Sisustukseen sopiva kirkasvalolamppu

Ei auta.

Edessämme on vuoden pimein jakso ja alati pimenevät päivät ovat tuoneet lieveilmiönään jo tässä vaiheessa sokeri- ja kofeiinikoukun. Kirkasvalolaitteen hankinta on ollut omalla listalla pitkään, mutta jostain syystä ei ole tullut sellaista hommattua – puhtaasti myös ulkonäöllisistä syistä. Omaan tyyliin sopivaa ei ole tahtonut löytyä, vaikka kauniita kirkasvalolaitteita on etenkin kotimaisen Innoluxin valikoimissa ollut jo jonkin aikaa saatavilla.

Kirkasvalolamppu on normaalia kotivalaisinta kirkkaampi ja valomäärältä vähintään 2500 luksia. Normaalisti kodin sisävalaistus on 500 luksia ja monissa kirkasvalolaitteissa luksimäärä lähentelee 10 000 luksia. Kirkasvalolaitetta hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota CE -merkintään, jollainen täytyisi löytyä jokaisesta sertifioidusta kirkasvalolaitteesta. CE -merkintä kertoo, että laitetta on turvallista käyttää.

Kirkasvalolamppu matkii auringonvaloa ja THL:n teettämän tutkimuksen mukaan kirkasvalolaitteen käyttö ennaltaehkäisee kaamosoireita, jotka liittyvät usein ruokahaluun ja mielialaan. Kovista kaamosoireista kärsivien olisi tutkimuksen mukaan syytä ottaa kirkasvalolaite käyttöön jo syyskuussa, joten ajattelin itsekin pelata varman päälle, ja näpäyttää aamiaispöydässä laitteen jo hyvissä ajoin alkusyksystä päälle.

Kauniin skandinaavinen ja helposti liikuteltavissa oleva Tubo* kotiutui pari viikkoa sitten tänne meille. Innolux halusi toimittaa minulle yhden valaisimen valikoimistaan ja kirkasvalolaite oli syksyn hiipiessä selkeä valinta ja osui täydellisesti omaan tarpeeseen.

Tubo on Innoluxin puhdaslinjainen ja ajaton valaisin. Omasta mielestä paras puoli kirkasvalolaitteessa on himmennettävyys – tuboa voi käyttää ilta-aikaan tunnelmavalaisimena ja se onkin ollut keittiön tasolla pitkin päivää käytössä. Viimeaikoina olen hakenut sisustushankinnoilta nimen omaan muunneltavuutta ja kahvan ansiosta sitä on myös helppo siirrellä.

Olo on aamuisin tuntunut hieman virkeämmältä ja työteho aamutuimaan lisääntynyt. Kiinnostuneena ja innolla jään seuraamaan, että kuinka valaisin taltuttaa kaikkein pimeimmän ajanjakson aamu-unisuuden ja sokerihimot.

Optimistina tietenkin toivon, että lampun käyttö pudottaisi kuin itsestään vyötäröltä muutaman liikakilon ja tsemppaisi lähtemään heti aamutuimaan kuntosalille..

Rentouttavaa sunnuntaita!

-Maru

 

*valaisin saatu

Kommentit (4)
  1. Meiltä löytyy ko. yrityksen Aurora-lamppu, ja väitän etten tulisi enää toimeen ilman sitä!

    1. Minä kyllä vahvasti uskon, että tähän jää pahasti koukkuun! Mikä ei ole tietenkään yhtään huono juttu. 🙂

  2. Kerttu / Modernisti kodikas
    23.9.2018, 22:05

    Ai vitsi, tuollainen mun MIEHELLE! Miesflunssan vielä kestää, mutta miesväsymys käy hermon päälle 😀

    1. 😀 😀 Siis todella! Tätä voisi sitten pitää miesväsymystapauksessa päällä iltaan saakka..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *