Seinämaalaus lastenhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila Oyj
Uusi kotimme koki jokaisen huoneen osalta pintaremontin ja urakka kesti apujoukkojen ansiosta yhden juhannusviikonlopun. Jokainen seinä oli vuorattu tapetilla ja niiden irroittaminen olikin siten ihan oma lukunsa. Pohjat oli kuitenkin kunnossa, joten maalaaushommat onnistui joutuisasti. 
Pikkuhiljaa esittelen täällä kotimme maalausten tulokset ja aloitammekin nyt poikien huoneen seinäpinnoista, johon toteutin seinämaalauksen Liitu -seinämaalilla. 

Aikaa kestäviä valintoja lastenhuoneeseen

Suunnittelin lastenhuoneen pinnat ja sävyt siten, että ne sopisivat taaperosta kouluikäiselle. Onneksi nallebordit yms. lastenhuoneiden hirvitykset alkavat olla pikkuhiljaa historiaa ja pinnoille valitaan ajattomampia sävyjä sekä sellaisia valintoja, jotka kestävät myös lasten kasvua. Itse vierastan ajatusta sisustaa lastenhuoneet ajatellen ainoastaan esimerkiksi vauvavaihetta, joka kestää vain hetken. 
Ensin pohdin tekeväni huoneeseen vuoriston, mutta matkan varrella ajatus selkeämmästä pinnasta tuntui sittenkin paremmalta. Graafisella linjalla kuitenkin mentiin ja pikkuväki tykkäsi myös ajatuksesta. Maalauksen lähtökohtana oli ajattomuus ja värit, jotka kävisi pojille kouluikäiseen saakka – siis jos maltan itse olla uudistamatta huoneen ilmettä pariin vuoteen. 
Liitutaulumaali lastenhuoneeseen
Halusin huoneeseen pehmeitä sävyjä ja poikien kanssa päädyimme yhteistuumin utuiseen vihreään Serpentiiniin V447, joka sävytettiin Liitu -liitutaulumaaliin, joka on sävytettävissä kaikkiin Tikkurila symphony kartan sävyihin. 
Koko muu huone maalattiin laasti -sävyllä, joka on omaan silmään tosi kaunis harmaa. Samaa laastia tuli myös alakertaan, aulaan sekä portaikkoon. Tehosteseinään tuli laastin lisäksi valkoista höyry -sävyä raikastamaan tunnelmaa. 

Pienen talohyllyn asukkaina on poikien pienet ja suloiset kaverukset. Iloisen värisessä porukassa on poikien aarteet, jotka otetaan leikkiin aina silloin tällöin. Pysyvät myös mukavasti tallessa, kun hylly on vielä toistaiseksi pienten käsien ulottumattomissa. Etenkin nämä maatuskat tahtovat hävitä milloin minnekin, joten jotkut asiat on hyvä siirtää levittelyvimman ulottumattomille ja vain harkittuihin rauhallisimpiin leikkihetkiin. 

Työohjeet seinämaalauksen toteuttamiseen

 • Suojaa/irroita pistorasiat, valokatkaisimet sekä listat.
 • Maalaa seinä kauttaaltaan maalilla, joka tulee koko seinälle. Meillä lastenhuoneen muut seinät maalattiin sävyllä Laasti X487.
 • Teippaa seinä kuvan 1. mukaisesti. Tein teippaukset vapaalla kädellä ja kaveri oli kauempana varmistamassa, että linja menee kutakuinkin suoraan. 
 • Maalaa Liitu maalilla tuleva alue kahteen kertaan ja anna kuivua purkin ohjeen mukaan.
 • Irroita teippi mahdollisimman  pian maalauksen jälkeen, jotta maali ei kuivuttuaan pääse halkeilemaan. 
 • Teippaa alue, jonka maalaat toisella värillä. Itse valitsin Laastin ja Serpentiinin kaveriksi Höyryn G497.
 • Maalaa alue kahteen kertaan.
 • Irroita teippi mahdollisimman  pian maalauksen jälkeen, jotta maali ei pääse kuivuttuaan lohkeamaan tapetin irroituksen mukana. 
Ja valmista tuli! Graafisien muotojen maalaaminen on super-helppoa, eikä vaadi erikoistaitoja. Liitu -maalin puhdistettavuutta on myös testattu ja pinta on tosi helppo pyyhkiä puhtaaksi ilman liidun jättämiä valkoisia pyyhkimisjälkiä. 
Kannattaa kurkata Tikkurilan sivuilta myös muita ideoita lastenhuoneisiin. Uskoisin, että monessa perheessä pohditaan nyt tulevan koululaisen huoneen uudenlaista sisustusta. 
Kommentit (6)
 1. Ihanat sävyt ja tuo liitutaulumaali on kiva!

  1. Kiitos! Sävyt kyllä tosiaan osui nappiin. 🙂 Liitutaulumaali oli kyllä erityisesti lasten mieleen ja huippua on se, että näitä Tikkurilan Liitu maaleja voi nykyisin sävyttää mihin sävyyn tahansa.

 2. Venla //Lämmin ilo
  30.7.2017, 21:20

  Aivan ihanat sävyt oot taas valinnut. Kiitos näistä graafisen seinämaalauksen ohjeista. Mulla on tehny mieli kokeilla tollasta mutten oo näillä taidoilla kuitenkaan uskaltanut 🙂

  1. Huippua – kokeiluun vaan! On kyllä oikeasti super-helppo toteuttaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *