Blogit
Marulla

Toimiva sisustus ja kaunistelematon totuus

Sisustusbloggaajaporukalla kiertää kuukausittain teemahaaste ja tämän kertaiseksi teemaksi nousi toimiva sisustus. Esmeralda´s blogin Essi laittoi tämän elokuisen haasteen aluille – kantsii muuten kurkata Essin blogiin, jos se ei ole sinulle entuudestaan tuttu. 
Sisustaminen mielletään usein esteettiseksi seikaksi, mutta sen lisäksi tärkeää on tietenkin myös tilojen toimivuus, joka taas kulkee käsikädessä viihtyvyyden kanssa. Saan kodissamme melko pitkälti päättää kaikki esteettiset sisustusvalinnat, mutta toiminnallisuus on koko perheen toiveiden ja tarpeiden sanelemaa. 
Kodin toimivuus ei rajoitu ainoastaan seinien sisäpuolelle, vaan myös sen ympäristöön. Sijainti on pikkulapsiperheelle täydellinen – piha avautuu oikein vihtyisälle sisäpihalle, uimaranta on lähellä ja keskustaan pääsee bussilla varsin näppärästi. Töiden ja hoitopaikan sijainnista puhumattakaan. Kuinka kätevää!
Mutta jos puhutaan pelkästään sisätiloista, niin mitkä ovat minun mielestä pienen ja piskuisen rivitalokotimme toimivimmat sisustusratkaisut? Mitkä asiat toivoisin olevan toisin? Tässä lyhyt, mutta sitäkin ytimekkäämpi lista omista suosikeista:

1. VÄLIOVET

Kotitoimisto on aina ryönän peitossa. Kutsun tätä huonetta hellittelynimellä ”paskaläävä”. Lempinimestään huolimatta huone on ehdottoman tärkeä paikka, jotta voin viettää aikaa myös kotona. Paskaläävään majoitan myös meille saapuvat vieraat. Kuvassa kaunistelematon totuus huoneen yleisilmeestä, jonka voi onneksi sulkea välioven taakse piiloon ja unohtaa. Edes hetkeksi. 
2. VILLAMATTO JA IMURIN MENTÄVÄ SOHVA
Toinen meiltä löytyy, mutta toisesta haaveilen. Villamatto on ollut aivan loistava, vaikka tämä olikin super-edullinen ja valkoinen, jota alkuun pelkäsin. Mutta ehei, villamatto kun puhdistaa itse itseään ja pienellä putsauksella siitä on hangattu mustikkakakat ja ynnämuut eritteet. Jäljellä ei ole tahran tahraa! 
Mutta mitä tulee siihen imurin mentävään sohvaa, niin voi että minua raivostuttaa tämä muutaman sentin liian matala tapaus! Seuraavan sohvahankinnan ehdoton kriteeri on se, että imuri mahtuu alle. 
3. SÄILYTYSTILA
Jota meillä ei ole tarpeeksi. Missään. Ja voitte uskoa, että se jos jokin on ärsyttävää. 

4. STRING POCKET

Vanha kunnon blogihylly pääsee ehdottomasti mukaan tähän ketjuun. Päivittäin mietin, että se on juuri täydellinen tässä. Kahvikupit käden ulottuvilla ja kauniisti esillä. Yhtään syvempi hylly olisi tiellä, mutta tähän en ole kertaakaan kopsauttanut päätä, vaikka se sattuu olemaan kulkureitin varrella. 

5. VINYYLILATTIA

Jos nyt valitsisin meille lattian, niin se tuskin tulisi olemaan vinyyliä – saati sitten tämän sävyinen. Lattia on ollut kovalla kulutuksella, mutta on kestänyt hyvin vauva-/taaper-/pikkulapsivaiheen kovakouraiset kohtelut.  

Toimivassa kodissa arjen on sujuttava. Lapsiperheessä se tarkoittaa melko pitkälti turvallisuutta ja helppoutta. Tarpeet muuttuvat lasten kasvaessa, mutta tällä hetkellä arvostan helposti puhdistettavian pintoja, kettiön kivitasoa, isoa terassia, mikrosementtikylpyhuonetta ja kahta vessaa. Vaikka kotimme on pieni ja säilytystilaa vähän, niin täydellistä muutosta käytännöllisyyden kannalta kaipaan vain eteiseen. Kuraeteinen, se vasta olisi jotain!Mitä asioita sinä arvostat kodissasi? Mikä on erityisen toimivaa, vaikka esteettisesti se ei olisikaan omia suosikkeja? Pohjaratkaisu, materiaalivalinnat vai jotain ihan muuta?

Kommentit (6)

 1. tunne tilat

  Haha! Aivan mainio postaus! Paskalääviä riittää täälläkin. Ei se säilytystila kuule aina pelasta. Meillä on esim. se iso vaatehuone eteisessä. On kuule hyllyä ja koria niin maan p******sti. Silti suurin osa tavaroista löytää tiensä sinne lattialle. Onneksi on kuitenkin väliovi =D

  • maru

   😀 😀 Hyvä että muillakin! Joo, ei olisi minusta asumaan ovettomaan loftiin. 😀

 2. unelmoiden

  Hauska postaus! Pidän kodistamme todella paljon ja olenhan ollut itse suunnittelemassa. On toki juttuja joita nyt tekisin toisin, mutta seitsemän vuoden jälkeen olen myös edelleen tyytyväinen valintoihimme. Lapsiperheessä parasta on tilava kylpyhuone makuuhuoneiden yhteydessä, jokainen mahtuu aamulla pesulle. Ehkä tämän valitsisin. Voisinkin tehdä tilasta postausta, jos vaan saan kivat kuvat otettua (hankala kuvattava, pitkän mallinsa vuoksi). Katsotaan miten onnistun!
  Teilllä on niin kaunis koti ja lelut sopivat hyvin sisustukseen. Tuollaisesta "läävästä" haaveilen itselleni, jossa saisin rauhassa pitää omia töitäni.
  Mukavaa viikkoa teille!

  • maru

   Voi kiitos! Oma läävä on kyllä mahtava asia. <3 Ehdottomasti postausta tekemään! Tilava kylppäri on kyllä lapsiperheellisen pelastus. 🙂

 3. Teija

  Hehheh, just ennen kuin avasin tämän sun postauksesi, pohdin että pitäisköhän mennä siivoomaan tota omaa paskaläävää… työhuoneeseen vaan kertyy kaikkea ja paljon!

  Kauniita ja käytännöllisiä juttuja sulla tässä esillä. Me asutaan ok-talossa, joten tilasta ei ole puutetta, mutta muuten vois kyllä pohtia paria kodin pullonkaulaa.
  (Esim keittiön pöydälle on liian vähän tilaa, estää kulkua keittiöstä olohuoneeseen.) Pääasiassa kyllä olen tyytyväinen mm. pohjaan, olohuonen korkeuteen, saunaratkaisuun, siitä että autotallista pääsee sisäkautta rappusia pitkin ylös kodin tiloihin… Emme ole itse rakentaneen taloa, joten oikeastaan aika paljoonkin saa olla tyytyväinen, vaikkei itse ole päässyt vaikuttamaan muutoin kuin myöhemmin pintoihin 🙂 Tämä oli mukava postaus ja oli kiva pohtia omaa kotia tarkemmin!

  • maru

   hahahaha! 😀 Siis mikä siinä työhuoneessa onkin, että sinne kasautuu aina kaikki, millä ei ole mitään järkevää paikkaa. Eihän siellä silloin pysty töitä tekemään!

   Meillä on vähän sama. En ole päässyt käytännössä vaikuttamaan seinämaaleja pidemmälle, joten tilat, noh, on mitä on. Rivarikodiksi täällä on oikein mainio olla. Korkeat huoneet ja ihan ok. kokoiset tilat. Näillä mennään!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *