muotoseikka\
muotoseikka\

DIY: NIKKAROI HELPPO PORTTI PIHAAN

MUSTA_HIEKKALAATIKKO_img_3886

VALKOINEN_PORTTI_img_3878

VALKOINEN_PORTTI_img_3906

VALKOINEN_PORTTI_img_3861

MUSTA_HIEKKALAATIKKO_img_3899

Vaikka minulla pysyvät vasara, pora ja ruuvari kädessä, en silti koe, että nikkarointi olisi ydinosaamisaluettani. Olen kuitenkin koettanut aina olla nikkarointihommien suhteen peloton, ja se on poikinut paljon hyvää. Mies ei meillä koe rakentelua millään tavalla omakseen, joten olen saanut hoidella vasarahommat itsekseni – toki miehen lämpimällä kannustuksella.

Taaperon ja kahden koiran taloudessa portti on pihassa välttämätön, ja tänä kesänä päätin luopua väliaikaisratkaisuista ja rakentaa pihaan uuden valkoisen portin. Olen tykästynyt rimoituksiin piharakenteissa ja halusin myös portista rimoitetun. Pohdin aikani, olisinko rakentanut portin rungonkin itse, sillä rimoitusta ei ole vaikea tehdä, mutta koska pihahommia on riittänyt, päätin hieman helpottaa tätä projektia. Ostin siis rautakaupasta valmiin aitaelementin, kaksi saranaa ja haan lukoksi. Varastosta löytyi vielä 4×4 paalu sekä valkoista ulkomaalia. Haan valitsin lukoksi siksi, että kun sen sijoittaa portin ulkopuolelle, taapero ei saa sitä auki. Kahvallinen lukitussysteemi olisi ollut paras, mutta kahvasta painamalla lapsi saisi portin auki. Muutaman tunnin heilun ensin sahan ja maalisudin kanssa ja sitten sähköruuvarin kanssa, ja lopputulos näkyy kuvissa. Nyt meillä on toimiva ja ihan kaunis portti. Päätin laittaa portin niin päin, että sen paraatipuoli on pihaan päin. Kadulta portille on aika paljon matkaa, joten portti ei ole talon julkisivun kannalta kovinkaan näkyvä elementti. Porttia katselemme ensisijaisesti me pihan suunnasta, joten halusin paraatipuolen miellyttämään omaa silmääni.

Vaikka portti ei ole kulmakunnan komein, olen silti siitä ylpeä. Syy on se, että olen sen ihan itse tehnyt, vaikka aluksi tuntui siltä, että mitähän tästäkin projektista lopulta tulee. Haluan rohkaista teitä kaikkia tarttumaan hommiin, joita ette varsinaisesti osaa. Aika usein sitä nimittäin huomaa, että osaa sittenkin. Ja se palkitsee.

Nyt pysyvät lapset ja koirat pihassa.


I built a white gate to our yard.
I simply bought a fence module from the hardware
store and just attached hinges and a clasp.
One is pretty satisfied with oneself after this
kind of a little DIY.


seuraa – follow
FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

  1. Tina

    Tyylikäs portti!
    Säädä ihmeessä porttia alemmas,lapset ja koirat mönkivät hetkessä tuosta korkeudesta alakautta karkuun:)

    • vilja

      Kiitos Tina! Koirat ja lapsi ovat pysyneet hyvin pihassa. Eivät mahdu portin ali (olemme testanneet) eivätkä ole siellä koskaan ilman valvontaa. Setterin säkä on lähes 70cm, se tulee porteista kyllä yli, mutta harvemmin ali.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *