Syksyn lempivärit

Kesämekot ja shortsihaalarit on haudattu jo syvälle kaapin syövereihin, vaikka lämpöä on vielä ihan kiitettävästi piisannutkin. Kalenteria kun katsoo, niin kyllä se on nyt syksy ja vaatetukseen alkaa hiipiä neuleet, huivit ja farkut, joita ei tullut pidettyä koko kesänä – sukista puhumattakaan.

Joka syksy löydän päältä (ja kodista) samat sävyt; sinapinkeltaisen ja viininpunaisen joka useimmiten löytyy huulista. Pukeutumisen ja sisustuksen trendit menevät vahvasti luonnon värimaailman mukaan ja etenkin täällä pohjolassa rakastan vuodenaikojen tuomaa muutosta niin väreihin kuin tekstiililaatuihin. Syksyn tullen kodeista ja vaatteista löytyy pörröiset villat ja pehmeät sekä paksut materiaalit. Kerroksellisuus lisääntyy niin vaatteissa kuin kodeissa ja en tiedä kyllä mitään ihanampaa, kuin kietoutua paksuun vilttiin tai kaulahuiviin.

Piipahdimme tällä viikolla Kertun kanssa satamaan kuvailemaan ja samalla vaihtamaan kuulumiset. Puin päälle viimeisen viikon asulempparin; Lindexin osittain alpakanvillaisen neuleen, vero modan pillifarkut sekä Beyondista alemyyntihyllyn bongauksen, Reebookin roosanväriset tennarit.

Joku joskus sanoi, että suunnittelijan olisi hyvä pukeutua mustaan, jotta ei herätä asiakkaassa inhoreaktioita johonkin väriin. Värit kun koetaan muistojen perusteella ja jollekin esimerkiksi keltainen saattaa herättää huonoja fiiliksiä ja asiakassuhde saattaa väitteen mukaan suunnittelijan pukeutumisen vuoksi jäädä syntymättä. Tiedä häntä, mutta minä ainakin nautin niin mustavalkoisesta tyylistä, kuin myös pienestä väri-iloittelusta, vaikka ei tätä omaa murrettua lookkia vielä voi kovin kreisiksi kutsua.

Mielestäni värien tuijottelua tärkeämpää on kantaa oma tyyli uskottavasti ja kuten kotienkin sisustuksessa – pääasia, että itse viihtyy.

Vaikkakin tässä asukokonaisuudessa kotimaisuus loistaa poissaoloaan, oma tavoite on saada vaatekaapin sisällöstä 10% kotimaisten valmistajien tuotteita. Realistinen tavoite, josta on hyvä aloittaa! Oma vaatekaappi on suhteellisen niukka ja pyrin koko ajan enemmän panostamaan laatuun. Haaveilen täydellisestä garderobista, joka olisi niin eettinen, kuin myös tyylikäs. Harmittavan usein kukkaron paksuus määrittelee sitä miltä vaatekaapin sisältö näyttää ja uskon, että moni meistä haluaisi tehdä kotimaisia sekä eettisiä hankintoja nykyistä enemmän. Pyrin ostamaan vain tarpeeseen ja sellaisia vaatteita, joita voin käyttää niin arjessa kuin myös iltamenoilla.

Miltä teidän vaatekaapin sisältö näyttää? Kirkkaan värikkäältä, murretulta vai täydellisen harmooniselta väripaletilta? Olen muuten aina ihaillut niitä pinterest -vaatekaappeja, mutta oma vaatehuoneen vaatteet löytyy melko usein heti niiden kirppissäkkien, peittopussien ja urheilukassien takaa.

Ihanaa viikonloppua!

-Maru

 

Kuvat: Kerttu Pylvänäinen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *