muotoseikka\
muotoseikka\

SATUMAJA JA LEIKKIKEITTIÖ – TAAPERON HUONEEN SISUSTUS

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Suurkiitos kaikista mahtavista kommenteista, joita sain Facebookissa ja Instassa liittyen edelliseen postaukseen pojan huoneen remontista. Kun kommentointi itse blogialustoilla on vähentynyt radikaalisti, some-kommentointi on todella isossa roolissa ja jokaisesta kommentista tulee hyvä fiilis. Lupasin viimeksi, että näytän lisää kuvia siitä, miltä pojan huoneen sisustus näyttää. Sisustus on vielä kesken, ja huoneesta puuttuvat muun muassa hyllyt ja taulut, mutta hiljaa hyvä tulee. En ole nyt kesälomalla ottanut yhtään paineita sisustushommista.

Lastenhuoneen sisustuksessa on kolme pääväriä: vihreä, harmaa ja neutraali vaalea puu. Myös valkoinen vilahtelee siellä täällä. Kuten kirjoitin, valitsin pojan huoneen suuren sivuseinän vihreäksi sävyksi Tikkurilan Serpentiinin, jota on vilahdellut siellä täällä viime vuosina. Olen ollut tosi ihastunut sävyyn ja pitkään, ja nyt onneksi pääsin käyttämään sitä omassa kodissani. Seinän maalasin Jokerilla, joka on riittävän himmeä maali, jota voi kuitenkin kevyesti pyyhkiä. Löysin sattumalta H&M Homesta aivan seinän värisen verhon, jonka ripustin rennosti sängyn taakse.

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustus

Pojan huoneen sisustuksessa on niin ikään kolme pääelementtiä: vuode, keittiönurkkaus sekä satumaja. Koska huone on melko suuri, tilaa jää myös kaikenlaisille leikille. Vuode on edelleen sama suuri pinna-/juniorisänky, joka oli meillä edellisessäkin kodissa. Kyseessä on Brion Sleep 3 in 1 -sänky, jota ei ikävä kyllä enää valmisteta. Olen maalannut valkoisen sängyn Tikkurilan Mantteli-sävyllä (Helmi-kalustemaali), jota meillä oli edellisessä kodissa monessa paikassa. Olisi jo aika ottaa sängystä yksi laita pois, jolloin sängystä tulisi paremmin taaperolle sopiva, mutta iltajuoksentelujen pelossa olen vielä lykännyt tuota muutosta. Oma lyhyt iltahetki on minulle yksinhuoltajana niin arvokas, etten ole yhtään valmis luopumaan siitä. Todennäköisesti nimittäin käy niin, että pikkumies ravaa sängystä koko ajan pois. No, ehkä jo aika pian otan tämän seuraavan suuren askeleen. Poitsu olikin eilen päiväunta hakiessaan pureskellut sängyn laitaa, joten voipi olla, että sänkyä pitää muutenkin vähän modifioida. Sängyn vieressä on kätevästi metallinen kukkateline, jossa on kirjoja. Sieltä voi iltaisin valita iltasatukirjan.

Maja on Nappulalle aivan äärettömän tärkeä. Tilasin majan Jollyroomista, ja se on ollut aivan huippu. Poika nukkuu majassaan päiväunet, ja usein siellä luetaan kirjoja. Maja on myös lapsivieraiden mielestä tosi hauska, ja siellä on usein aika villi meno. Keittiön Nappula sai ihan vähän aikaa sitten serkultaan, ja se on ollut myös valtaisa hitti. Kun vielä haimme IKEAsta vähän kattiloita, keittiö on viihdyttänyt joka ikisenä päivänä. ”Paistinkannulla” paistuvat milloin pikkuiset muumit, milloin kiviä. Keittiön vieressä on niin ikään Jollyroomin hauska eläinaiheinen pöytäryhmä, joka on ihastuttanut muun muassa Insta-seuraajia kovasti. Pidämme siitä itsekin todella paljon. Huoneessa ei ole kovinkaan paljon varsinaista lelusäilytystä, sillä suurin osa leluista on vierashuoneessa, jossa on paljon kaappitilaa. Vierashuone onkin saanut lisänimen leikkihuone, koska sielläkin leikitään paljon. Pojan huoneessa on kuitenkin muutamia lelupusseja ja -koreja, joissa on tärkeitä leluja. Keinuhevonen on peräisin minun lapsuudestani.

Tällaisessa miljöössä minimieheni varttuu joka päivä isommaksi pojaksi. Nyt, kun hänellä on isompi huone, on helpompi kutsua kavereita kylään, ja äitikin viihtyy huoneessa paljon paremmin. Nappula haluaakin aina ensin esitellä vieraille oman huoneensa. Vieraita viitotaan välittömästi portaisiin ja yläkertaan.

Mitä pidät minimiehen buduaarista?My son’s new room has three main tones: green, grey and natural wood. There’s new activities like the small kitchen and the little tent for reading stories and napping. I’ll add some prints and shelves and then it’s ready. How do you like it?


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (8)

 1. Arja Piispa

  Mielestäni ainakin lastrnhuoneessa voisi olla jotain lisäväriä. Tätä harmaata on joka paikassa. Väriä elämään tai vaikka verhoihin!

  • vilja

   Kiitos kommentista! Osasinkin odottaa tätä perinteistä värikommenttia. Poikani rakastaa vihreää ja rakastaa huonettaan, ja hän siellä asuu, joten olemme molemmat erittäin tyytyväisiä tähän värimaailmaan. Leluissa löytyy kaikki sateenkaaren värit, vaikka niitä ei tässä postauksessa näykään.
   Ja eivätkös verhot ole nimenomaan vihreät?

 2. Noora / Villakoiria ja kissankarvaa

  Ihana huone, ja viehättävän rauhallinen värimaailma! Tällainen harmonisia miellyttää myös tämän äidin silmää kovasti.

  Tuollainen maja olisi meidän pikkuneidillekin taatusti kovin mieluisa, mutta ensin täytyisi päästä eroon lapsen huoneessa olevasta parisängystä, joka toimittaa vierassängynvirkaa. Sormet syyhyää laittamaan huonetta nimenomaan lapselle, mutta ihan vielä en ole raaskinut luopua toimivasta vierassängystä.

  • vilja

   Voi kiitos! Vierassänkykin on lapsen kanssa kätevä, etenkin jos hoitajia yöpyy aina silloin tällöin. Voisitko miettiä siirtyväsi vieraiden majoittamisessa patjaratkaisuun? Saisit molemmat edut.

 3. Orvokki

  Meidän riemunkirjavaan sekamelskaan verrattuna ihanan seesteinen! Pysyykö huone ihan oikeasti noin siistinä?

  Taaperon sängystä: Meidän lapsi on ihan pienestä asti nukkunut sängyssä, josta pääsee itse halutessaan pois (esim. konttausvaiheessa pelkkä patja lattialla), eikä ole koskaan juoksennellut iltaisin pois sängystään. Ehkä siksi, kun sänky ei koskaan ole ollut sellainen paikka, josta pitäsi erityisesti yrittää päästä pois…? Eli kannattaa kokeilla antaa lapselle lisää vapautta!

  • vilja

   Moikka Orvokki! No eipä se pysy. 😀 Leikistä tulee sotkua ja niin pitääkin tulla. Mutta nuo pussit ja korit leluille mahdollistavat sen, että lappaan lelut sekunneissa pois lattialta iltaisin. Siivoaminen on tosi helppoa.
   Teillä varmaan lapsi on tottunut alusta asti siihen, ettei laitoja ole. Se onkin tosi hyvä juttu! Laidattomuus on aika iso muutos lapselle, joka on aina nukkunut pinniksessä. Mutta voisin silti kokeilla!

 4. Saga

  Ihanan seesteinen huone!
  Design Washin Tiinakin sai taas hiljattain puolustella värittömyyttä ja puhuttiin huom… lasten astioista !
  Meillä 3v asti todella hyvin nukkunnut lapsi aloitti yöjuoksunsa juuri silloin kun otin laidan pois Stokken Sleepy-sängystä joten nyt pitäisin laidan mahdollisimman pitkään paikallaan (vaikka siitäkin mielipiteestä minut moni varmaan kivittäisi..)
  Aurinkoista kesää!!!

  • vilja

   Kiitos! Joo, huomasin senkin keskustelun ja nauratti. Myös Homevialaura on saanut vastaavaa kommentointia. Tuntuu, että mistä vaan muusta voi kirjoittaa, mutta poistaapa neutraalista lastenhuoneesta, niin kritiikkiä tulee. Meilläkin on todella värikkäitä leluja, vaikka en niitä aina kuvaakaan, joten eiköhän meidän kaikkien lapsista kasva ihan reippaita ja virikkeistä nauttineita aikuisia.

   Mäkin olen kuullut, että ne lapset, joiden sängyistä on poistettu laita vasta lähempänä kolmea ikävuotta, ovat nukahtaneet ilman juoksemista. Pitää vielä harkita laidan poistamista.

   Mukavia kesätuulia myös sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *