Sisustustrendit 2019 / Unelmien tapetit

Kyselin hiljattain instagramin puolella teidän toiveita blogipostausten suhteen ja yksi toive nousi teistä useammalla, sisustustrendeistä kirjoittaminen. Päätin tehdä tulevan kauden trendeistä muutaman postauksen sarjan, joista tässä ensimmäinen; unelmien tapetit.

Utopia 2019

Tulevana vuonna monenlaiset tyylit sallitaan ja rohkeutta arvostetaan. Koti halutaan pitää pakopaikkana työarjen vaatimuksilta ja maailman ikäviltä uutisilta. Tapettitrendeissä tullaan näkemään niin realistisia kuvituksia kuin myös utopistisempaa maailmaa ja monimutkaisia piirroksia. Realistinen kuvamaailma nähdään etenkin kasvi-/luontoaiheisissa tapeteissa ja kukkakuviot tulevat jatkamaan voittokulkuaan vielä ensi vuonna. Selvää on se, että mustavalkoiset graafiset tapetit ovat nyt vääjäämättä väistymässä.

Asennetta ja unelmia!

Tapetteja käyttävät etenkin ne sisustajat, jotka haluavat luoda unelmien tiloja ja paikkoja, jotka hurmaavat maagisuudellaan. Näyttävillä tapettipinnoilla ja rohkeilla kuoseilla halutaan nostaa esiin asukkaan persoonallisuutta asennetta!

Tapetti/kuva: Cole & Son.
Kuva/tapetti: Cole & Son, versaille grand

Tyylitöntä vai ei?

Hullutteleva Miami Vice henkivä sisustustyyli nousi pinnalle jo tänä vuonna. Tämän tyylin tavoittelussa on tärkeää hullutella eri tyyleillä ja väriyhdistelmillä. Yhdistele 80-luvun pastellista värimaailmaa, samettia, kultaa ja terrazzo kivipintoja.

Mautonta vai super-tyylikästä?

Tapetti: William Morris & Co Golden Lily Wallpaper – Indigo

 

Tapetti/kuva: Sandberg, julie

 

Kuva/tapetti: Sandberg, aurelie

 

Voimakasta ja tummaa

Voimakkaat tummapohjaiset kukkakuviot näyttävät upealta suurilla pinnoilla. Kuvion pinta rauhoittuu, kun se asetetaan suuremmalle seinäpinnalle, joten tapettikirjan malli on vain hyvin pieni otos lopullisesta fiiliksestä. Ole rohkea ja älä jumiudu ajatukseen, jossa pohdit kyllästymisen mahdollisuutta. Usein kaikkein rohkeimmat valinnat ovat niitä mieluisimpia ja täten myös kestävät hyvin aikaa.

Valitse muiden seinäpintojen sävy tapetin pohjavärin mukaan, joten lopputuloksesta tulee hyvin harkittu ja kokonaisuus pysyy suurikuvioisen pinnan rinnalla selkeältä.

Yksi tehosteseinä?

Erityisen trendikkäitä ovat suurikuvioiset, muraalin tyyppiset maalaukselliset tapetit. Suosittelen poimimaan muun sisustuksen värimaailman hallitsevasta kukkatapetista. Valitse kuitenkin muille pinnoille (tekstiileille yms.) tasapainottavia ja yksivärisiä tekstuureja. Suosittelen myös tapetoimaan useamman kuin yhden seinän – yksittäisten tehostepintojen aika alkaa olla ohi.

Kuva/tapetti: Sandberg, nostalgiaNostalgia

Nostalgiatrendi pohjautuu ajatukseen; ennen kaikki oli paremmin. Halutaan pakoon tekniikkakeskeistä maailmaa ja rauhoittua perinteikkäiden asioiden ja tunnelmien äärelle. Vanhaa, itse tehtyä ja kierrätettyä arvostetaan entistä enemmän ja tapettimateriaalien valintaan ja puhtauteen kiinnitetään myös huomiota.

Nostalgiahakuinen valitsee ajatonta raitaa, hentoja kuvioita ja maanläheistä värimaailmaa.

Kuva/tapetti: Boråstapeter, northern stripes

Parasta tulevan vuoden sisustustrendeissä on se, että jokainen voi tehdä tyylillään. Kunhan on oma tyyli ja juttu mitä toteuttaa piittaamatta vallitsevista trendeistä. Ristiriitaista eikö? Tänä vuonna on kehopositiivisuuden ohella puhuttu myös kotipositiivisuudesta. Siitä, että hyväksytään kodin pieni epätäydellisyys ja se, että koti näyttäisi oikeasti asutulta ja asukkailta itseltään.

Kiinnitä katse kuvioihin

Voimakaskuvioisten tapettien hyvä puoli on ehdottomasti se, että huomio kiinnittyy kodin epäkohtien sijaan upeisiin kuvioihin ja väreihin. Oman kodin pieni ja epäkäytännöllinen eteinen muuttui kertaheitolla siedettävämmäksi, kun seinälle iskettiin kukkatapetti.

Elämästä voi tehdä pikkuisen ihanampaa, kun siihen lisää ripauksen kukkakuosia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *