Blogit
Marulla

Vinkkejä kapean eteisen säilytysratkaisuihin

Tämä tila ei varsinaisesti toivota vieraita tervetulleeksi. On lienee sanomattakin selvää, että tässä tilassa mennään käytäntö edellä. Eräs ystävä totesi meillä pari viikkoa sitten käydessään, että ”ei ole mikään ihme, että moitit tätä teidän eteistä blogissa”.
Niinpä, tämä on ihan järkyttävän pieni ja ahdas. Nyt ollaan kuitenkin päästy eroon tuplarattaista, joten meille on mahdollista nykyisin tulla kylään. Ennen jouduimme ottamaan vaunut ulos, jotta pääsimme kulkemaan sisältä ulos ja toisin päin. Sanotaanko näin, että muutaman kirosanan olen tämän eteisen vuoksi suustani päästänyt. 
Joka tapauksessa tila on nyt mitä on ja sen kanssa on pärjättävä. Ajattelin jakaa teille muutaman vinkin, että kuinka selvityä edes tyydyttävällä tasolla kapeasta eteisestä yhdistettynä lapsiperhearkeen?
1. Avohyllyt

Avohyllyt jättävät kapeaan tilaan ilmavuutta. Näteillä koreilla saa pientä sisustuksellista aspektia ja pipot ja hanskat on helppo pitää järjestyksessä, kun kullekin perheenjäsenelle on oma kori. Tai siis ideaalitilanne olisi se, että jokaisen kamppeet pysyisi omassa säilyttimessä, mutta kerrottakoon, että käytännössä tämä ei oikein toteudu. Ainakaan meillä. 
Hyllyt: IKEA
Mustavalkoiset kankaiset säilytyskorit: Clas Ohlson

2. Naulakot eri korkeuksiin

Tuulikaappiin olen laittanut ripustimia kahteen eri korkeuteen. Alaosastolle lapset voivat itse ripustaa omat lyhyet takkinsa ja ylemmäs aikuiset omansa. Täten lapsilla on myös jonkilainen mahdollisuus osallistua eteisen puhtaanapitoon ja takkeja, reppuja ja lippiksiä mahtuu kahteen tasoon. 
Värikkäät naulakot: IKEA

3. Riittävästi tilaa kengille

Kenkätelineet on asennettu seinään kiinni porrastetusti. Täten sain seinälle vielä pienen tilan lasten takeille. Pienet kengät sopivat näppärästi myös kenkälaatikoiden päälle ja isommat alle. Koska laatikot on asetettu porrastetusi, ylettävät lapset ottamaan kengät alemmalta tasolta ja laittamaan ne siihen myös takaisin. Kenkälaatikoihin voi tarvittaessa laittaa myös hattuja ja hanskoja. 
Mustat kenkälaatikot: IKEA
Musta hattuhylly: Edellisten asukkaiden jäljiltä. Itse maalattu mustaksi. 

4. Sitä sun tätä -kori

Lapsiperheessä on aina tavaraa, joka ei kuulu mihinkään varsinaiseen osastoon. Sen vuoksi laitoin eteisen lattialle punotun korin, johon voi heittää kiireessä ne tavarat, jotka eivät löydä paikkaansa mistään. Kun on aikaa, niin lajittelen parittomat hanskat ja ynnämuut tavarat omille paikoilleen. 
Punottu kori: Kodin 1
Kaappi: IKEA
Matto: Anttila
. . . . . . . . . . . . 
Hattuhyllyjen alla oli ennen penkki, mutta huutavan vaatesäilytystarpeen vuoksi siirsin lastenhuoneessa olleen kaapin eteiseen. Kuopuksellakin on jo sen verran ikää, että hänet pystyy nykyisin pukemaan seisaaltaan. Kaappiin mahtuu mukavasti lasten ulkovaatteet, vaikka on syvyyssuunnassa tilaan liian suuri. Aikuisten takit ovat pidemmällä eteisessä sijaitsevassa peilikaapissa. 
Korkeamman kaapin päälle ajattelin hankkia vielä säilytyskoreja ja pientä hieromista tila kaipaa jatkuvasti. Tällä hetkellä haaveilen eteisen suihkusta, likuovikaapistoista, arkisisäänkäynnistä ja tilasta, johon mahtuisi kaksi rinnakkain. <3

Kuinka teillä on ratkaistu pienen eteisen säilytyspulmat? 

Kommentit (5)

 1. Tintti – Valkoisia Haaveita

  Vähän samalla lailla, ikenan kenkäkaappeja ja koreja 🙂 Toimiva kokonaisuus! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  • maru

   Toimivaa tästä ei saa tekemälläkään, mutta lopputulokseen "ihan ok" -päästään ikeoilla. 🙂 Suhteellisen näppärästi toimivat pienissä tiloissa. 🙂 Kiva kun tulit kommentoimaan! 🙂

 2. Anonyymi

  Tuskailen saman ongelman kanssa, meillä on tuulikaapissa tuossa teidän kenkälaatikoiden kohdalla patteri, oh my….Miksi ihmeessä rakennuttajat eivät Suomessa tee riittävän isoja eteistiloja perheasuntoihin, täällä kun noita vuodenaikoja ja niiden taitekohtia riittää ja sitä myöten vaatesäilytystäkin tarvitaan ihan eri tavalla kuin lämpimimmissä maissa.

 3. Lyde

  Meillä oli edellisessä talossa aika ahdas eteinen, tai siis ihan ok se oli mutta perhe siihen taloon jo liian suuri. Iso liukuovikaappi imi sisäänsä melko paljon tavaraa, mutta lattia lainehti aina kenkiä niin että sisään tullessa sai harppoa yli. Lisäksi tuulikaappi aiheutti sen, ettei me kaikki mahduttu kerralla sisään, vaan piti odotella ulkona että ensimmäiset oli riisuneet ja menneet peremmälle, niin seuraavat mahtuivat sisään… Me ratkaistiin asia lopulta rakentamalla uusi isompi talo, ja siihen erillinen arkieteinen jossa kengät saa lainehtia rauhassa ajatuksella "poissa silmistä, poissa mielestä" 😀

 4. Noora / Villakoiria ja kissankarvaa

  I hear you! Meillä on vähän erikoinen pohjaratkaisu siinä mielessä, että (todella) pienen tuulikaapin jälkeen tullaan periaatteessa suoraan keittiöön. Keittiö ja ruokailutila avautuvat siis heti oikealle ja vasemmalla tuulikaapin jälkeen on liukuovikaappi, johon kengät, takit ja harrastevälineet on mahdutettu. Tuulikaapissa on korkea kapea lipasto johon mahtuu pipot, hanskat, koirien vaatteet ja kauppakassit. Säilytystila on siis tiukilla jo noin muutenkin, mutta nyt lapsen tulon myötä tilanne on jo lähes koominen, sillä vaunut eivät mahdu eteiseen, kun sitä ei yksinkertaisesti ole! Niinpä meillä on ruokapöytä työnnetty syrjään (tosi harvoin sen ääressä kyllä syödäänkin), ja vaunut ovat ruokailutilassa ruokapöydän paikalla 😀 että näin meillä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *