Värikkäitä keittiöunelmia

Meillä on ollut varovaisia talonrakennushaaveita jo jonkin aikaa. Toivomme, että lähivuosina pääsisimme toteuttamaan unelman omasta talosta ja sen myötä pääsisin toteuttamaan useamman sisustushaaveen. Tai jos nyt ei ihan omaan taloa, niin ainakin muutto sellaiseen kotiin, jossa nämä haaveet ainakin osittain toteutuisi. Nykyisessä kodissa ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta tiedättehän sen tunteen, kun tekisi mieli aloittaa kaikki alusta. Puhtaalta pöydältä ja valita aivan toisin. 
Olen kerännyt pinterestiin taulun omista keittiöunelmista. Huomasin, että joukkoon on eksynyt melko paljon värikkäitä, hempeän sävyisiä keittiöitä ja päätin jakaa näistä omat suosikit myös teille! 
Pidän siitä, että sisustuksessa on hieman leikkisyyttä – rohkeat valinnat ovat olleet itselle niitä, joihin oma silmä ei ole kyllästynyt. Tosin kuin valkoiseen. Tykkään siitä, että sisustuksessa on silmälle paljon katsottavaa. Erityisesti näissä keittiöissä ilahdutta se, että vaikka tyylillisesti ne ovatkin skandinaavisen linjakkaita, värit antavat niihin vähän luonnetta, lämpöä sekä kodikkuutta. 
Ja mikä parasta – aika kivasti näistä jokainen keittiö istuisi niin vanhaan remonttikohteeseen, kuin myös uuteen unelmakotiin. 

Hempeä ja murrettu vihreä sekä savuinen harmaa iskee kovasti. Australialainen suunnittelutoimisto Fiona Lynch oli upeasti yhdistänyt nämä kaksi puun ja marmorin kanssa.

Kuva: Homebook
Kuva: Lerkenfeldt
Tanskalaisen valokuvaaja Heidi Lerkenfeldtin kuvat on vaikuttavia. Kannattaa ehdottomasi käydä tutustumassa nettisivuilla lisää näihin upeisiin kuviin ja ennen kaikkia kohteisiin. Kaapistojen etulevyjen värikäs sekoitus toimii, kun muu sisustus on jätetty melko minimalistiseksi. 
Kuva: Elle Decoration

Lankavetimet sekä huurteinen vihreä yhdistettynä puulattiaan toimii aina! Välitila tekee tilan tosin omaan makuun aavistuksen liian levottomaksi – etenkin kun kaapistoja kiertää lisäksi puinen, epäsymmetrinen hyllykkö. Mustat pistorasiat tuovat välitilaan kontrastia ja toimivat ihan hauskana pienenä yksityiskohtana. 

Kuva: Flicr
Kuva:Remodelista
Kuva: Entrancemakleri
Kuva: Gravityhome
Tässä viimeisessä silmä kiinnitti huomion tasoon ja värinkäyttöön. Tässä ei oikein osaa sanoa, että mihin seinä loppuu ja katto alkaa. Jospa myös nämä kuvan kaltaiset kivitasot tekisivät pikkuhiljaa uutta tulemistaa, niin meidänkin keittiö pääsisi tasoineen jälleen trendien aallonharjalle.  
En ole aiemmin liiemmin esitellyt täällä blogissa omia sisustusunelmia. Viime aikoina olen kuitenkin unelmoinut aiempaa enemmän, sillä oma koti alkaa tuntua siltä, että en saa täällä sisustamisesta enää irti sitä, mitä kaipaisin. Sisustamisharrastuksessa ehdottomasti parasta onkin juuri se haaveilu. Kun ollaan päätöksentekovaiheessa, niin silloin sisustaminen muuttuu usein totiseksi. Siinä vaiheessa vasten päin kasvoja iskeytyy kukkaron koko, käytännöllisyys ja muut seikat, jotka täytyy tietenkin ottaa huomioon. Onneksi haaveilu on ilmaista ja pienin askelin mekin taatusti pääsemme muuttamaan omaan unelmien kotiin. Näin kärsimättömälle tyypille se tosin tuntuu tuskaisen pitkältä tieltä.

Mistä sinä unelmoit juuri nyt? Uudesta kodista, unelmien keittiöstä?
Kommentit (10)
 1. L A U R A [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ]
  13.8.2016, 21:21

  No pirskatti – nyt mäkin näemmä unelmoin pastellisesta keittiöstä. Salamana tätä lukiessani kävin tarkastamassa saako kaakelimaaleja sävytettyä 😀 Upeita kuvia oot löytänyt!!

  1. No saako? 😀

  2. Ja kiitos – nämä on kyllä ihania keittiöitä. Ottaisin näistä jokaisen. <3

  3. L A U R A [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ]
   14.8.2016, 18:06

   En mä ainakaan suorilta löytänyt. Tuli kato sellainen ajatus, että jos mä sen Tyynelän välitilan joudun kuitenkin eka korjaamaan jollain kaakelilla (sen lampun taustan) ja maalaamaan ennen uuden lampun asentamista, niin voishan se olla joku hempee. Mä vielä sen selvitän:)

  4. Minähän laitoin sen saneerauslaastin kaakeleiden päälle ja maalasin sen pesun kestävällä. Siinä on sävyvaihtoehtoja loputtomasti. 🙂

  5. L A U R A [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ]
   14.8.2016, 18:21

   Totta! No sehän vois toimia tossakin:) Kiitos ihana Maru <3

 2. Tiina // Käy peremmälle
  14.8.2016, 06:51

  Aivan ihania keittiöitä ❤
  Mie unelmoin tosiaankin uudesta mutta oikeasti vanhasta talosta jonka sais rempata ja sisustaa talon ikään ja tyylin sopivalla tavalla. Meillä on nytkin vanha 40 -luvulla rakennettu talo mutta pirskatti kun me ostimme sen 90 -luvulla niin sitä tuli remontoitua sen ajan mukaisesti ja tyylillä jota en tänään ottais enää mistään hinnasta 🙂

  1. Oih, sellainen uusi, vanha talo olisi ihana – minäkin haaveilen myös sellaisesta. <3
   Se on kyllä kurjaa, että maku muuttuu ja etenkin ysärityyli on kyllä aika karmea. Mutta silloin se on ollut ajan henki. Uskon kyllä harmituksen nyt, tsemppiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *