muotoseikka\
muotoseikka\

ARTEKIN UUSI TOIMISTO RUOKKII LUOVUUTTA

Pääsin eilen kurkkaamaan Artekin uutta toimistoa ja esittelytilaa, joka on avattu Mannerheimitielle Stockmannia vastapäätä. Toimiston on suunnitellut brittiläinen arkkitehti Sevil Peach ja tilan suunnittelussa kantava idea on ollut se, että tila antaa mahdollisuudet joustavaan työskentelyyn, jossa tiimit voivat kokoontua toimiston eri osiin ideoimaan ja tekemään yhdessä töitä. Pikapalaverin voi pitää rennosti kahvila-alueen sohvaryhmällä, kun taas virallisemmat tapaamiset voi sulkea neuvotteluhuoneisiin. Hiljaisuutta ja keskittymistä vaativiin tehtäviin voi vetäytyä kannettavan kanssa äänieristettyyn huoneeseen. Artekille toivottiin avointa toimistotilaa, jossa valo liikkuu vapaasti ja jonne on mahdollisuus kutsua arkkitehteja ja sisustussuunnittelijoita tutustumaan tuotteisiin ja materiaaleihin. Tila kannustaa vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

“Ihmisten tuominen yhteen rakentaa yrityskulttuuria ja parantaa yhteistyötä. Tietenkin ihmiset voi tuoda yhteen myös teknologian välityksellä, mutta mikään ei vedä vertoja oikeille kohtaamisille”, Peach sanoo.

Tila on samalla myös Artekin ja Vitran yritysmyynnin esittelytila. Yritysmyynnin workshop-pöytä mahdollistaa mallien levittämisen ja tutkiskelun yhdessä asiakkaiden kanssa. Artekin lippulaivatuotteet, Alvar Aallon ja Ilmari Tapiovaaran klassikot ovat toimistossa upeasti esillä. Artekin ja Vitran kokoelmat luovat yhdessä vahvan, korkealaatuisen ja visuaalisesti kiinnostavan valikoiman, josta voi poimia ratkaisuja monipuolisesti erilaisiin projektikohteisiin.

Minua viehättivät toimistotilan voimakkaat, syvät värivalinnat, kuten sininen ja okra, sekä erityisesti ruskeansävyisellä villakankaalla verhottu kulmahuoneen neuvottelutila messinkisine valaisimineen. Juhlallisen oloisten verhojen taakse kätkeytyvät Artekin tuote- ja materiaaliarkistot, joita suunnittelijat pääsevät helposti selaamaan. Myös vaaleanpunainen keittiö, jossa yhdistyvät Artekille tutut materiaalit vaneri ja keraaminen laatta, oli herkullinen.

Toimistojen suunnittelu on ollut jo muutamia vuosia valtavassa murroksessa, kun avokonttorin hyödyt ryhmätyöskentelyssä on tunnistettu. Toivottavasti yhä useammat yritykset saavat käyttöönsä jatkossa tämäntyyppisiä työskentelytiloja, joissa virallisuus on korvattu epämuodollisuudella.

Instagram Storiesin puolella voit nähdä lisää kuvia tilasta.

Postauksen kuvat: Artek


Artek moves its headquarter to new premises in central Helsinki, creating an open, active and inspiring environment for a new way of working.  The new office is designed by British architect Sevil Peach. She states that especially in our highly digitalised times, “bringing people together builds a corporate culture and improves teamwork. Of course, people can be brought together using technology, but nothing beats face-to-face encounters”. 


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *