Viisivuotiaan juhlat

Lasten synttärit ovat itselle tunteellisia päiviä.

Noin isoksi ja taitavaksi kasvanut..

Ylistyssanoja on helppo keksiä omasta lapsestaan ja päivän aikana ajatuksissa pyrähtää useasti nopeasti vierähtäneet vuodet. Viisi vuotta jo.

Tänä vuonna menin tarjoilujen suhteen sieltä mistä aita on matalin. Emme tehneet mitään itse ja se tuntui vallan oikealta ratkaisulta. Meillä oli tarjolla piirakoita, munavoita, vaasan ruislastuja ja yrttilevitettä, karkkia, muffineja, keksejä ja Minna Bakesin tekemä kakku. Koristeet ja pahvimukit hankittu confetista ja lapsen toiveen mukaan mentiin koristeluiden suhteen kultateemalla. Tiistaina vietämme vielä kaverisynttäreitä ja silloin teema on hieman, noh, lapsenmielisempi. Jos siis pahvilautasia ja serpentiinejä voi teemaksi edes kutsua..

En ole mikään mahdottoman taitava juhlien järjestäjä, vaikka toki sellaisista aina innostun. Tykkään kyllä siitä, että meillä käy vieraita, mutta tarjoilut mieluusti ulkoistan taitaville tekijöille tai pakastealtaan valikoimille. Satuin törmäämään sattumalta kauppareissulla eilen naiseen, joka kertoi suunnitelleensa lasten synttäreitä pitkin vuotta ja hamstranneen teeman mukaista tilpehööriä hiljalleen. Kutsuilla oli ollut parhaillaan 80 lasta ja koko talo koristeltu ritariteeman mukaan. Juu, ei olisi minusta sellaiseen.

Pidin tällä viikolla hyvinkin tarpeeseen tullutta hiihtolomaa ja alkuviikon olin myös pienellä sometauolla. Teki hirvittävän hyvää ja tuntuu, että loppiaisesta asti ollut flunssa alkaisi levon myötä taittumaan. En malttaisi odottaa, että pääsisin taas elämään normaalia elämää, johon kuuluisi olennaisena osana liikunta ja reipas mieli.

Ihanaa ja lauantai-iltaa sekä nautinnollisia viimeisiä hiihtolomapäiviä teille, jotka sellaista on tällä viikolla saanut viettää. Minä taida tästä hiippailla keittiöön rääppimään viimeiset jäljelle jääneet synttäriherkut..

– Maru

Kommentit (2)
  1. Oikea asenne, lapsille ei jää juhlista mieleen muuta, kun lahjat/vieraat ja herkut. Lastenjuhlat on lähtent viime vuosina ihan käsistä. Aivan jäätävät paineet äideille ja ennen kaikkea niille, jotka eivät raaski laittaa lasten synttäreihin satoja euroja. Entä, kun lapset hieman kasvavat, onko tässäkin yksi aihe kiusaamiseen. Ihan verenpainetta nostattaa. Kiitos, että annoit someen normaalit lasten synttärit. 🙂 usein bloggaajat saavat myös lahjuksina yhtä sun toista lastensa synttäreille ja annetaan somessa kuvaa, että tämä on ihan normaalia valmistautumista. Not. Ihanan näköinen tuo minna bakesin kakku, tosin hyvässä hengessä haluan antaa rakentavaa palautetta, että tuo artturi 5 vuotta kyltti on kyllä hieman tökerö ja kakkuun kuulumaton. Olen huomannut muistakin firman kakuista, ettei ne kyltit ole kovinkaan onnistuneita ja pahimmillaan pilaa koko upeen kakun. Nyt Minna bakes ja henkilökunta kehittään jotain parempaa tilalle. Ei vaan ole nätti. 👍

    1. Moikka Elli ja kiitos kommentista! <3 Minä olen kyllä aika samaa mieltä lastenjuhlien järjestyspaineista ja kieltämättä itsekin meinasin hairahtaa liialliseen pohdintaan, että mikä tässä nyt on tarpeeksi. Olen niin tavis äiskä, että minun mielestä kakku, pakastepiirakat ja läheiset tyypit on synttäreillä se kaikkein tärkein juttu. Ja vaikka meidän panostus oli minimaalisen pieni, niin upposi meiltäkin juhliin noin 150€ tuosta noin vain! Huh, melkoinen summa. Minäpäs välitän Minnalle terkut nimilaatasta – pienen pojan toiveesta sellainen kakkuun laitettiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *