Blogit
Marulla

Seinävalaisin // DIY

Viime kesänä löysin keltaisen seinävalaisimen kirpparilta kahdella eurolla. Alunperin minulla oli tarkoitus laittaa valaisin seinälle sellaisenaan, mutta keltainen lamppu ei löytänyt paikkaa mistään. Päätin kokeilla mitä valaisin tuumaisi saneerauslaastipäällystyksestä ja kivahan siitä tuli! 
Karhensin ensin vanhan, lohkeilleen maalipinnan hiomapaperilla. Sen jälkeen sudin pensselillä kevyesti saneerauslaastia lampun pintaan ja annoin kuivua. Nyt alla oli karhea pinta, joten saneerauslaastin varsinainen kerros tarttui valaisimen pintaan hyvin. Tein kevyitä kerroksia yhteensä kolme ja lopuksi vielä paikkailin pieniä reikiä. Laasti ei ole ainakaan toistaiseksi lähtenyt lohkeilemaan lampun pinnasta, enkä oikein usko, että näin tulee enää käymään sillä pinta on jo täysin kuiva. Lopuksi korjailin johdon (kannattaa käyttää ammattilaista) ja spraymaalasin kellastuneet säätönapit spraymaalilla mustiksi. 
Toistaiseksi lamppu majailee meidän eteisen pimeässä nurkassa, sillä siirsin eteisen messinki-/kuparivalaisimen keittiöön. Tai siis yritin siirtää, kunnes keittiön pistokkeesta lensi jäätävä kipinäsuihku. Noh, enivei. Eteinen on toistaiseksi ilman kattovalaisinta ja vanha messinkivalaisin odottaa sähkömiehen käyntiä. Ja minä en enää koskaan yritä minkäänlaisia sähkötöitä. Piste.
Mitäs tuumaat valaisimen uudesta betonimaisesta ilmeestä? 
Vai olisko sittenkin kannattanut jättää keltaiseksi?

Kommentit (28)

 1. Heli

  Upea! Kaikki betoni jutut on makeita! Pitäisiköhän itsekin kokeilla.

  • maru

   Joo, ehdottomasti kantsii! Helppoa hommaa. 🙂

 2. Anonyymi

  ?

  • maru

   Jee! 🙂

 3. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Näyttää todella kivalta, hauska idea 🙂

  • maru

   Hei, kiva kuulla, että tykkäät! 🙂

 4. Anonyymi

  Ei oo kelpoin pinta pyyhkiä pölyjä. Imuronti kylläki.

  • maru

   Onneks oon hirvittävän laiska pölyjenpyyhkijä. 😉 Mut joo, imurilla onnistuu! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *