Totuus löytyy muropaketin ja chiapuuron välimaastosta

Monet bloggaajat ovat paljon kirjoitelleet syksyn ja vuodenvaihteen mittaan siitä, että kuinka pitäisi olla enemmän, paremmin ja jatkuvasti kiinnostavampi. Aika moni somevaikuttaja on myös tullut ulos kaapista oman väsymyksen suhteen ja kertonut avoimesti uupumuksestaan. Nämä kaksi ei voi olla liittymättä toisiinsa.

Instagramin ja pinterestin tuijottelu saa helposti aikaan tunteen, että kaikilla muilla on asiat paremmin. On sitä ja tätä enemmän ja joku toinen on aina kiinnostavampi. Sitten sitä jää helposti pohtimaan, että miksi minä en ja pitäisikö sitä itsekin pistää chiansiemenet likoamaan, kun on niin monella muullakin. Elämä ja tuorepuuro näyttäisi maistuvan toisille niin paljon makeammalta kuin mitä itselle.

Facebookin sisustusryhmissä käydään tiukkasanaista keskustelua sisustustyylien oikeasta ja väärästä. Väliinputoaminen on tylsää ja epäkiinnostavaa, mutta meille monelle sitä ihan tavallista elämisen tyyliä. Home Via Laura blogin Laura kirjoittelikin aiheesta tässä hiljattain hyvän postauksen. Saman pohdinnan äärellä olen ollut itsekin – juuri kun kuvittelin, että maailmassa siirryttäisiin entistä loitommaksi vastakkainasettelusta, pudottiin entistä syvempään kuoppaan.

Mustavalkoinen ajattelumalli on vielä juntimpaa kuin lihansyönti tai muovin kierrättämättä jättäminen. Maailmassa pitäisi olla ehdottomasti enemmän hyväksyntää ja vähemmän ehdottomuutta. Omissa periaatepäätöksissä ei toki ole mitään pahaa, mutta muiden tuomitseminen ei kerro mistään muusta kuin omasta tyhmyydestä.

Ostin viime viikolla olohuoneeseen kattovalaisimen prismasta muutamalla kympillä. Ihan hävettää myöntää, että mietin ei minkään merkkisen valaisimen ostamisen olevan näin instagram- ja pinterestkuvien syövyttämän kuvavirran keskellä totaalisen väärä ratkaisu. Lipsahdin pohtimaan, että mitähän te tästä ajattelette. Epävarmuutta sitä on itse kullakin ja se jos jokin on inhimillistä.

Elämä asettuu itsellä parhaiten sinne chiapuuron ja muropaketin välimaastoon. Pinterestin tarjoaman mielettömän inspiraation ja todellisuuden kultaiselle keskitielle. Liiallisuuden ja puuttellisuuden totuuteen, josta koostuu meidän monen arkinen todellisuus.

-Maru

Kommentit (13)
  1. Olen aina pitänyt blogistasi, nyt vielä enemmän!

    1. Oih, ihana kuulla! Kiitos. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *