Vierashuone ja onko siinä mitään järkeä?

Jälleen kerran siivosin kotimme yhden kestomurheenkryynin. Sen, joka täyttyy rojusta ja joka on helppo poistaa mielestä ovea sulkemalla. Huone, joka ei ole päivittäisessä käytössä, mutta tuntuu kerran kahdessa kuukaudessa äärimmäisen tarpeelliselta. Vierashuone, paskaläävä, työhuone – huoneen kunnosta ja käyttötarpeesta riippuen soppi vaihtaa nimeään hyvinkin sulavasti. Kätevää!
Tai sitten ei. 
Siivoillessa mietin, että miksi ihmeessä pitää vierashuonetta sen vähäisen käyttötarpeen vuoksi. Olisiko nelihenkisellä perheellä tilalle tarpeellisempaa käyttötarkoitusta? Kotimme ei ole järin suuri, kolme makuuhuonetta ja vähän säilytystilaa. Silti pidämme yhtä huonetta valmiina vieraille, eikä suinkaan hyödynnetä neliömääriä juurikaan omassa arjessa.

Vierashuoneen tarkoitus on saada yökylään saapuvat vieraat tuntemaan olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi. Huoneessa on joka kerta valtavasti hommaa kyseisen lopputuloksen saamiseksi, kun ystävät ilmoittavat tulostaan. Paskaläävästä ei nimittäin hetkessä tehdä keidasta ja huonekalujen keräilyerästä mahtavaa sisustuksellista spektaakkelia. 

Onneksi ystävät saapuvat meille seuran, eikä sisustuksen takia.

Ja jokaisen vierailun jälkeen mietin, että onpa mukavaa majoittaa ystävät omaan pieneen soppiinsa. Ajatella, että ehkä he eivät häiriinny lasten aamukuuden herätyksestä ihan niin paljon, kun välissä on ohuenohut ovi ja työpisteelle asetellut korvatulpat. Hukkaneiliöiden väärti. 
Saisivat vain käydä vielä useammin. Luultavasti korvatulpat eivät tarjoa riittävää apua kahden pienen ja innokkaan pojan varhaiseen seuranpitoon. Oh my. 

Kommentit (8)
  1. Anne /Kettulasta
    16.4.2017, 16:32

    Tämä soppi on todettu erittäin toimivaksi…eikä meidän takia ainakaan tarvitse siivota!! Koskas tullaan taas? <3

    1. Olisipa ihanaa jos tulisitte pian! <3

  2. Jaan ajatuksesi täydellisesti! Meillä käy harvoin vieraita ja silti kauheudella jo ajattelen seuraavaa kertaa.. Mutta juuri näin, parasta on seura <3

    1. Mikä siinä onkin, että vierashuoneeseen kertyy hirvittävän helposti kaikki roina ja tilasta muuttuu äkkiä varasto. Joka siivouskerran jälkeen päätän, että nyt pidän tilan kuosissa – se ei onnistu koskaan! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *