muotoseikka\
muotoseikka\

JOULUNAJAN 5 TÄRKEINTÄ

Minä. Olen. Lomalla.
Syksy on ollut sen verran kiireinen ja raskas, että tuntuu siltä kuin olisin raahautunut joululomalle viimeisillä voimillani. Tosin viimeiset päivät töissä eivät tuntuneet lainkaan työläiltä, kiitos molempien esinaisteni. Olen firmassamme kahdessa eri pestissä kahdella eri osastolla, ja minulla on etuoikeus kuulua kahden taidokkaan esimiehen alaisuuteen. Molemmat tuntuvat tosin vähemmän pomoilta ja enemmän työpareilta ja ystäviltä, koska teen esimiestyötä itsekin. Nämä naiset saattelivat minut lomalle lahjojen ja hymyjen saattelemana, joten olo on sitä juhlavampi. Kotiin on myös ilmestynyt yhtä sun toista jouluista, mutta palataan niihin myöhemmin ja vilkaistaan vielä hieman viime jouluun.

Nyt kun aattoonkin on enää reilu viikko aikaa, alkaa mieli askarrella sen parissa, mitä on luvassa. Nämä viisi asiaa kuuluvat minun jouluuni, eikä joulu tule ilman niitä.


1. Kattaus ja yhdessä syöminen

Teen melko harvoin juhlavamman kattauksen, joten joulupöydän kattaminen on minulle aivan erityinen perinne. Joululaulujen soidessa aattonaaton iltana kaivan astiat esille ja alan sommitella kattausta. Viime jouluna tein kattauksen ruskealle, rennon ryppyiselle liinalle, ja sen keskiössä olivat muratin ja eukalyptuksen oksat. Tämän joulun kattaus on vielä itsellenikin täysi mysteeri, mutta varmasti keksin taas jotain hieman uudenlaista. Kukat ja kasvit ovat joukattauksessani tärkeitä, ja juhlavuus rakentuu yleensä niiden ympärille.

2. Aikaa puuhastella

Useimmiten joulu tulee minulle hieman liian aikaisin, eli vielä vuorokautta ennen aattoa kaikki on tekemättä. Mutta viimeistään välipäivinä olen ehtinyt kerätä voimia ja nautin siitä, että on aikaa tehdä asioita, joista arkena voi vain uneksia. Silloin voin kaivaa esille vaikka askartelutarvikkeita tai jonkin iänikuisen keskeneräisen käsityön ja tehdä vähän aikaa jotain sellaista, jolle ei normaalisti riitä aikaa. Nautinnollista!

3. Pienesineet ja koristeet

Jos jonkinlaista koristetta, kynttilää, himmeliä ja havunoksaa. Jouluna minimalistillakin on lupa somistaa ja fiilistellä pienesineiden ja koristeiden kanssa. Hurahdan useimmiten paperisiin koristeisiin ja ikivihreisiin havuihin. Himmeleitäkin on kertynyt jo kolme erilaista.

4. Kiireetön saunominen

Kolmet löylyt ja saunan päälle pari lasia viiniä. Jouluna saunotaan joka päivä. Vaikka en normaalisti ole kova saunoja, jouluun saunominen kuuluu. Kun saunan vielä koristaa kauniiksi laadukkailla saunatekstiileillä, nautinto on moninkertainen.

5. Hiiviskely ja salapaketointi

Erilaisia nyssyköitä piiloteltuna kaappien ja hyllyjen perukoille. Lahjapaperin rapinaa ja ähellystä teipin kanssa. Joulunalusajan ehdottomasti hauskin ilmiö on lahjapiilottelu ja salapaketointi. Kuka milloinkin vetäytyy lahjapaperin kanssa vessaan tai katoaa illalla puoleksi tunniksi vierashuoneeseen epämääräisen muovipussin kera. Kotitontut ovat joulun suloisimpia tyyppejä.


Getting in the Christmas mood looking at last year’s Christmas photos.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *