Vinkkejä kapean eteisen säilytysratkaisuihin

Tämä tila ei varsinaisesti toivota vieraita tervetulleeksi. On lienee sanomattakin selvää, että tässä tilassa mennään käytäntö edellä. Eräs ystävä totesi meillä pari viikkoa sitten käydessään, että ”ei ole mikään ihme, että moitit tätä teidän eteistä blogissa”.
Niinpä, tämä on ihan järkyttävän pieni ja ahdas. Nyt ollaan kuitenkin päästy eroon tuplarattaista, joten meille on mahdollista nykyisin tulla kylään. Ennen jouduimme ottamaan vaunut ulos, jotta pääsimme kulkemaan sisältä ulos ja toisin päin. Sanotaanko näin, että muutaman kirosanan olen tämän eteisen vuoksi suustani päästänyt. 
Joka tapauksessa tila on nyt mitä on ja sen kanssa on pärjättävä. Ajattelin jakaa teille muutaman vinkin, että kuinka selvityä edes tyydyttävällä tasolla kapeasta eteisestä yhdistettynä lapsiperhearkeen?
1. Avohyllyt

Avohyllyt jättävät kapeaan tilaan ilmavuutta. Näteillä koreilla saa pientä sisustuksellista aspektia ja pipot ja hanskat on helppo pitää järjestyksessä, kun kullekin perheenjäsenelle on oma kori. Tai siis ideaalitilanne olisi se, että jokaisen kamppeet pysyisi omassa säilyttimessä, mutta kerrottakoon, että käytännössä tämä ei oikein toteudu. Ainakaan meillä. 
Hyllyt: IKEA
Mustavalkoiset kankaiset säilytyskorit: Clas Ohlson

2. Naulakot eri korkeuksiin

Tuulikaappiin olen laittanut ripustimia kahteen eri korkeuteen. Alaosastolle lapset voivat itse ripustaa omat lyhyet takkinsa ja ylemmäs aikuiset omansa. Täten lapsilla on myös jonkilainen mahdollisuus osallistua eteisen puhtaanapitoon ja takkeja, reppuja ja lippiksiä mahtuu kahteen tasoon. 
Värikkäät naulakot: IKEA

3. Riittävästi tilaa kengille

Kenkätelineet on asennettu seinään kiinni porrastetusti. Täten sain seinälle vielä pienen tilan lasten takeille. Pienet kengät sopivat näppärästi myös kenkälaatikoiden päälle ja isommat alle. Koska laatikot on asetettu porrastetusi, ylettävät lapset ottamaan kengät alemmalta tasolta ja laittamaan ne siihen myös takaisin. Kenkälaatikoihin voi tarvittaessa laittaa myös hattuja ja hanskoja. 
Mustat kenkälaatikot: IKEA
Musta hattuhylly: Edellisten asukkaiden jäljiltä. Itse maalattu mustaksi. 

4. Sitä sun tätä -kori

Lapsiperheessä on aina tavaraa, joka ei kuulu mihinkään varsinaiseen osastoon. Sen vuoksi laitoin eteisen lattialle punotun korin, johon voi heittää kiireessä ne tavarat, jotka eivät löydä paikkaansa mistään. Kun on aikaa, niin lajittelen parittomat hanskat ja ynnämuut tavarat omille paikoilleen. 
Punottu kori: Kodin 1
Kaappi: IKEA
Matto: Anttila
. . . . . . . . . . . . 
Hattuhyllyjen alla oli ennen penkki, mutta huutavan vaatesäilytystarpeen vuoksi siirsin lastenhuoneessa olleen kaapin eteiseen. Kuopuksellakin on jo sen verran ikää, että hänet pystyy nykyisin pukemaan seisaaltaan. Kaappiin mahtuu mukavasti lasten ulkovaatteet, vaikka on syvyyssuunnassa tilaan liian suuri. Aikuisten takit ovat pidemmällä eteisessä sijaitsevassa peilikaapissa. 
Korkeamman kaapin päälle ajattelin hankkia vielä säilytyskoreja ja pientä hieromista tila kaipaa jatkuvasti. Tällä hetkellä haaveilen eteisen suihkusta, likuovikaapistoista, arkisisäänkäynnistä ja tilasta, johon mahtuisi kaksi rinnakkain. <3

Kuinka teillä on ratkaistu pienen eteisen säilytyspulmat? 
Kommentit (5)
  1. Tintti - Valkoisia Haaveita
    17.9.2016, 12:11

    Vähän samalla lailla, ikenan kenkäkaappeja ja koreja 🙂 Toimiva kokonaisuus! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    1. Toimivaa tästä ei saa tekemälläkään, mutta lopputulokseen "ihan ok" -päästään ikeoilla. 🙂 Suhteellisen näppärästi toimivat pienissä tiloissa. 🙂 Kiva kun tulit kommentoimaan! 🙂

  2. Tuskailen saman ongelman kanssa, meillä on tuulikaapissa tuossa teidän kenkälaatikoiden kohdalla patteri, oh my….Miksi ihmeessä rakennuttajat eivät Suomessa tee riittävän isoja eteistiloja perheasuntoihin, täällä kun noita vuodenaikoja ja niiden taitekohtia riittää ja sitä myöten vaatesäilytystäkin tarvitaan ihan eri tavalla kuin lämpimimmissä maissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *