Oh la la! Suklainen vihreäkuulakakku!

Rakastan joulua muun muassa siksi, että se tarjoaa hyvän tekosyyn kutsua kylään naapurit, työkaverit ja ystävät. Koko perheen pikkujouluista on muodostunut meille perinne, josta haluan pitää kiinni kaiken kiireen keskellä. Eilen meillä olikin taas tupa täynnä lapsia ja aikuisia juomassa glögiä ja syömässä piparkakkuja.

Halusin ehdottomasti tarjota vierailleni tänä vuonna Vihreäkuulakakkua. Leipoessa päädyin soveltamaan ohjetta aika tavalla, ja kakusta tuli lopulta kaksikerroksinen ja – toisin kuin alkuperäinen ohje – tummaan kaakaopohjaan leivottu. Maku oli erinomaisen hyvä, eikä toteutus vaadi suuria konditorintaitoja. Hyvä jälkkäri joulupöytään siis!

Suklainen vihreäkuulakakku

Ainekset

Kakkupohja

  • 100 g voita
  • 1 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ sokeria
  • 2 dl jauhoja
  • ¾ dl tummaa kakaojauhetta
  • raastettua sitruunankuorta

Täyte

  • lakritsa-sitruunarahkaa
  • mascarponea

Kuorrute

  • 1 dl kermaa vaahdotettuna
  • 2-3 rkl mascarponea

Koristeluun 

  • 350 g Vihreitä kuulia
  • (kettukarkkeja)

 

Sulata voi. Kun se on jäähtynyt, sekoita joukkoon kerma (maitokin käy.)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään.

Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja nesteet.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (noin 22 x 30 cm). Tasoita.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Jäähdytä.

Pilko vihreät kuulat neljään osaa. Leikkaaminen käy helpoiten, kun leikkaat ensin päädyt irti ja irroitat puolikkaat toisistaan vasta sen jälkeen.

Siisti kakkulevyn reunat leikkaamalla. Leikkaa levystä kuusen muotoinen pala: aloita ylhäältä keskeltä ja vedä viillot alanurkkiin. Lisää täyte. Muotoile sitten reunalle jääneistä paloista kakkuun toinen kerros. Ei haittaa, vaikka joudut tekemään sen useammasta osasta.

Valmista kuorrutus sekoittamalla mascarponea kermavaahdon sekaan. Levitä kuorrutus kakkulevylle.

Asettele vihreät kuulat kuorrutteen päälle. Halutessasi voit tehdä kuuseen nauhoja puolittamalla kettukarkkeja pituussuunnassa kahtia. Viimeistele strösseleillä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *