Terassin sisustus pikkubudjetilla

Olen aiemminkin kertonut, että olemme sisustaneet terassimme pienellä budjetilla. Aion nyt kerrankin puhua rahasta ja lyödä tiskiin numeroita. Mitä mikäkin on todellisuudessa maksoi? Rahan määrä on aina suhteellista ja pikkubudjetti voi olla toisille hyvinkin suuri. Terassin sisustusta olemme toteuttaneet kahdessa erässä. Osan hankinnoista teimme viime vuonna ja osan jätimme tälle keväälle. Edelleen terassilta puuttuu kesäkeittiö, johon odottelemme kukkarolle sopivaa ratkaisua. Pallogrillillä grillaaminen alkaa jo vähän kyllästyttää, vaikka se todellakin sopii pikkubudjetin grillailuun. 
 • DIY sohva: Valmistettu vanhasta ovesta, joka löytyi porukoiden pihalta. Sohvan jalkoina käytetyt tiilit niin ikään saatu. Maali noin 40€. 
 • Sohvan päällä olevat istuintyynyt IKEA. 30€/kpl. Yhteensä 90€. Laskeskelin, että olisi tullut kalliimaksi tehdä itse vastaavat. 
 • Sivupöytä: Ferm Living, wire -kori. Saatu mieheltä lahjaksi. Hinta taitaa olla about 70€. Korin päällä oleva vaneritarjotin Ikeasta noin 10€.
 • Sohvatyynyt vanhoja. Hommattu aikoinaan sisätiloihin. Ikeaa ja H&M home. 
 • Matto: Ikeasta noin 30€.
 • Riippukeinu: Granit (ostettu tarjouksesta) noin 40€.
 • Terassipöytäryhmä: IKEA, Falster (ostettu tarjouksesta) noin 170€.
 • Musta puulaatikko: löytyi pihalta. Maalattu mustaksi sohvasta ylijääneellä maalilla. 
 • Kesäkukat/yrtit: noin 50€. Saatu äitienpäivälahjaksi. 
Yhteensä: noin 500€

Aika pieni hinta terassin sisustukselle, johon on kuitenkin saatu toteutettua niin ruokailu- kuin myös ”lounge” -osasto. Eilen kävin hakemassa lisää väriä terassille läheiseltä niityltä. Luonnonkukat on nyt parhaimmillaan, joten suosittelen hyödyntämään! Myös naapuri ilahdutti kukkakimpulla, jonka toi meille ihailtavaksi, sillä itse lähtivät muutaman viikon reissulle. Kivaa, että toivat sen roskapöntön sijaan meille. 
Tässä vielä linkki-/inspiraatiolista taitavien blogikollegoiden DIY terassitoteutuksiin:
DIY terassipöytä / Talostakoti
DIY terassisohvapöytä ja sohva / Valkoinen Harmaja
DIY keinu / 2 x Ilo

Joko sinä olet päässyt nauttimaan terassikeleistä? 

Kommentit (20)
 1. Jossu / Maailman Paras Paikka
  3.6.2016, 11:46

  Teillä on kyllä ihan huippukaunis ja viihtyisä terassi! Mä olen joo nauttinut keleistä, mutten terassista… Meinaa naapurin mäntyjen kanssa levitä pää, kun joka paikka on täynnä keltaista siitepölyä 😀 Että vielä ei oo kukkia eikä terassia laitettu!

  1. Voi kiitos! Siis siitepölyä riittää täälläkin. Ärsyttävää!

 2. Ihana ja kutsuva terassi! Ja tuo sohva on kyllä niin upea, tekisi mieli käpertyä tuonne päikkäreille <3

  1. No niinpä! Päikkärit ulkona olisi kyllä kesän täydellisin juttu – jos vaan nämä meidän lapset nukkuisivat päiväunia. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *