Värillinen sohva / Uhka vai mahdollisuus?

Me suomalaiset sisustamme kotiamme yleensä varman päälle. Suuri pelkomme on, että kyllästymme ja se ohjaa valintojamme melko paljon. Trenditietoisten tämän päivän hankinnat on auttamatta vanhanaikaisia viiden vuoden päästä, mutta suuremmissa hankinnoissa olisi hyvä valita aikaa kestäviä materiaaleja ja värejä. Uskaltaisitko sinä valita kotiisi värillisen sohvan?

Sohvateollisuus on onneksi herännyt vastaamaan pelkoomme ja tarjolla on nykyisin entistä enemmän irtopäällysteisiä sohvia. Kun puhutaan sohvista, on pakko mainita Hakola joka on onnistunut sohviensa brändäyksessä loistavasti! Ajattomien mallien myötä pelkkiä päällisiä on helppo uudistaa. Hakola valitsee kangasvaihtoehdoiksi aina kunkin kauden trendivärit sekä materiaalit ja pitää tietenkin rinnalla klassikkoharmaat ja muut suomalaisten kestosuosikit. Suosittelen tutustumaan.

Kesällä olimme muuton myötä sohvahankinnan edessä ja päädyimme budjettisyistä Ikean Söderhamn sohvaan. Mies sai valita värin ja kiikutimme kotiimme lopulta turkoosin sohvan. Päädyimme malliin juuri pestävien irtopäällysteiden vuoksi ja söderhamn pääsi olohuoneeseen rintarinnan Hakolan Day -nojatuolin seuraksi (jossa siinäkin pestävät irtopäälliset). Irtopäällisten lisäksi sohvan muunneltavuus oli yksi tärkeä kriteeri – söderhamnissa myös muotokieli on kohdillaan.

Vaaleaan kotiin on helppo saada ytyä valitsemalla sohva omaa lempiväriään – jos sohvan värillisyys tuntuu liian hurjalta voi kokeilla värin lisäämistä esimerkiksi rahiin tai nojatuoliin.

Kun seuraa omia värimieltymyksiään trendikartaston sijaan, löytyy kotiin useimmiten ne kaikkein mieluisimmat sävyt ja myös ajattomimmat vaihtoehdot. Värillisyys ei aina tarkoita lyhytnäköisyyttä – kokemus ajattomuudesta kun on aina katsojan silmässä.

Minä vannon sisustamisessa uskalluksen nimeen. Yleensä ne rohkeimmat valinnat osoittautuvat lopulta kaikkein mieluisimmiksi ja sellaisiksi, jotka myös kestävät aikaa kaikkein pisimpään.

Kiitos siis vaihdettavia sohvanpäällysten, niin meillä suomalaisillakin on mahdollisuus kokeilla jotain vähän rohkeampaa.

..Koska aina täytyy olla mahdollisuus perääntymiseen.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *