Blogit
Marulla

Varpukranssi DIY

Yksi mun tuoreista blogilöydöistä on Rautatieläistalo. Aivan hurmaava blogi ja sieltä bongasin tämän varpukranssi-idean. Kannattaa todellakin käydä tutustumassa vanhan rautatieläistalon elämään ja sen värikkääseen sisustukseen. Tykkään!
Tarkoitus oli postata tästä kranssista myöhemmin, mutta päätin tehdä sen kuitenkin nyt, sillä täällä Kuopionkaan leveysasteella ei ole vielä lunta. Nyt vielä pääsee metsään keräämään varpuja (maanomistajan luvalla tietty), mutta toivottavasti ei enää kauaa. 
Ensin kieputin kahdesta pajunoksasta ympyrän kranssi kehikoksi. Sen jälkeen kiinnitin varpuja nippu kerrallaan ja sidoin ne mustalla karhunlangalla. Olen tosi pahoillani, että minulla ei ole kuvia tekoprosessista, sillä se oli aika kettumainen homma tehdä ohuella karhunlangalla. Suosittelenkin ennemmin ohutta rautalankaa, joka ei aina karkaa käsistä ja jonka kiinnittäminen tiukasti on huomattavasti helpompaa. 
Varpuja menee kranssiin yllättävän paljon. Tähän on käytetty kolme suurta nippua, mutta vielä olisi saanut olla vähän lisää. Yläreunan reikäkohtaa peittelin vanhempien ullakolta löytyneillä teko-omenoilla ja kanelitangolla. 
Tarkoitus oli viedä kranssi kotiin, mutta kun kiinnittelin sen vanhempien hirsiseinälle väliaikaiseen säilytykseen, alkoikin näyttämään siltä, että tuohon hirsiseinälle se kuuluu. 
Uusi vuosi alkoi täällä Kuopiossa ihanan kirpsakassa pakkassäässä. Vielä kun sitä lunta saataisiin. Tuntuu tosi hyvältä, että juhlapyhät on nyt juhlittu ja voi pikkuhiljaa keskittyä arkeen ja terveelliseen ruokavalioon. Kroppa huutaa salaattia ja muuta kevyttä!
Mukavaa lauantaita!
Maru


Kommentit (14)

 1. rautatielaistalo

  Hei ja kiitos blogini maininnasta <3 monta uutta kävijää onkin tänään blogiini löytänyt! Kauniin kranssin olet tehnyt ja tuossa hirsiseinää vasten se on todella kaunis <3

  • maru

   Ilo oli minun puolellani. Ihana kuulla, että moni on löytänyt tätä kautta blogiisi. 🙂 <3

 2. Viivi / Valkoinen Soihtu

  Onpa todellakin kaunis kranssi! Ihanaista vuotta 2016 <3

  • maru

   Voi kiitos ja samoin sinne Viivi! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *