muotoseikka\
muotoseikka\

KIRPPISSÄNKY SAI UUDEN MAALIN

huonekalun maalaus

huonekalun maalaus

huonekalun maalaus

huonekalun maalaus

huonekalun maalaus

Suvussa kulkenut vanha pinnasänky jäi pojalle pieneksi kesällä, ja päätimme hankkia hänelle uuden sängyn, joka muuntuu pinnasängystä juniorisängyksi kätevästi laitoja irrottelemalla. Sänkyjä tutkittuamme päädyimme Brio Sleep Three in one -sänkyyn, jossa lapsi voi nukkua taaperosta aina 6-vuotiaaksi asti. On helpottavaa, että sänky kasvaa ja muuntuu pojan mukana eikä uutta sänkyä tarvitsen nyt hetkeen hankkia. Tämä on nimittäin vuoden sisällä kolmas sänky, jossa poika nukkuu. Brio Three in one -sänkyä ei kuitenkaan enää valmisteta, joten sänky oli ostettava käytettynä – ja sehän minulle sopii paremmin kuin hyvin. Onneksemme löysimme hyväkuntoisen valkoisen Brio Sleep 3 in one -sängyn Tori.fi:stä 40 euron hinnalla. Koska en kuitenkaan halunnut pojalle perusvalkoista sänkyä, päätin maalata sängyn harmaaksi. Nyt se tuo huoneeseen enemmän tunnelmaa ja on persoonallisempi.

Näin huonekalun maalaus onnistuu

Tässä käytetyssä sängyssä oli alun perin kiiltäväpintainen maali, joten kalustemaalin alle oli vedettävä tartuntapohjamaali. Karhensin sängyn ensin kauttaaltaan hiomapaperilla ja puhdistin hiomapölyt tarkasti. Sitten maalasin sängyn kertaalleen tartuntapohjamaalilla. Tartuntapohjamaaliksi valitsin Tikkurilan Otex Akvan, jota meillä oli valmiina kaapissa. Käytin maalaamiseen sekä superlonitelaa että pientä laadukasta sivellintä. Tartuntapohjamaalin päälle maalasin sängyn kolmeen kertaan Tikkurilan himmeällä Helmi-kalustemaalilla. Harmaa sävy on Tikkurilan värikartan ”Mantteli”, jota meillä on myös kahdessa tehosteseinässä. Sängyn pohjaosan reunat oli helppo maalata superlonitelalla, mutta pinnojen maalaaminen sudilla olikin vaativampaa puuhaa. Tovi jos toinenkin kului paritalonaapureidemme autotallin lattialla musiikkia kuunnellen ja pinnoja sutien. Maalia tuli lopulta neljä kerrosta, joista yksi oli tartuntapohjamaali. Sänkyyn kului yksi 9 desilitran purkki maalia. Valmis lopputulos on mielestäni mukavan siisti muutamia pieniä maalivalumia lukuun ottamatta. Helmi-maali onkin siitä armollinen, että se tasoittuu sudillakin levitettynä hyvin. Ja jos maalivalumia tulee, ne voi kuivuttuaan sipaista pois hiomapaperilla ennen seuraavaa maalikerrosta. Märässä maalissa olevia valumia ei kannata mennä sorkkimaan.

Toistaiseksi sängyssä on kiinni kaikki laidat ja myös reunapehmuste, joten se muistuttaa hyvin paljon tavallista pinnasänkyä. Uskon kuitenkin, että melko pian otamme ainakin yhden sivulaidan pois ja laitamme tilalle matalamman turvalaidan. Kun poika siirtyy taaperoiästä leikki-ikään eikä enää ole vaaraa muksahtamisesta lattialle, voimme irrottaa sängystä molemmat laidat ja jättää vain sängyn päädyt pystyyn. Lopulta sängystä on mahdollista irrottaa sekä laidat että päädyt, jolloin siitä tulee simppeli laidaton lastensänky.

Vielä Nappulamme on niin vilkas pikkuinen, että rauhoittuu paremmin unille, kun sängystä ei ole pääsyä pois. Hieman pelkään, muuttuuko nukkumaanmeno juoksenteluksi, kun laita irrotetaan. Siksi odotamme vielä tovin, että herralle tulee hieman enemmän ikää, ja irrotamme laidan vasta sitten. Sänky on kaunis kaikissa kokoonpanoissaan ja toivon, että se kestää meillä monia vuosia.

huonekalun maalaus

huonekalun maalaus

huonekalun maalaus

Kuten olen blogissa jo pitkään vihjaillut, pojan huoneen valkoiset seinät ovat saamassa hieman väriä pintaansa. Suunnitelma on itse asiassa ollut käynnissä jo peräti vuoden, mutta olen pitkään pähkinyt, miten ja mille seinille maalaan tehostevärit. Nyt suunnitelma on valmis, joten jospa tänä syksynä kävisin tuumasta toimeen. Toistaiseksi huone on monokromaattisuudessaan hieman liian vakavahenkinen. Lastenhuoneeseen kaipaisin vähän enemmän eloa, vaikka minimalistinen tunnelma onkin sisustamiseni ytimessä. Värien käyttöä on turvallista alkaa harjoitella lastenhuoneesta. Joten pysyhän kuulolla, mikäli lastenhuoneen sisustaminen kiinnostaa.

Peeäs. Pahoittelut, että blogin kommentit eivät ole blogiuudistuksen jälkeen tulleet näkyviin. Nyt kommentit kuitenkin näkyvät ja olen vastaillut niihin. Kommentoikaa jatkossakin! Se ilahduttaa joka kerta.


We bought Brio Three in one bed for our son as second hand. I painted the bed with gray paint. Now he has much space to roll around in the bed. Soon we’ll take the sides off to make the bed suitable for a little bigger kid. A pity they don’t manufacture this bed anymore.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *