muotoseikka\
muotoseikka\

LASTENHUONEEN PIKAREMONTTI – TILAA VALOLLE JA LEIKILLE

Uuden kodin suurin ja kiireellisin remonttirupeama oli pojan huoneen pikaremppa. Muutimme perjantaina, ja pojan oli määrä saapua hoidosta kotiin sunnuntai-iltana, jolloin myös hänen huoneensa tuli olla valmiina odottamassa. Huoneessa oli melko paljon hommia, sillä sieltä piti purkaa suuri kiinteä parvi sekä tasoittaa ja maalata kaikki seinät. Siinä oli 1,5 vuorokaudelle ihan riittämiin hommia.

Voin kiitollisin sydämin sanoa, että yhdestäkään remontistani ei olisi tullut mitään ilman vanhempiani. Tälläkin kertaa isäni riensi apuun ja saimme yhdessä purettua parven osiin. Hankaluuksia aiheutti se, että suurin osa parven ruuveista oli kannastaan pyöreiksi kuluneita, ja niiden irrottamiseen tarvittiin välillä jos jonkinlaisia työkaluja. Parvi muodosti myös katon vaatekaapille, joten kaappiinkin piti rakentaa uusi katto. En saanut napattua parvesta yhtään ennen-kuvaa järkkärillä, mutta kännykästä niitä löytyi pari. Tässä siis pari kännykkäotosta tilanteesta ennen remppaa.

Heiteltyämme valtavan kasan purkujätettä ikkunasta minä pääsin siivoushommiin ja seinien kimppuun. Seinistä parven takaa irtosi useita kerroksia huoneen aiempaa elämää. Sympaattisin oli 80-luvun ruusuboordi, joka kertoi huoneen kuuluneen joskus ehkä tytölle. Pakkeloin ja hioin seiniä yhden kokonaisen päivän ja sunnuntaina pääsin maalitelan kimppuun. Huoneen korkealle seinälle tuli vihreä sävy, jonka moni varmaan tunnistaakin Tikkurilan Serpentiini-sävyksi. Maali on Tikkurilan Jokeria. Muut seinät maalasin sävyttämättömällä valkoisella, koska se on mielestäni todella raikas (moni muu on sitä mieltä, että sävyttämättömällä valkoisella ei pitäisi koskaan maalata mitään).

Hieman jännitti kiivetä tikkailla katon rajassa noin neljän metrin korkeudessa olevan ikkunan luo maalaamaan. Korkean paikan kammoiselle melkoinen suoritus. Huone tuli kuin tulikin valmiiksi määräajassa, vaikka toki maalinhajuissa oli tuulettamista ennen huoneen käyttöönottoa. Huone koki mielestäni valtavan muodonmuutoksen remontissa. Yläkerran makuuhuoneiden arkkitehtuuri on asuntomme parhaita puolia. Jyrkästi vino pulpettikatto on näyttävä, ja korkeimmassa kohdassa kattojen liitoksessa on ikkuna, joka antaa makuuhuoneisiin kaunista valoa. Tämä arkkitehtuuri oli aiemmin peitetty parvella täysin. Koko huoneen ilmavuus ja valoisuus pääsi esille vasta, kun parvi purettiin. Nyt huone on tilava ja avara sekä kiinnostavan mallinen.

Lisää kuvia ja ajatuksia lastenhuoneen sisustuksesta on luvassa seuraavassa postauksessa.
Jääkää siis kuulolle!Speed renovating my son’s room took us less than 2 days. More photos of the room soon.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

  1. Tuuli / Valkoinen Lautturi Sisustusverkkokauppa

    Todella kaunis muutos. Ja miten onkin että tuo Serpentiinisävy putkahtelee kaikkialla vastaan?

    • vilja

      Kiitos! Serpentiini on aika lailla muodissa. Ja onhan se kaunis sävy! Siksi sitä näkee paljon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *