Blogit
Marulla

Vierashuone ja onko siinä mitään järkeä?

Jälleen kerran siivosin kotimme yhden kestomurheenkryynin. Sen, joka täyttyy rojusta ja joka on helppo poistaa mielestä ovea sulkemalla. Huone, joka ei ole päivittäisessä käytössä, mutta tuntuu kerran kahdessa kuukaudessa äärimmäisen tarpeelliselta. Vierashuone, paskaläävä, työhuone – huoneen kunnosta ja käyttötarpeesta riippuen soppi vaihtaa nimeään hyvinkin sulavasti. Kätevää!
Tai sitten ei. 
Siivoillessa mietin, että miksi ihmeessä pitää vierashuonetta sen vähäisen käyttötarpeen vuoksi. Olisiko nelihenkisellä perheellä tilalle tarpeellisempaa käyttötarkoitusta? Kotimme ei ole järin suuri, kolme makuuhuonetta ja vähän säilytystilaa. Silti pidämme yhtä huonetta valmiina vieraille, eikä suinkaan hyödynnetä neliömääriä juurikaan omassa arjessa.
Vierashuoneen tarkoitus on saada yökylään saapuvat vieraat tuntemaan olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi. Huoneessa on joka kerta valtavasti hommaa kyseisen lopputuloksen saamiseksi, kun ystävät ilmoittavat tulostaan. Paskaläävästä ei nimittäin hetkessä tehdä keidasta ja huonekalujen keräilyerästä mahtavaa sisustuksellista spektaakkelia. 

Onneksi ystävät saapuvat meille seuran, eikä sisustuksen takia.
Ja jokaisen vierailun jälkeen mietin, että onpa mukavaa majoittaa ystävät omaan pieneen soppiinsa. Ajatella, että ehkä he eivät häiriinny lasten aamukuuden herätyksestä ihan niin paljon, kun välissä on ohuenohut ovi ja työpisteelle asetellut korvatulpat. Hukkaneiliöiden väärti. 
Saisivat vain käydä vielä useammin. Luultavasti korvatulpat eivät tarjoa riittävää apua kahden pienen ja innokkaan pojan varhaiseen seuranpitoon. Oh my. 

Kommentit (8)

 1. Anne /Kettulasta

  Tämä soppi on todettu erittäin toimivaksi…eikä meidän takia ainakaan tarvitse siivota!! Koskas tullaan taas? <3

  • maru

   Olisipa ihanaa jos tulisitte pian! <3

 2. Teija

  Jaan ajatuksesi täydellisesti! Meillä käy harvoin vieraita ja silti kauheudella jo ajattelen seuraavaa kertaa.. Mutta juuri näin, parasta on seura <3

  • maru

   Mikä siinä onkin, että vierashuoneeseen kertyy hirvittävän helposti kaikki roina ja tilasta muuttuu äkkiä varasto. Joka siivouskerran jälkeen päätän, että nyt pidän tilan kuosissa – se ei onnistu koskaan! 😀

 3. mummo

  Itse vierailen vähintään kerran kuussa pojan perheen luona muutaman päivän ja minulle kyllä riittää olohuoneen sohva ja olen vain iloinen pikku prinsessan aamuherätyksestä. Olisihan se luksusta jos olisi huone vierailujani varten, mutta järkevämpää on tilat käyttää muuhun.

  • maru

   Mummi varmasti mieluusti ottaa vastaan lasten aamuherätykset – toisin saattaa olla muiden laita. 😀 Vieraille oma huone on tosiaankin luksusta, vaikka oman perheen jäsenet taatusti mieluusti majoittaa myös olohuoneeseen. 🙂

 4. Eija

  Mistä on tuo ihana amppeli? Itselle riittää kyllä mainiosti sohvapaikka, jos yökyläilen.

 5. Mustajoen Elli

  Meillä on sama tilanne. Vierashuone / työhuone / imurinsäilytyshuone on ihan kamalassa kondiksessa aina. Meillä ei vieraita käy kovinkaan usein, saisi käydä useammin niin tulisi pidettyä huone ehkä jotenkin siistinä. Mieskin on siirtynyt tekemään töitä jo takkahuoneen puolelle, ihan ymmärrettävistä syistä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *