Blogit
Marulla

Väril ei oo välii, kuha se o musta!

Kaupallinen yhteistyö: MAYN

Ollaan oltu parisen kuukautta ilman käsisaippuaa. Ihan vain siksi, että en ole kelpuuttanut marketin hyllyllä tarjolla olleita puteleita. Syyt ovat esteettisiä ja eettisiä. Toki ilman saippuaa emme ole eläneet, vaan ollaan käytetty käsienpesussa suihkusaippuaa. Siis sellaista käännettävää pulloa ilman pumppumekanismia. Tosi näppärää. Not.
Yhteistyö MAYN kanssa sattui täydelliseen saumaan ja oli mitä parhain ratkaisu huutavaan tarpeeseen saada kotiin kauniita ja kotimaisia kodin puhdistusaineita. Tuotteet olivat toki minulle tuttuja, etenkin MUSTA5101 -sarja, mutta täältä Kuopiosta niitä ei saa mistään. PAITSI ensi viikonloppuna, kun MAYN saapuu monen muun kotimaisen brändin tavoin Kuopio Designmarketiin
Yritys oli alun alkaen perustettu samasta lähtökohdasta, kuin missä itse painiskelin pari kuukautta – kaupoista ei ollut saatavilla sisustajan silmään sopivia keittiötuotteita. Tästä ajatuksesta syntyi Mayn, joka valmistaa skandinaaviseen tyyliin sopivia ekologisia tuotteita. Saippuoissa ei ole käytetty parabeeneja, flataatteja, silikoneja tai mitään muutakaan haitallista. Ja mikä parasta, ne suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. 
Perjantaina sain kotiin ihanan paketin! Lankakorista tuli mainio hedelmä/vihannessäilytin, jonka pohjalle voi asetella myös tuon mustavalkoisen Dotty S -alusen ja käyttää esimerkisi ölypullojen yms. säilytysastiana. Hunaja-rosmariini -käsisaippuan tuoksu oli huumaava ja sopi täydellisesti mustan kynsiharjan kanssa mikrosementillä päällystettyyn kylppäriin. Käsitiskiaine ja keittiösuihke ovat vielä testaamatta, mutta olen joskus vienyt näitä lahjaksi ystävälle ja hän on kovasti kehuskellut.
MUSTA5101 tiskirätti ja -harja ovat mulle vanhat tutut ja tykätyt. Tiskirätti saattaa tosin alkaa ajan saatossa haisemaan. Tähän mulla onkin hyvä niksi: kannattaa toisinaan tehdä rätille etikkakäsittely, niin sillä saa pahanhajuisen tuoksun ja pöpöt kaikkoamaan.
Kyllä se vaan tuntuu kivalta, kun on siisti koti ja kauniit pullot ja putelit esillä. Tuossa lankakorissa kantaa terassille myös kätevästi kahvikupit ynnämuutsellaiset. Terassikelejä ja Kuopio Designmarkettia odotellessa! 
Vielä lopuksi kerrottakoon, että teen piakkoin postausta tästä mikrosementtikylppäristä, että kuinka on kestänyt. Sen perään ollaan kyselty toooosia paljon. 

Kommentit (19)

 1. Marika – Kotini on helmeni

  Meillä on myös Mayn tuotteita. Yksinkertaisen tyylikkäitä. : ) Odotan innolla postausta teidän kylppäristä! Itse suunnitelmissa samainen mikrosementti kylppäriin. Täältä sen idean aikoinaan sain.

  • maru

   Pyrin tekemään postauksen vielä tämän viikon aikana. Tai sitten viimeistään ensi viikolla. 🙂

 2. Rouva Tiainen

  Heippa, Kyllä tuo Mayn lankakori on ihana. Kotiutin omani (valkoisen) viime syksyn habitaresta ja nyt melkein harmittaa etten ottanut toista. Täydellinen säilytin hammasharjoille ja tahnoille. -Ritu

  • maru

   Itsekin jäin vielä himoitsemaa sitä pienempää kokoa. Ens kerralla sitten. 🙂

 3. Anonyymi

  http://shop.ivanahelsinki.com/collections/dresses/products/helvi-1?variant=18754366150
  Pakko oli vinkata kun tein Ivanalle taas tilausta ja tuli ihan et hei täähän on ihan sun näköinen mekko! Ja musta!
  Ja nyt hintakin on ihan tällainen kotiäiti-budjettiin sopiva! 😀 😀

  • maru

   IIIIIK! No onpas kyllä! Siellä oli vaikka mitä ihanaa! Onneksi äitienpäivä on tulossa just sopivasti. 😉

 4. Riikka

  Hei kerro lisää tuosta rätin etikkakäsittelystä! Meilläkin on ollut samat räsyt käytössä, mutta ne kieltämättä alkaa haista pidemmän päälle.

  • maru

   Etikkaa vaan rättiin ja runsas huuhtelu. 🙂 Sitä voi myös laimentaa vedellä. Kantsii kokeilla. Suhdeluku löytyy kyllä testaamalla. Itse vedän summassa ja sit käytän myös Ecoclean nimistä keittiösuihketta, jossa itsessä etikkaa. Ihan prismasta saa. 🙂

 5. Anonyymi

  Hei! Nyt on SINUN mahdollisuutesi voittaa TDF-palkinto ja rahaa muotoilutuotteella tai -palvelulla, jonka olet suunnitellut! Hae mukaan jo tänään. Hakuaika umpeutuu sunnuntaina 24.4.. Kilpailuehdotus voi olla esine, vaate (mallisto), tilasuunnitelmaratkaisu tai palvelumuotoilukonsepti. Palkintona 500 € rahapalkinto. Mikä parasta, sinun ei tarvitse olla alan opiskelija tai alalla jo toimiva, vaan kuka tahansa!

  Lisätietoa: http://turkudesignfestival.fi/2016/fi/tdf-awards/ https://www.facebook.com/events/986503518052806/

  Hi! This is YOUR chance to win TDF-award and money with a product or service you have designed. Apply already today. The final submission date is Sunday 24th April. The proposal can be artefact, clothing (line), space design solution or service design concept. Award is 500 € prize money. The best thing is, you don’t have to be design student or work in design, you can be a diy designer!

  More information: http://turkudesignfestival.fi/2016/fi/tdf-awards/ https://www.facebook.com/events/986503518052806/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *