Se aika vuodesta

Viime yönä esikoinen kipitteli kutakuinkin neljä kertaa sänkyni viereen ja pyysi peittelemään hänet omaan sänkyynsä. Peittelytekniikka oli erityisen tärkeä ja hän ei kuulemma itse pysty siihen – peiton reunan (tai läpän, kuten hän itse sitä kutsuu) täytyy osua juuri oikein suhteessa hänen omaan asentoon. Yöllä väsytti ja joka ikinen kerta harmitti nousta oman peiton alta, mutta samalla tunsin suurta kiitollisuutta siitä, että juuri minä saan olla se henkilö, joka taitaa tuon täydellisen peittelytekniikan. Mikä suuri onni olla näiden pienet pipanoiden äiti. 
Syksy tuo tullessaan jokavuotisen haasteen hommata lapsille oikeankokoiset ja oikeanlaiset varusteet. Hommaa ei helpota yhtään se, että esikoinen on peittelytekniikan lisäksi kranttu omista vaatteistaan. Täytyy olla täydellisen pehmeää ja muutenkin kaikinpuolin mukavaa vaatetta. Housut eivät saa nousta liian korkealle, eikä paita saa olla tippaakaan liian suuri. Olen jo pari kertaa yhteistuumin pojan kanssa käynyt vaatekaapin läpi ja karsinut siellä lapsen kanssa yhdessä ne vaatteet, jotka syystä tai toisesta eivät pojalle kelpaa. 
Rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että välillä vähän uuvuttaa. Etenkin silloin, kun pitäisi aikataulujen puitteissa ehtiä johonkin, niin se eilisen ihana pusero ei olekaan enää tänään hyvä. Toisaalta tunnen tyytyväisyyttä siitä, että pojalla on olemassa määrätietoisuus ja oma tahto. Tärkeitä ominaisuuksia. 
Minulla on oma pieni toimisto Kuopion keskustassa ja samoissa tiloissa toimii useampi ompelija. Näin tässä taannoin kahvitauolle kipsutellessa erään ompelijan pöydässä kiinnostavia mustavalkoisia kankaita. Seuraavana päivänä kankaista oli tehty bodyjä ja jumpsuitteja. Kuosi jäi mieleen ja oli iloinen yllätys, kun Sarah Designin Saara otti yhteyttä ja halusi antaa pojille omat jumpsuitit ja pipot syksyn 2016 mallistosta. Mieluusti tuen omalla toiminnalla kotimaisia pienyrittäjiä – etenkin, jos tuotteet on myös valmistettu Suomessa. Hauska sattuma ja miten mukava laittaa lapsille päälle sellaiset vaatteet, joiden valmistusprosessia on saanut olla itse sattuman kautta todistamassa. 
Sarah Design on tuore kuopiolainen lastenvaatteita valmistava yritys, jonka tuotteita voi tiedustella ennen varsinaisten verkkosivujen avaamista yrityksen facebook sivuilta. Sarah Design on myös mukana Pop Up Kuopiossa, joten yrityksen vaatteet ovat ostettavissa 26.9.-8.10.2016 välisenä aikana Kauppakeskus Minnan toisesta kerroksesta. Sarah Designin lisäksi Pop Up! -kaupasta löytyy myös muutaman muun kotimaisen lastenvaatevalmistajan tuotteita. 
Se on kyllä suuri harmi, että kaupungista lakkautui hiljattain ainut kotimaisia lastenvaatteita myyvä kivijalkakauppa. Toivottavasti Pop Up! -Kuopio tuo hetkellistä helpotusta kuihtuvaan kaupunkikeskustaan. Pienenä paljastuksena kerrottakoon, että joulun alle keskustaan on aukeamassa myös yksi pieni putiikki. Siitä lisää kuitenkin vähän myöhemmin. 

Perjantaina puin pojat uusiin haalareihin ja pipoihin ja kipittelin läheiselle rannalle ihan kuvaustarkoituksissa. Huomasin tässä hiljattain, että kamera on täyttynyt viimeaikoina vain sisustuskuvista ja poikien ikuistaminen on jäänyt vähemmälle. Yleensä sitä haluaa keskittyä lasten kanssa olemaan hetkessä, eikä kameran takana keikkumassa. Vaatteistaan kranttu kolmevuotias kyseli seuraavana päivänä, että saako pukea päälle jälleen sen pehmeän haalarin. Taisi kelvata. 
Oli onni, kun kamera sattui olemaan mukana. Miten seesteinen tunnelma rannalla olikaan! Mukana oli tyytyväiset lapset jotka malttoivat ihmetellä syksyä. Oma mielikin oli tunnelman mukainen – hoksasin nimittäin rannalla ollessani, että lasten välikausivarusteet on aika pitkälti hommattu. Huh, helpotus!

*vaatteet saatu. 

Kommentit (2)
 1. Ansu // Vaiheissa
  18.9.2016, 19:32

  Ihanat! Toi tunto-asia on kyllä niin tärkee. Mulla on samanlainen tuntoherkkä poika, siinä on päivä pilalla kun vaatteissa vaikka saumat painaa. Tosin oon itse samanlainen, joten on helppo samaistua fiilikseen. Ja meillä on vielä kaiken syys-talvivaatetuksen hankinnat edessä. Molemmille -jaiks 🙂

  Katoin muuten ensin nopeesti tosta tokasta kuvasta että haalarissa oli hännäntupsu. Olikin huppu, onneksi 😀

  1. Joo ja sama täällä – olen myös tarkka joissain asioissa, joten ei ole omena kauas puusta pudonnut. Ehkä juuri sen takia välillä menee hermo. 😀

   Hahaha, joo onneksi ei sentään hännäntupsu. Tosi käytännöllistä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *