Suunnitelmat keittiön pieneen päivitykseen

Saatatte jo tietää, että tämä meidän koti on uusi paritalo ja ostimme tämän valmiina. Emme siis päässet vaikuttamaan pintamateriaali- ja sisustusratkaisuihin, mutta ajattelimme tehdä pientä päivitystä ja omannäköistä ilmettä pikku hiljaa, sillä kodin ratkaisut ovat hyvin perusvalinnoilla tehty. Mitään isoa remonttia ei olla tekemässä, mutta pientä päivitystä siellä ja täällä – etenkin kiinteiden kalusteiden osalta.

Suunnitelmat keittiön pieneen päivitykseen:

 • Tasot vaihdetaan ja tilalle asennetaan vanerireunainen valkoinen laminaatti.
 • Yläkaapit poistetaan. Kylmälaitteiden viereen tulee aamiaiskaappi.
 • Aamiaiskaapin sisäosan taustaseinä laatoitetaan keltaisella kuusikulmaisella mosaiikilla.
 • Liesituuletin vaihdetaan. Uusi liesituuletin koteloidaan piiloon ja seinä sekä kotelo vedetään mikrosementillä.
 • Astianpesukone vaihdetaan integroitavaan malliin. Kaikki laatikoiden etulevyt vaihdetaan, sävy pysyy valkoisena. Vetimiksi sirot kromiset lankavetimet.
 • Tila viimeistellään valaisimilla.

Eihän tässä nykyisessäkään keittiössä varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta itselle on muutamia toiminnallisia ja esteettisiä juttuja, joihin haluan ehdottomasti muutosta. On ollut myös kiinnostavaa huomata, että ei muutossa purettu kaikkia astioita kaappeihin, vaan puolet odottaa edelleen varastossa. Elokuusta saakka en ole kaivannut niistä yhtäkään..

– Maru

Kommentit (6)
 1. Mitä kustantaa tasojen vaihto?

  1. Heippa! Meillä on keittiön remontista kokonaistarjous puusepältä, joten en osaa sanoa pelkän tasojen vaihdon kustannusta. Sanoisin, että tässä kokonaisuudessa puhutaan satasista..

 2. Hei,
  ihanalta kuulostaa ideat! Meillä myös keittiön suunnittelu ajankohtainen, ja olen pohtinut keittiön tasoksi samaa kuin sinä. Olisiko sinulla antaa vinkkiä minkä firman valikoimista tuollainen vanerireunainen laminaatti löytyy?

  1. Moi! Minä olen ottanut puusepältä suoraan, joten en tiedä ihan tarkkaan, että mistä tulee. Tsekkaappa kuitenkin vaneriliike Lahdenmäki Oy. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *