muotoseikka\
muotoseikka\

3 IDEAA LELUJEN SÄILYTYKSEEN, OSA 2

Nyt kun perheemme aikuisten lukumäärä on kutistunut yhteen, arjen pienet järjestelyt ovat entistä suuremmassa roolissa. Kaiken pitää olla hyvin suunniteltua, jotta pärjää yksin 1-vuotiaan lapsen ja kahden koiran kanssa. Helpompi arki yhden vanhemman perheessä syntyy pienistä asioista, kuten siitä, että kahvinkeitin ladataan valmiiksi jo illalla, pojan seuraavan päivän vaatteet laitetaan pinoon odottamaan seuraavaa aamua, koiranulkoilutukseen ostetaan apua arkiaamuisin, siivooja käy kahden viikon välein ja kännykässä on pysyvä kauppalista jokaiselle viikonlopulle, jolloin hankitaan seuraavan viikon ruoat. Viimeisessä kohdassa minulla on vielä petrattavaa, mutta moni muu arjen asia alkaa sujua jo paremmin tältä yksin kasvattavalta äidiltä.

Tässä elämäntilanteessa myös kodin toimintojen sujuvuus on entistä tärkeämpää. Se pitää sisällään sen, että jokaiselle tavaralle on olemassa oma paikkansa, ja tavarat pidetään järjestyksessä, jolloin kalliarvoista energiaa ei kulu kamojen etsimiseen vääristä paikoista tai niiden sullomiseen oikeisiin paikkoihin.

Suurin yksittäinen säilytystilaa vaativa artikkeli kotonamme ovat lelut. Siksi olen halunnut panostaa niiden selkeään ja kätevään säilytykseen. Kirjoittelin jo aiemmin kodin lelusäilytyksestä, ja nyt on aika vilauttaa, millaisia muita keinoja minulla on pitää pojan lelut ojennuksessa.

3. Meriheinäiset korit ja isot säilytyspussukat

Aivan yliveto konsti säilyttää leluvuorta ovat erilaiset pussit ja korit, joihin lapsen on helppo kerätä lelut myös itse. Pusseista ja koreista lelujen kaataminen esille leikittäviksi on myös tosi helppoa, joten nämä kori- ja pussukkartkaisut ansaitsevat nyt kokonaisen postauksen.

Nappulan huoneessa on aiemmin esittelemieni laatikoiden lisäksi tällaisia suuria meriheinäkoreja, joihin mahtuu suuri määrä pehmoleluja. Niissä voi säilyttää myös lattiatyynyjä, joiden päällä istuen auto- ja junaleikit sujuvat mukavammin. Nämä korit ovat Jollyroomilta* ja ne ovat toimineet erinomaisesti.


LELU_SÄILYTYS_IMG_6545

LELU_SÄILYTYS_IMG_6523

LELU_SÄILYTYS_IMG_6534

Alakerran olohuoneessa käytössä olevat Granitin paperimaiset pussukat, jotka syövät sisäänsä valtavan määrän leluja. Ostin aluksi kaksi pienempää pussukkaa, mutta kun lelumäärä alkoi paisua, hankin vielä ison pussin niiden lisäksi. Kun lelut ovat eri pusseissa, ne on helppo lajitella erilaisiin ryhmiin käytön mukaan. Yhteen voi laittaa vaikka kirjat, yhteen palikkalelut ja yhteen pehmot. Nappula osaa käytellä pussukoita erinomaisesti. Kun leikki alkaa, pikkumies kaataa lelut lattialle ja alkaa huseerata. Ennen päiväunia ja uudelleen ennen iltapalaa hän kerää ihan itse (!) lelut takaisin pusseihin. Järjestyksen miehiä. Äiti on tietysti tästä siivousavusta erittäin tyytyväinen – niin kauan kuin sitä kestää. Tämäntyyppisiä säilytyspusseja myyvät monet muutkin sisustuskaupat, joten vaikka Granitia ei olisikaan naapurissa, tällaisen lelusäilytyksen voi toteuttaa helposti. Muista kuitenkin ostaa heti riittävän monta pussia.

Kuvissa näkyy myös perintöleluja, joilla on minulle suuri merkitys. Esimerkiksi Brion junarata on ollut minun ja siskoni leikeissä mukana jo yli 30 vuotta sitten. Tosin siskoni perheineen on ostanut siihen paljon lisää osia, joten rata junineen on entistä ehompi. Minusta on mahtavaa, että lelut kestävät aikaaa ja elämää sukupolvelta toiselle. Ja hyvä muotoilu ei mene koskaan pois muodista.

Toivon, että kun uusi koti joskus löytyy, siellä olisi Nappulalle hieman isompi huone, jossa mahtuisi hyvin leikkimään. Tällä hetkellä leikit jakautuvat vierashuoneeseen, olohuoneeseen ja Nappulan omaan huoneeseen, mikä levittää leluja entisestään ympäri asuntoa.

Millaisilla säilytyssyteemeillä te helpotatte arkeanne?

*korit saatu bloginäkyvyyttä vastaan.


Toys, toys and more toys. You’ve got to have good storage for all of them. Here’s a couple of ideas.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

  1. Johanna Ailio

    Nyt jo kolmannella polvella ovat käytössä (muistaakseni Artekin) puiset lelulaatikot, joissa on pyörät alla. Sininen, punainen ja keltainen, perusvärit ja perusmuoto kuutio. Niillä myös leikittiin aikanaan ahkerasti, koska niihin mahtui istumaan. Nyt en löytänyt sellaisia enää nopealla etsimisellä netistä. Taisivat olla 1960-luvun tuotantoa.

    • vilja

      Voi hitsi, noille olisi nykyäänkin varmasti käyttöä. Pitää toivoa, että ottaisivat uustuotantoon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *