Joulutorttu, jossa on taatusti tarpeeksi hilloa

Torttupiiras? Luumuvaippa? Torttupitkula? Kollegani Joakimin keksintö on vielä vailla nimeä, mutta joka tapauksessa se on nerokas!

 

Minä kuulun niihin, joiden mielestä joulutortussa parasta on hillo. Mitä enemmän, sen parempi. Valitettavan usein joudun syömään liikaa kuivaa taikinaan ennen kuin pääsen käsiksi ytimeen eli luumun ja voitaikinan muodostamaan mainioon yhdistelmään.

 

Vaan ei enää! Tämä torttupiirakka ei ole kentien pöydän kaunotar, mutta sitäkin paremman makuinen. Kas näin se syntyy:

 

[ohje mainoksen jälkeen]

 

Joulutorttupiirakka

Ainekset

Torttutaikinalevy

Luumuhilloa

 

 

  1. Halutessasi kauli taikinalevyä hieman ohuemmaksi. Tee lähelle taikinalevyn reunaa veitsen tylpällä päällä pienet kolot, jotta hillo ei karkaa uunissa reunojen ulkopuolelle.
  2. Levitä reunojen sisäpuolelle runsaasti luumuhilloa. Paista paketin ohjeen mukaan, kunnes reunat ovat kauniisti paahtuneet.
  3. Anna jäähtyä, leikkaa ja nauti.

 

 

P.s. Yle Suomi kävi tällä viikolla tekemässä juttua jouluvalmisteluistani. Haastattelun voi kuunnella täältä ja lukea täältä.

ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *