Viekö blogi paljon aikaa? (+blogivinkit)

Olin pari viikkoa sitten kertomassa sisustussuunnittelija opiskelijoille bloggaamisesta ja siellä esiin nousi kysymys, että kuinka paljon bloggaaminen vie aikaa? Aika moni muukin on tätä tiedustellut ja samalla ihmetellyt, että kuinka minulla, kahden pienen lapsen ädillä riittää aikaa blogille? No, minäpä kerron.
Postaus:
Teen blogipostaukset yleensä iltaisin tai esikoisen päiväunien aikaan. Toisinaan saatan kirjoittaa tekstin myös aamulla, pikkukakkosen aikaan. Tällöin kuvat ovat jo valmiina, mutta teksti uupuu. Kirjoitan useimmiten hyvin lyhyesti ja aikaa tekstin luomiseen ei juurikaan kulu, sillä usein ajatus sisällöstä on jo valmiina. Tykkään myös itse lukea melko lyhyitä kirjoituksia ja pyrin itse samaan. Pidempien kirjoitusten, kuten tämän, luomiseen menee luonnollisesti pidempi aika. Veikkaisin noin tuntia, mutta sekin on postauksesta riippuen yksilöllistä, sillä saatan pyörittää tekstiä useamman päivän. Toisinaan kirjoitan useamman postauksen kerralla ja julkaisen ne eri aikaan. En siis todellakaan kirjoita joka päivä, vaikka lukijoille se saattaa näyttäytyä niin. 
Kuvaus:
Kuvaan aina päivällä ja etenkin talvisin olen pyrkinyt ajoittamaan kuvaamisen keskipäivälle. Yleensä olen tähän aikaan saanut jo esikoisen päiväunille tai sitten kuvailen muiden touhujen lomassa. Kuvaaminen ei vie minulta kovinkaan paljoa aikaa ja yleensä kuvaan useamman kohteen kerralla. Muokkaan kuvia kevyesti netissä olevalla ilmaisella kuvankäsittelyohjelmalla. Suoristan, rajaan ja parantelen hieman värejä ja kuvan kirkkautta. Yleensä teen muokkaukset melko samalla kaavalla ja yhden kuvan muokkaaminen vie aikaa n. 2-5min.
Aihe:
Teen remontit ja DIY -jutut meitä itseämme varten, mutta taustalla on kuitenkin aina ajatus siitä, että ”tästä on kiva kirjoittaa juttu blogiin”. Ensin tulee aina halu tehdä ja blogi tuo mukavan lisäarvon tehdylle työlle. Valehtelisin jos väittäisin, etten saa mielihyvää positiivisesta palautteesta jota blogipostauksen myötä saan. Tietysti kommenteista tulee hyvälle mielelle ja tuskin tätä tekisin, jos kukaan ei seuraisi tai kommentoisi.
Joskus saatan kuvailla ja vasta myöhemmin keksiä aiheen varsinaiseen postaukseen – niin kävi myös tämän postauksen kohdalla. Ensin oli kuvat ja sitten vasta aihe. Tosin en tiedä, että miten kuvat tällä kertaa liittyvät varsinaiseen blogitekstiin. Aina silläkään ei ole niin väliä – kuvat tuovat toisinaan vain mukavaa fiilistä!
Kommentointi ja muut blogit:
Eniten aikaa vie kommentteihin vastaaminen ja muiden blogitekstien lukeminen. Blogimaailma vie helposti mennessään ja ilman lapsia jumittaisin taatusti koneelle tuntikausiksi (näin voisi tosin käydä myös ilman blogia). Myönnän toisinaan olevani huono äiti ja uppoutuvani liiaksi tietokoneen ääreen. Onneksi lapset osaavat ottaa omansa ja muistuttavat, että mikä on se kaikkein tärkein. Lukulistallani on satakunta blogia ja luesekelen niitä otsikoiden perusteella. Yleensä jätän käynnistäni myös pienen kommentin, sillä itsekin niitä on kiva saada. Jos aikaa ei ole, niin ensimmäisenä karsiutuu blogien lukeminen. 
Tässä listaa blogeista, joiden postaukset useimmiten lukaisen:
..ja paljon muita, mutta nämä putkahti ensimmäisenä mieleen. 🙂 Mielelläni ottaisin blogivinkkejä vastaan erityisesti sellaisista blogeista, joissa kunnostetaan/on kunnostettu kodiksi vanha talo. 
Kuinka usein?:
Blogit, bloggaaminen ja kodin sisustaminen ovat harrastuksia muiden joukossa ja vievät taatusti ihan yhtä paljon aikaa kuin mikä tahansa muu harrastus. Nyt, kun sisustamisen, käsillä tekemisen ja blogin kirjoittamisen rinnalle on tullut loppuraskauden ja synnytyksen jälkeen myös urheilu, jää luonnollisesti blogille hieman vähemmän aikaa. Blogia päivitän silloin, kun huvittaa. Viime aikoina olen ollut yllättävän aktiivinen ja päivityksiä on tullut useita viikossa. Töissä ollessa tahti oli luonnollisesti hieman harvempi. Olen sitä mieltä, että kyllä arjesta puristaa aikaa niille asioille joista nauttii ja niitä tehdessä saa taas voimaa tehdä vähän niitä vähemmän mielekkäitä juttuja. 
Kelloa katsomatta veikkaisin, että yhden postauksen tekeminen vie minulta keskimäärin (kuvaus, kuvien siirto koneelle, muokkaus, tekstin kirjoitus) n.30-60min. 
Aikaa jää siis hyvin tämän ihan tavallisen perhearjen pyörittämiseen. 🙂

Ihan mielenkiinnosta kuulisin muilta bloggareilta, että kuinka kauan teillä menee aikaa yhden blogipostauksen tekemiseen?

Kommentit (18)
  1. Syvältä.Sanna.
    13.2.2015, 07:15

    Minä kirjoitan jemmaan kerralla usean jutun ja julkaisen ripotellen. Kirjoitan yleensä kerralla jokin lauantai päivä tai kun lapset ovat menneet nukkumaan. Blogeja käyn yleensä lukemassa pikku kakkosen aikaan, joskus voi mennä montakin päivää välissä käymättä bloggerissa, toisina päivinä taas montakin kertaa päivässä. Tosin päiväni ovat hyvin vaihtelevia 2-3pvä/vkossa töissä. Itsekkin arvioisin jutun tekemiseen vajaan tunnin.

    1. Juttujen jemmaaminen on tosi järkevää! Pitäisi itsekin tehdä sitä enemmän, mutta hyvät ideat tulee aina ripotellen. 🙂

  2. Aika samoissa aika menee, tosin kuvaaminen ja kuvankäsittely vie minulla välillä enemmän aikaa. Jos pitää odottaa suotuisaa hetkeä että lapset "antavat" kuvata, viritellä jalustat ja saada se hyvä kuva, ja lopuksi vielä tosiaan käsittelyt. Lisäksi minulla on tietokone vähän rikki, niin joskus se jumittaa niin paljon, että kaikki vie vielä kolminkertaisen ajan… Mutta siis, tässä muiden puuhien lomassa tätä tosiaan tehdään, sen mitä ehtii 🙂 Ihana kuulla, että jaksat käydä lukemassa! Pus!

    1. Joo, se jalusta olis täälläkin tarpeen! Tietokoneen jumittaminen on kyllä todella ärsyttävää. Minun oli pakko hankkia uusi kone, kun vanha meinasi tiltata lopullisesti – sitten olisin ollut pulassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *