt keittiössä yhtään, mutta uusien tasojen myötä tuntuu siltä, että lasku- ja työskentelytilaa on todella ruhtinaallisesti. Ikkunan edessä on hyvä esimerkiksi leipoa, sillä tasoa riittää. Muutenkin ruoanlaitto on ollut uusitussa keittiössä paljon mieluisampaa. Ja kaikkein mieluisinta on tietysti se, jos saa jonkun muun keittiöönsä laittamaan ruokaa. Tänään minulla on nimenomaan etuoikeus vain seurata viinilasi kädessä, kun toinen laittaa ruokaa. Vihdoin tähän keittiöön kehtaa pyytää jonkun toisen kokkaamaan.

Koska me kaikki rakastamme ennen ja jälkeen -kuvia, tässä vielä sellaiset keittiöstä.

Ennen:

Jälkeen:

ohuet keittiön tasot

Ennen:

Jälkeen:

ohuet keittiön tasot

Hauskuutta sunnuntaihinne!

*Tasoista saatu alennusta näkyvyyttä vastaan*


My newly renovated kitchen has thin white countertops. They make a nice finish to this minimalistic kitchen.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

 1. Anu Närevuori

  Voi ei, niiin ihana. Eleetön, kaunis, itse haaveilen juuri samanlaisesta. Sinulla on vaan niin loistava maku, ei mitään liikaa, mutta kuitenkin persoonallista. Odotan aina innolla postauksiasi, kotisi inspiroi valtavasti oman kodin laitossa. Tykkään myös kirjoitustyylistäsi, aitoudesta ja ” elämänmakuisuudesta”. Ihanaa joulunodotusta Sinulle, pikkuiselle sekä karvakuonoille.

  • vilja

   Kiitos valtavasti tästä kommentista! Ihan alkoi kyynel kimaltaa silmäkulmassa, kun luin tämän. Tällaisten kommenttien takia sitä jaksaa blogata vuodesta toiseen. <3 Tosi hienoa kuulla, että täällä blogissa näkyy elämä, koska pelkkien kauniiden kuvien jakaminen ei kanna pitkälle.
   Oikein hyvää joulunodostusta myös sinulle, Anu!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *