Viisitoistavuotta ja makuuhuone näyttää jälleen samalta

Kiinnostus sisustamiseen alkoi vuonna 2000, kun sain ikioman huoneen isosiskon muuttaessa omilleen. Huone oli rintamamiestalomme suurin ja teini-ikäisen pakopaikka. Hirsiseinät eristi hyvin ääntä ja sain rauhassa luukuttaa stereoista isosiskon levyjä. Oi niitä aikoja!

Huoneessa oli muurattu piippuseinä ja sain luvan maalata sen siniseksi. Elämäni ensimmäisen kerran tartuin maalipensseliin ja sudin seinämän mustikansinisellä. Lisäksi virittelin ikkunaan siniset verhot ja sängylle levitettiin tummansininen päiväpeitto. Seinille valikoitui siniset taulut ja kirjahyllyllä komeili pitkä rivi sinisiä koriste-esineitä. Muutin pois kotoa vuonna 2003 ja sen jälkeen sinistä ei kotonamme nähty, sitten vuoden 2017.

Kun mietin uuden kotimme sävyvalintoja, tummansininen maailma houkutteli kovasti. Viisitoistavuotta ja trendien kiertokulku on tehnyt tehtävänsä – olin jälleen valmis palaamaan kaksituhattaluvun siniseen sisustukseen.

Kauttaaltaan maalattuun mustikansiniseen makkariin on joka ilta ihana mennä. Väitteet sinisen rauhoittavasta tunnelmasta voin ehdottomasti allekirjoittaa ja tummanpuhuva yleisilme on nappivalinta etenkin makuuhuoneeseen. Valkoinen raikastaa tunnelmaa täydellisesti ja puu tuo tilaan kaivattua lämpöä.

Viimepäivinä makuuhuoneessa on vietetty erityisen paljon aikaa. Flunssakuume jyllää perheessä ja etenkin minä ja mies olemme saaneet osamme.

Harmi, että lapsuudenkodin tavoin siniseen makuuhuoneeseen ei kiikuteta flunssapotilaalle äidin keittämään karpalokiisseliä.

Oi niitä aikoja!

Kommentit (8)
 1. Houkuttelevan kaunis makuuhuone ja aaah tuota mäntylipastoa, joka viimeistelee värit! Pikaista paranemista koko porukalle!

  1. Kiitos Villis! <3 Lipasto oli tosiaan hyvä löytö ja sopii sinisen kaveriksi ihanasti. Sitä pitäisi vain hieman fiksailla, sillä tuo laskeutuva "taso" jää käteen sitä avatessa. 😀

 2. Hei kuulosti niin tutulta tuo sun ensikokemus sisustukseen! Mun värivalinta oli samoihin aikoihin tumman puhuvan punainen ja sen parina tummanruskeat kalusteet (itse tehty tai tuunattu) ? En ole sitä kuitenkaan kierrättänyt tähän päivään, vaikka vähän tekis mieli laittaa johonkin punaista tummana sävynä…
  Tuo sininen sävy on ihana ja täydellinen pari valkoisen ja puun kanssa!
  Tsemppiä sairasteluun ja pikaista paranemista! ??

  1. Tumma punainen on väri, jonka kanssa en sisustuksen saralla ole päässyt vielä samoihin sfääreihin. Viininpunainen tosin iskee kovasti ja voisin sitä ottaa pieniä ripauksia kotiini etenkin näin syksyn tullen. Vitsit että oilisi mielenkiintoista nähdä mitä olet samoihin aikoihin itse tuunaillut! 😀

   Kiitos tsempeistä, täällä aletaan olla jo vähän terveempiä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *