Super-helppo DIY joulukalenteri

Kaupallinen yhteistyö: Ninnimoi

Joulu tulla jolkottelee ja sosiaalinen media tuntuu täyttyvän pikkuhiljaa jouluisista kuvista ja ideoista. Tuntuuko teistäkin siltä, että jouluun valmistautuminen alkaa joka vuosi aiemmin? Joulun odotus on ennen kaikkea osa juhlaan virittymistä ja siksi juhlaan valmistautuminen on tärkeä prosessi. Meillä aloitettiin jouluvalmistelun viikonloppuna, kun virittelin seinälle lasten joulukalenterin, joka on Kainuulaisen Ninnimoin käsialaa. Eikä ole syytä paniikkiin – jos DIY joulukalenteri on vielä tekemättä, niin tässä on oiva vinkki!

Ninnimoi on paperituotteita valmistava 100% kotimainen yritys, jonka takaa löytyy hurmaava Nina, jonka olen useamman yhteyden tiimoilta henkilökohtaisesti tavannut. Nina on huikea tyyppi ja tuotteet yhtä piristäviä kuin Nina itse – kaikki Ninnimoi tuotteet tehdään arjen ilahduttamiseen sekä juhlahetkien ylistämiseen. Olin tosi ilahtunut, kun Nina kysyi haluaisinko esitellä täällä blogin puolella uudet joulutuotteet. Tietty!

Nina oli valmistanut DIY joulukalenteri -settejä, joita on saatavilla verkkokaupasta kolmea erilaista versiota. Super-helpon DIY -tuotteen tästä tekee se, että jokaisessa tuotteessa mukaan tulee nauha, mustat pussit ja pyöreät tarrat. Itselle jää siis tehtäväksi täyttää pussit ja viritellä ne esille. Ruuhavuotiselle tässä on jo tarpeeksi homma!

Itse valitsin meille tämän yksinkertaisimman, mustavalkoisen version. Nina oli laittanut pakettini mukaan myös ihania joulutarroja, joista muutaman kiinnitin näihin paperipusseihin. Kalenteripussukoiden lisäksi tarroilla saa tosi pienellä vaivalla tehtyä lahjapaketeista hauskoja ja persoonallisia.

Ideoita DIY joulukalenteriin

Meillä asuu 3 ja 5-vuotiaat pojat, jotka ovat innoissaan legoista. Pojat jakavat yhteisen kalenterin, joten otin joulunodotusaikaan myös pedagogisen otteen, sillä tässä on hyvä sauma harjoitella kärsivällisyyden lisäksi jakamista se siitä joulurauhasta. Kymmeneen ensimmäiseen pussiin tyhjensin yhden legopaketin, jotka jaoin rakennusjärjestyksessä pussukoihin. Ensimmäisestä luukusta löytyy ohjeet ja numerojärjestyksessä legoalusta rakennetaan pikkuhiljaa valmiiksi. Kymmenennenteen luukkuun mennessä pojat saavat rakennettua yhden valmiin legoaluksen. Toinenkin alus olisi mahtunut kalenteriin, mutta loppuihin pussukoihin laitoin lasten odottamia herkkuja – pikkupatukoita, suklaakarkkeja, yhteen luukkuun laitoin molemmille eurot.

Lasten mieleen olisi taatusti myös lupaus yhteisestä hetkestä – reissu kylpylään, intensiivistä leikkiaikaa tai vaikka piknik olohuoneessa. Myös kaikenlaiset leipomiset yhtestuumin kelpaisivat varmasti yllätyksiksi.

Jos joulukalenteri on vielä tekemättä, niin kipaise ihmeessä Ninnimoin verkkokauppaan. Kaupasta löytyy myös ihania joulu- ja pakettikortteja, joista aion vielä vähän myöhemmin kirjoitella myös täällä blogin puolella lisää.

Jyväskylästä Ninnimoin tuotteita on mahdollista hankkia joulunaikaan myös Ekoteko Pop Up -joulupuodista, kauppakeskus Forumista. Myös Harjun Paperi myy Ninnimoin kortteja.

Mitä sinä olet laittanut sisään joulukalenteriluukkuihin? Olisi huippua, jos jakaisitte omia ideoita ja hyväksi havaittuja pikkuvinkkejä!

Kommentit (2)
  1. Tein juuri vastaavan joulukalenterin meidän pojille. Todellakin helppo kalenteri toteuttaa.
    Vielä hetki täytyy malttaa ennen kun saa ensimmäisen pussin aukaista.

    1. On meidänkin pojilla pitkä aika joulukuun alkuun! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *