Uudet vetimet vanhoihin oviin

Kotimme on rakennettu vuonna 2004 ja kaikki on tällä, noh vuodelta 2004. Pienillä jutuilla on valtavan suuri vaikutus koko kodin yleisfiilikseen ja pikkuhiljaa päivittelemme nurkkia kuntoon.

Yksi hyvä esimerkki pienestä jutusta ja sen suuremmasta vaikutuksesta on kodin vetimet. Kotimme kiinteissä kaapinovissa (eteisissä ja lastenhuoneessa) on alunperin ollut harjattua kromia olevat kaarevat vetimet, jotka vaihdoimme Ikean nahkavetimiin. Ihan ongelmitta se ei kuitenkaan käynyt ja olinkin jo Instagramin mystoryn kautta myymässä näitä eteenpäin. Uusien vetimien ruuvit eivät suoraan mahtuneet entisiin reikiin ja ajattelin, että olkoot. Ihana Outi kuitenkin vinkkasi, että ruuvinreikien suurentaminen on viiden minuutin homma ja niinpä kätevä isäntä poraili reiät suuremmiksi ja uudet vetimet saatiin eteisessä paikoilleen.

Nahkavetimissä on sekin hyvä puoli, että reikien leveydessä on hieman pelivaraa. Pitää pitää vain huolta siitä, että reiät eivät ole liian leveällä, jotta nahkasta jää ikäänkuin pieni kuppi, josta on sitten helppo napata kiinni.

 

Tuulikaapissa sijaitsee suurin osa eteisen kaapeista ja välioven jälkeen meillä avautuu koti heti olohuoneeseen. Nämä kaapinovet ovat siis suoraan yhteydessä olohuoneeseen, joten vetimillä on etenkin tässä meidän tapauksessa tosi suuri merkitys. Olohuoneen puoleisessa eteisessä (kuvissa) säilytämme aikuisten vaatteita ja vähän siistimpiä kenkiä.

Samalla vetimenhakureissulla ostin eteiseen Skådis säilytystaulun, johon saa näppärästi laskut, avaimet ja muut pienet tilpehöörit.

Siron mixrack -kenkätelineen ostin aikoinaan Vepsäläiseltä ja se on Tapio Anttilan käsialaa. Maton olen muutama vuosi sitten painanut itse perunan avulla ja alkaa pikkuhiljaa olemaan tiensä päässä. Tähän täytyisi teetättää mittojen mukaan oma matto, joka täyttäisi koko pienen käytäväaukon.

Suurin ongelma ei todellakaan tässä eteisessä ole maton koko, vaan yleinen toimimattomuus ja ahtaus. Eteiset ovat etenkin näin taloyhtiöissä poikkeuksetta liian pieniä ja epäkäytännöllisiä – etenkin näin lapsiperheellisen näkökulmasta. Mietin vain, että milloinkahan rakennuttajat alkavat kiinnittämään enemmän huomiota perheasunnoissa eteistilojen toimivuuteen. Siinäpä olisi markkinarakoa!

-Maru

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *