Blogit
Mrs. Christmas

Kaksi kuukautta jouluun!

On aika ryhtyä hommiin, jotta kaikki on valmiina aattoon mennessä. Ota tästä talteen Mrs. Christmasin stressittömän joulun to do –lista!

Kaksi kuukautta ennen aattoa:

Tutustu glögitarjontaan. Maistele uutuudet ja fiilistele tuttuja suosikkeja. Merkitse muistiin parhaat, niin ei tarvitse jouluna itkeä pahan glögin takia.

Kartoita karkkivalikoimat. Onko oma lempisuklaa edelleen myynnissä? Onko reseptiä muutettu? Onko konvehtirasioiden sisältö uudistunut (on!) Mikä on paras valinta akuuttiin sokerinhimoon, entä hitaaseen nautiskeluun?

Kaiva kausivalot esiin. Selvitä sotkuiset johdot ja tarkista polttimot. Mieti, jääkö pihasta, parvekkeelta tai kotoa joku nurkka ikävästi pimeäksi. Tarvittaessa hanki lisää valoja (aina on tilaa vielä yksille!)

Aloita kirje Joulupukille. Ekaluokkalaiseni keksi vain yhden toiveen Joulupukin kirjeeseen ja hätääntyi niin, ettei saanut illalla unta. Välttääksesi vastaava kriisi aloita toivelistan laatiminen hyvissä ajoin. Ennen kirjeen postittamista liimaa se riittävän pitkäksi aikaa jääkaapin oveen muun perheen nähtäväksi. Olen havainnut tämän korreloivan myönteisesti aattona paketeista paljatuvien ”yllätysten” kanssa.

Heittäydy täysillä mukaan. Nuku tonttulakki päässä, leivo pipareita ja anna joululaulujen soida. Vaienna kriitikot tarjoamalla heille marmeladia.

Mieti, ketä sinä voisit tänä jouluna ilahduttaa. Joulumieli syntyy teoista. Voisitko viedä kukan vanhainkotiin, laittaa lahjan esimerkiksi Hopen, Joulupadan tai Joulunlapsi keräyksen kautta vähävaraisen perheen lapselle tai vaikka kutoa villasukat yksinäiselle? Auttaminen ei aina vaadi rahaa. Myös aikasi luovuttaminen on arvokasta.

Tuleeko mieleen muita akuutteja hommia? Ota Mrs. Christmas seurantaan myös Instagramissa, sillä luvassa on pian uusi kilpailu!

Kommentit (3)

 1. Jaana

  Valojen osalta homma on hoidossa. Eilen kävin hankkimassa vielä sen yhden, sen vihonviimeisen setin entisten jatkoksi… (lupaan ja vannon etten enää lisää valoja hanki – tänä syksynä…) Ja joulupukeillekin on jo kirjoitettu eli olen jo tovin vihjaillut perheeni askartelutaitoisille herrahenkilöille haaveilevani ”koukuilla varustetusta taulusta” johon voisin ripustaa lukuisat helmeni, käätyni, vitjani ja muut a`la kirppis pukukoruni niin etteivät ne menisi solmuun tupaten täydessä rasiassa ja toisaalta olisivat kivasti esillä kulloisenkin päivän koruvalintaani varten. Pitänee vielä tehdä tarkemmat piirustukset toiveestani ennen joulua… Tänään kutittaisi iltapuhteella tarttua liimapyssyyn ja aloittaa korttien askartelu, onhan ensimmäiset lumihiutaleetkin jo nähty…

 2. Merja

  Lentolippu jouluksi Suomeen on hankittu

 3. Sitruuna

  Joululahjoista ensimmäisen hankin jo heinäkuun lopussa, nyt on enää 2 helposti hankittavaa lahjaa jäljellä joten voin viettää koko joulukuun rauhassa ja kuluttaa veronpalautukset johonkin hyödylliseen tai hauskaan eikä kasaan lahjoja paniikissa muiden ihmisten seassa kaupoissa joista kaikilla on hermot kireällä.
  Kynttilöitä poltellen odottelen joulunavajaisia kaupunkiimme jotka ovat marraskuun lopulla ja silloin laitellaan joulua pikku hiljaa asuntoon esille kun samalla joudaan julmustia ja glögiä.
  Jouluisin on myös ollut perinteenä, eläinrakas kun olen, lahjoittaa myös jotain paikalliselle koiratarhalle joka toimii lähinnä hyväntekeväisyyden voimin. Heille kelpaa ruokasäkit, vanhat peitot ja tyynyt jota kaikilla on nurkissaan joten teko ei ole vaativa mutta tuo itselle lämpimän mielen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *