Terratinta cheramic / Laattainspiraatiota Italiasta

Alkuvuodesta paikallinen Laatta Leevi tiedusteli, että olisinko kiinnostunut lähtemään heidän kanssaan Italiaan tutustumaan Terratinta -laattabrändin showroomiin ja pariin eri laattatehtaaseen.

Tietty! vastasin.

Neljän päivän, erittäin tehokkaan työmatkan heitimme viime viikolla ja mukaan kanssani matkalle lähti kaksi muuta paikallista suunnittelijakonkaria Taina Hiltunen ja Marika Kurki, joista molempien ammattitaitoa ihailen suuresti. Sitäpaitsi, meillä oli mielettömän hauskaa yhdessä ja neljä päivää meni Laatta Leevin edustajien sekä Terratintan agentin Alessandro Ferrarin kanssa kuin siivillä!

Terratinta cheramic

Terratinta on Italialainen yritys, joka on erikoistunut keraamisten laattojen valmistukseen ja konseptoi mallistoja juuri nimen omaan skandinavian markkinoille. Terratintan valikoiman laatat suunnitellaan harkiten ja laadusta ei tingitä koskaan. Laatat valmistetaan 100% Italiassa ja matkalla pääsimmekin piipahtamaan yhdellä tehtaalla, josta valmistuu Terratintan suunnittelemat suurikokoiset laatat.

Italiassa jokainen laattatehdas on erikoistunut johonkin/joihinkin tiettyihin laattatyyppeihin. Yhdessä valmistetaan mosaiikit, toisessa kuusikulmaiset ja kolmannessa suuret laatat. Näin laatu säilyy, sillä jokaisella tehtaalla on oma spesifi erikoistumisalansa. Terratinta siis suunnittelee ja konseptoi omat mallistonsa, jotka valmistetaan showroomin läheisyydessä sijaitsevissa tehtaissa ja toimitetaan sähköjunalla jyväskyläläisen Laatta Leevin varastoon ja lopulta asiakkaille.

Itse käytän omissa suunnitelmissa juuri pääsääntöisesti Laatta Leevin valikoimia, sillä erinomaisen palvelun ohella heidän valikoima on kattava, tarkoin valikoitu ja mallipalojen toimittaminen ympäri Suomen omille asiakkailleni hoituu näppärästi.

Pidemmittä puheitta, alla kuvatulvan merkeissä, laattaispiraatiota Italiasta!

Sartoria malliston laatat valmistetaan käsin.

Laattojen ohella kameraan tallentui myös tämä upea portaikko.
Kuusikulmainen mosaiikkihexagon.
Showroom oli upeasti koottu pyöreän keskusaukion keskelle. Ympärillä oli kuin minikokoisia taloja, jotka olivat pullollaan ideoita eri laattayhdistelmistä.
Yksi Terratintan kosepti on nimeltään ”we love greys”. Terratintan valikoimista löytyy valtava määrä erisävyisiä ja kokoisia harmaita – juuri täydellisiä skandinaaviseen makuun!
Värikokoelmat valitaan harkiten kunkin ajan trendin mukaan.

Upeat kollegat ja matkaseuralaiset Taina ja Marika

 

Kiitos vielä inspiroivasta matkasta Terratintalle ja Laatta Leeville. Työpöytä on ollut heti näin maanantaina pullollaan uusia ideoita ja en malta odottaa, että pääsen seuraavan kylpyhuonesuunnitelman pariin! Seuraava matka Italiaan onkin jo varattu, sillä suuntaan sinne kesäkuussa kera oman perheen. Tutustu ihmeessä lisää Terratintan valikoimiin tästä linkistä ja tilaa näytepalat kotiin suoraan Laatta Leeviltä.

-Maru

 

*matka sponsoroitu

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *