Blogit
Marulla

Uusi keittiö

Itselle suunniteltu keittiö on ollut haaveissa jo useamman vuoden. Silloin, kun mies ehdotti muuttoa Jyväskylään annoin reunaehdoksi sen, että haluan uuden keittiön. Mies lupasi keittiön ja uutta kotia lähdettiin etsimään myös keittiöremonttia silmällä pitäen. Koti löytyi ja keittiön suunnitteluun jäi ruhtinaalliset kaksi päivää, johtuen siitä, että kalustetehdas oli kiinni koko heinäkuun ja halusimme toteuttaa keittiön mahdollisimman pian muuton jälkeen. Suunnitelmia en ehtinyt liiemmin miehelle esitellä ja hän näki ne oikeastaan vasta siinä vaiheessa, kun saapui valmiiseen keittiöön miesten mökkireissulta.

Alusta asti oli selvää, että haluaisin yläkaapittoman, kahvilahenkisen keittiön vaaleanharmailla ovilla ja messinkivetimillä. Keittiö tilattiin Juankoskelaiselta Vehkapuulta, josta löytyi haaveilemani vaaleanharmaa maalattu ovi sekä toivomani aamiaiskaappimekanismi. Suunnittelin keittiön alusta saakka itse ja tehdas lähinnä tarkisti mitoitukset. Se lisäsi jännitystä, sillä olin itse hieman epävarma siitä, että kuinka aamiaskaappi-/jääkaappiseinä tulee lopulta näyttämään.

Keittiö suureni entisestä parilla metrillä ja vesipisteitä lukuun ottamatta kaikki muutti paikkaa. Halusin ehdottomasti paljon tasotilaa sekä integroidut koneet, jotta ilme pysyy mahdollisimman rauhallisena. 15x15cm mattavalkoinen laatta valikoitui oikeastaan edullisuuden vuoksi, eikä häviä mielestäni ilmeessä yhtään kalliimmalle – ainakaan tässä tapauksessa.

Sisustaminen keittiössä on vielä kesken ja muun muassa valaisimia puuttuu. Postauksen lopusta löydät myös ennen ja jälkeen kuvan, josta näkyy kuinka suuren muutoksen keittiö loppujen lopuksi koki.

Messinkihana on Tapwellin ja sattui olemaan sopivasti alennuksessa. Allas on Stalan valkoinen komposiittiallas ja kävi värinsä puolesta mukavasti yhteen valkoisen kiiltävän laminaattitason kanssa. Kyselinkin täällä aiemmin käyttökokemuksia valkoisesta komposiittialtaasta ja teidän rohkaisemana uskalsin ottaa sellaisen myös omaan kotiin. En oikein nähnyt messinkihanan kaveriksi mitään muuta vaihtoehtoa altaan värin suhteen.

Keittiöstämme löytyy kaksi aamiaiskaappia. Taso jatkuu kaapin sisään ja kaappi avautuu kippimekanismillä. Tosi toimiva ja kätkee näppärästi sisäänsä kahvinkeittimen, mikron sekä muut pienet tilkkeet, joita ei halua tason pinnalla esitellä. Toinen aamiaiskaappi sijaitsee altaan vieressä.

Keittiöt pysyvät yleensä melko muuttumattomina pitkään ja halusin tuoda omaan keittiöön pienen väripilkun, jota on helppo muuttaa halutessaan vaikkapa trendien tai muiden mieltymysten mukaan. Keittiön seinälle kehystettiin laatan ja laattalistan avulla pieni ”ikkuna”, jonka maalasin Tikkurilan Neito -sävyllä. Maalasin myös liimapuulevystä tehdyn hyllyn samalla sävyllä. Kannattimena toimii House Doctorin messinkiset hyllynkannattimet.

Liesituuletin on Savon C-69, valkoisella lasilla. Todettu muutaman käyttökerran kokemuksella varsin toimivaksi.

Messinkivetimet ovat Beslagin valikoimaa ja tilattu Royaldesign -verkkokaupasta. Vetimillä saa super-helposti muutettua keittiön ilmettä mieleisekseen. Ensin tsekkasin ruotsalaisen SuperFrontin valikoiman, mutta Beslagin vastaavat olivat miltei puolet edullisemmat.

keittiöennenjajälkeen

Keittiöremontin toteutti tietenkin meidän firman pojat, eli RIEMUn Ville & Tero, jotka painoivat hommia yötä päivää ja pykäisivät keittiön valmiiksi kolmessa päivässä. Sähkötöistä vastasi Pitkäsen sähköasennus, jota voin ehdottomasti suositella jos Keski-Suomen alueella on sähkötyön tarvetta. Arvostan yrittäjiä, jotka tekee hommia pieteetillä ja asiaakkan toiveita oikeasti kuunnellen. Sekään kun ei ole näissä hommissa aina itsestään selvyys.

Nyt keskitymme viikonlopun ajan siihen, että saamme kaikki tavarat paikoilleen ja sen myötä pääsemme pikkuhiljaa sisustamaan kotia ilman kaaosta. Ai että olen odottanut tätä hetkeä!

Kommentit (20)

 1. Villis

  Kauniin keittiön suunnittelit ja hups, kahdessa päivässä! Siinä on se ammattilaisen ja meidän amatöörien ero:) Tosi kiva kokonaisuus, tästä tulee kotinne sydän! Onnenpäiviä ja mukavia aikoja teille, mutta muistakaahan levätä riittävästi. Hiljaa hyvä tulee, nyt ei ole enää kiire.

  • maru

   Voi kiitos ihanasta kommentista. Kahden päivän deadlinen aikana ei ehtinyt liikaa pähkäilemään. Yleensä sitä alkaa liikaa pohtimaan vaihtoehtoja, kun pitäisi heti luottaa siihen ensimmäiseen intuitioon. 🙂 Kiitos, nyt nautitaan!

 2. Enni

  Aivan mieletön! Samaa fiilistä haen omaan tulevaan kyökkiin:) Upeasti persoonallinen eikä liian massa vaikkakin ajan hermolla! Myös varmasti ajaton. Kiva nähdä kuvia tason päälle tehdystä aamiaiskaapista, meille olen sellaisen suunnitellut, mutta en ole sellaista vielä missään kohdannut livenä! Vahvisti ajatukseni. Ihana tuo messinki yksityiskohdissa <3

  • maru

   Huippua kuulla, että sait tästä vinkkejä oman kodin keittiön suunnitteluun. Kippikaappi on osoittautunut tosi toimivaksi ratkaisuksi ja mielestäni paljon kätevämpi, kuin saranalla avautuva ovi, joita niitäkin olen jonkin verran kokeillut. Kiva, että teille lukijoillekin lopputulos näyttäytyy juuri siltä mitä hainkin – ajatonta, mutta persoonallista. Kiitos! <3

 3. Ulla

  Todella onnistunut kokonaisuus! ??

  • maru

   Kiitos Ulla! 🙂

 4. Kaisa K.

  Hyvältä näyttää! 🙂

  • maru

   Kiitos Kaisa! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *