muotoseikka\
muotoseikka\

BEIGE TULEE TAKAISIN – OLETKO VALMIS?

olohuone beige

olohuone beige

olohuone beige

Ruskean sävyt ovat nyt enemmän pinnalla kuin 15 vuoteen. Niitä on hiipinyt myös minun olohuoneeseeni pikkuhiljaa. Ja täytyy sanoa, että ne tuovat kyllä kaivattua lämpöä harmaaseen väriskaalaan.

Beige on ollut muutaman vuoden milteinpä kirosana – epäväri, jolla 2000-luvun alussa sisustettiin jokainen suomalaiskoti, mutta joka sitten sai väistyä valkoisen, harmaan ja mustan invaasion tieltä. Mutta beige on nyt vahvasti palannut! Onnea siis, jos et ehtinyt heittää pois beigejä lakanoitasi ja sohvatyynyjäsi, sillä ne ovat taas in. Nykyisin tosin sana beige on onneksi vaihtunut moniin eri sanoihin, joilla erilaisia murretun vaaleanruskean sävyjä kutsutaan: hiekka, puuteri, kameli, maitokahvi, nude jne. Näistä oma suosikkini on hiekan sävy, joka ei ole varsinaisesti ruskea eikä harmaa, vaan jotain siltä väliltä – eli greige! Rakkaalla värillä on monta nimeä.

Pihkalan Maija vilautti helmikuussa hieman voimakkaampia ruskean sävyjä uutuustuotteissa. Kurkkaapa Maijan poiminnat.

olohuone beige

Koetin piristää itseäni tuomalla olohuoneen sohvapöydälle hieman lempiesineitäni ja suosikkisisustuskirjojani. Totuushan on se, että vielä helmikuun lopussa olohuoneessa killuivat joulukoristeet. Alkuvuosi on vaatinut minulta valtavasti kamppailua, ja sisustaminen ei ole ollut päällimmäisenä mielessä. Siksi tuntuu suurelta henkiseltä askeleelta, että käytin tovin olohuoneessa asetelmien tekemiseen ja kuvien ottamiseen. Läheiset muistuttavat minulle tämän tästä, että minun tulisi pitää itsestäni huolta. Se on totta, sillä minun on jaksettava hoitaa pieni poika yksin kaiken tämän surun, pettymyksen ja muutoksen keskellä. Minulle parasta itseni hoitamista onkin pitää koti kauniina – ainakin silloin kun siihen on energiaa. Ja kodin laittaminen ja esteettisistä elementeistä nauttiminen antaa kaksin verroin takaisin. Voimaannun kauneuden muovaamisesta käsilläni.

Mutta millaisia väristyksiä ruskeat saavat teissä aikaan? Oletteko valmiita beigen paluuseen?


Beige is back! Or at least these soft brownish colors like sand, nude greige and latte. And I really like them!


 seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (3)

 1. Suvi – visusillvan.com

  Tosi kauniit kuvat! Voimia uuteen elämäntilanteeseen, ihana kun oot jaksanut laittaa kotia, koska sillä on tosiaan meille sisustajille aika iso fiilikseen vaikuttava merkitys. <3 Beiget ja ruskeat ei ole meiltä kokonaan kadonneet missään vaiheessa, joten jep, tervetuloa vaan takaisin!

  • vilja

   Kiitos Suvi! Pakko on yrittää luoda iloa omaan elämään. Ja lopulta olemme kuitenkin kaikki itse oman hyvinvointimme suurimpia vaikuttajia. 🙂

 2. Eevi / decofeast.fi

  Ihana tunnelma sun kuvissa Itse en ole beigestä tykännyt koskaan ennen, mutta viime vuoden lopulla huomasin kiikuttaneeni kotiin beiget samettityynyt sohvaa koristamaan. Tällä hetkellä beige, tai paremminkin greige-ihastukseni on kasvanut koko ajan suuremmaksi ja on tällä hetkellä yksi lempi väreistäni. Tsemppiä sulle ja sun pojalle uuteen elämäntilanteeseen. Pidä itsestäsi huolta

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *