muotoseikka\
muotoseikka\

ORKIDEA PUHKESI TAAS KUKKAAN

orkidea kukkii uudelleen

orkidea kukkii uudelleen

orkidea kukkii uudelleen

orkidea kukkii uudelleen

orkidea kukkii uudelleen

orkidea kukkii uudelleen

orkidea kukkii uudelleen

Näin ei ole koskaan aiemmin käynyt. Nimittäin riutunut orkidea, jonka suhteen olin jo menettänyt toivoni, kasvatti loppukesästä uudet kukkavanat ja puhkesi aivan uskomattoman näyttävään kukintaan. Siihen on tulossa yhteensä 15 kukkaa, joista osa on vielä nupulla.

Nyt moni orkideoiden kanssa tuskaillut ehkä miettii, miten tämä onnistui. Vastaus on ilmeisen yksinkertainen: antamalla kasville pitkän lepokauden, eli suomeksi sanottuna unohtamalla kukan hoidon täysin. Orkidea lepää kukintojen välillä pitkään, joten uutta kukintaa ei kannata odottaa ihan äkkiä eikä kukan suhteen kannata luovuttaa.

Edellisessä kodissamme oli valoisa mutta viileä vierashuone, jonne vein suurimman osan viherkasveistani turvaan, kun Nappula oppi ryömimään ja kiinnostui kukkien repimisestä. Saattoi käydä niin, että kukat hieman unohtuivat sinne, joten kovin herkkiä kukkia sinne ei voinut viedä. Orkidealle paikka oli kuitenkin täydellinen ja mitä ilmeisimmin se nautti siitä, että sai olla talvikauden unohduksissa, vähällä kastelulla ja hieman viileämmässä. Kun muutimme uuteen kotiin, orkidean raato pääsi valoisalle olohuoneen ikkunalle lämpimään. Kun se oli silmissä ja näkyvällä paikalla, muistin myös kastella sitä useammin, eli noin viikon välein. Lämpö ja vesi herättivät kasvin keräämät voimat ja se alkoi puskea täysin yllättäen uusia kukkavanoja – eikä vain yhtä vaan kolme.
Tämä tapaus perustuu täydelliseen mutuun ja empiiriseen kokemukseen, joten on hyvä lukea myös ammattilaisten vinkkejä orkidean hoitoon. Täältä voit lukea orkidean eli perhoskämmekän hoidosta lisää.

Nämä ovat muuten myös ensimmäiset kuvat keittiöstämme. Keittiöremppa alkaa ensi viikolla, joten kohta on luvassa isoa kaaosta ja mikroruokia. Sitä ennen onkin kiva kuvata kauneutta. Keittiörempan edistymistä seurataan tietysti blogissa ja Insta storyssa.

Ja nyt kun olen kerran täällä blogin ääressä, kiitos kaikille Habitare-lippujen arvontaan osallistuneille sekä Instassa että täällä blogissa!
Blogissa lippu meni Emmalle, joka kommentoi ”En ole vielä ikinä päässyt käymään Habitaressa, mutta nyt kun oma koti on edessä niin olisi kiva päästä katsomaan!” Eli Emma lähtee nyt messuille ensi kertaa. Onnea! Instan voittajan julkistan Instan puolella.

Ehkä nähdään Habitaressa!


My almost dead orchid is in bloom again. Just amazing!


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *