Vegaaninen ja gluteeniton pehmis

Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet

Viimepäivien hellepäivät ovat tuoneet tullessaan ruokahaluttomuuden. Normaalisti arjessa hyvin kiinteästi läsnäolevat makaroni-jauheliharuuat eivät ole houkutelleet ja koko jauhelihapaketin ostaminen tuntuu erityisen vastenmieliseltä. Olen ahminut helppoja ja kepeitä reseptejä, jotka on arkihärdellin keskellä nopea toteuttaa. Kukaan ei halua hellepäivinä ja kevätkiireiden keskellä kökkiä hellan ja uunin välittömässä läheisyydessä.

Arjen täytyy olla kepeää ja ruuan helposti toteutettavissa. Viikonloppuisin voidaan panostaa kokkailuun enemmän, mutta silloinkin nautin enemmän suhteellisen nopeista resepteistä. Pitsaperjantain voi toteuttaa näppärästi napolilaista keittiötä kunnioittaen ja sunnuntain aloittaa itse tehdyllä leivällä.

Kumma kyllä, mutta viimeaikoina ongelmaksi on noussut näiden yksinkertaisten ja maukkaiden reseptien löytäminen. Nettimaailma tuntuu loputtomalta suolta ja jos itsellä ei ole ajatustakaan ruokalajin laadusta, tuntuu googlen hakukenttä liian raskaalta vaihtoehdolta. Silloin hätiin tulevat ruokalehdet, joiden sivuilta saa joka kuukausi kootun annoksen kauden sesonkiruokia – kuten esimerkiksi tämän vegaanisen ja gluteenittoman pehmiksen, jonka ohjeen löydät postauksen lopusta. Ihana kesäinen välipala ja terveellisyyden vuoksi sopii loistavasti myös kesäiselle aamiaiselle. Nam!

Uudistunut Maku -lehti ilmestyi tällä viikolla ja se on pullollaan simppeliä ja oivaltavaa arkiruokaa ilman turhia kikkailuja ja erikoislaitteita. Elämä voi olla juhlaa arjen keskelläkin ja ainakin näin lapsiperheellisenä kulinaristina arvostan mutkattomia ruokalajeja, joissa ei kuitenkaan tarvitse tinkiä mausta. Aikaa ei yksinkertaisesti ole liiemmin ollut reseptien etsimiseen, joten kerran kuussa tulleet uudet ideat ovat erittäin tervetulleita.

Ahventacot, lohivartaat, simppelit jäätelöt ilman jäätelökoneita ja kymmenen arkiruokaa puolessa tunnissa kuulostaa juuri sellaisilta resepteiltä, jotka maistuisi taatusti myös meidän pikkuväelle.

Mansikka-Banaanipehmis (neljälle)

500g    mansikoita

4           banaania

0,5 dl    kookosmaitoa

4           jäätelövohvelia (saatavina myös gluteenittomana)

Koristeluun mintunlehtiä, tuoreita mansikoita ja kookosrouhetta

 

Viipaloi banaanit ja mansikat, laita ne muovirasiaan ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kannattaa valita pakasterasia siten, että siinä on myös mahdollista soseuttaa hedelmät sauvasekoittimella (voit käyttää myös tehosekoitinta). Soseuta jäätyneet hedelmät ja marjat kuohkeaksi pehmikseksi ja lisää soseutuksen yhteydessä kookosmaito. Jos haluat kiinteämmän koostumuksen, voit laittaa soseutetun massan hetkeksi pakastimeen. Jäätelökauhan avulla saat pehmiksestä perinteisiä palloja, mutta survottimen avulla saat jäätelöstä pehmismäisemmän lopputuloksen. Koristele jäätelöt tuoreilla mansikoilla, kookosrouheella ja mintunlehdillä (mintunlehtiä voi laittaa myös jäätelömassaan ennen soseutusta). 

 

Maku -lehti on nyt tarjouksessa, joten oivaltavien arkiruokien ystävien kannattaa pikaisesti kipaista lehden tilaussivuille. Viisi numeroa 24,90€ (norm. 40€) ja pakettiin kuuluu myös tilaajalahja (esim. Lumenen meikkisetti).  Itse päätin ainakin helpottaa kesän kokkailuja ja poimia parhaat piknik- ja grilliherkkuvinkit lehden sivuilta.

 

Aurinkoista viikonloppua!

-Maru

Kommentit (2)
  1. Pehmis on tuotemerkki.
    Pehmytjäätelö on se yleissana ”huonosti jäätyneelle” jäätelomassalle.
    Mutta hyvä ohje! Meillä tehtiin samalla tyylillä lapsille aikanaan, jotka olivat kovasti allergisia mm. maidolle

    1. Uskoisin, että tuo ”pehmis” -sana on juurtunut meidän puhekieleen pehmytjäätelön sijaan. Oli kysessä sitten tuotemerkki tai pehmytjäätelö. 🙂 Maitoallergisille tämä pehmis kyllä sopii loistavasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *