SATOA / ruokatrendejä savosta

Olen aina erityisen ilahtunut, kun Kuopiossa järjestetään laadukkaita ja ajan hermoilla olevia tapahtumia. SATOA ruokafestivaalit järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja tapahtuma on joka vuosi kasvattanut kävijämääriään, eikä ihme! Ensimmäisellä kerralla, vuonna 2014 SATOA palkittiin Kuopion kaupungin toimesta vuoden ilmiönä. Tapahtuma on tyylikkäästi järjestetty, tapahtumailmeeseen panostettu, tunnelma kohdillaan ja paikka ydinkeskustassa täydellinen! 

SATOA tapahtumat ovat paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin pohjois-savolaisista ruoka-aineista valmistettuja annoksia. Pohjois-Savon maaseutustrategian visiona on, että Pohjois-Savo on vuonna 2020 kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta. Täytyy kyllä todeta että neljän vuoden aikana, jolloin olemme Kuopiossa asuneet, ruoka- ja ravintolakulttuuri on kehittynyt huimasti. Ja sekös kulinaristia ilahduttaa!

Kauppakeskus Matkuksen myötä kaupungin keskustasta ovat pikkuhiljaa kadonneet vaatekaupat, mutta ravintolakulttuuri kukoistaa entistäkin ehompana. Kaikki tuntevat Hanna Partasen kalakukot ja lihapiirakat, mutta Kuopio on niin paljon muutakin. Meksikolainen ravintola Panza on saanut huomiota ympäri maan ja Top Chefissäkin kilpailleen Anssi Kantelisen ravintola Urban ei petä koskaan. Toivottavasti nämä kaksi nähdään ensi kerralla mukana myös SATOA festareilla. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan näissä molemmissa, jos satutte kaupunkiin – näiden takia kannattaa tulla kyllä ihan muutenkin. Ja tässä oli vain pari mainitakseni. 
SATOA festareilla nähdään tänä viikonloppuna 26.-27.8. yhteensä 24 eri ravintolaa ja yhteensä 72 ruoka-annosta, joiden hinnat vaihtelevat 4-6€ välillä. Lapset söivät hodarit Rosson valikoimista (aika monissa annoksissa oli chiliä tai aurajuustoa, joka ei meidän lapsille kelpaa) ja itse maistelin Isä Camillon savulohitartarin ruissipsillä ja Finn Angus burgerin. Burgeri oli pieni pettymys, mutta tartar maistui. Ykköseksi nousi miehen valinta Jäppilän Kievarin ribsit maissileivällä – oli kyllä törkeän hyvää! Myös Konttiravintola Mortonin burgeri sai muilta seuralaisilta kovasti kehuja. 
Tänään ruokakojut ovat auki vielä klo 20.00 saakka, joten jos satut olemaan maisemissa, niin kannattaa ehdottomasti kipaista mestoille. Toivottavasti myrsky ei ehdi yltyä liian voimakkaaksi, jotta festivaalit saadaan pidettyä loppuun saakka. 
Ensi vuotta silmällä pitäen saattaa olla, että saavumme miehen kanssa SATOA ruokafesteille ilman lapsia. Kiertelemme päivän mittaa useamman kojun ja voipi olla jopa niin, että muutama viinilasillinenkin maistuisi. 
Pakko mainita vielä hauska yksityiskohta tapahtumasta – roskisten vieressä oli henkilö, joka kertoi astioiden olevan biohajoavia. Siis jokaisen roskiksen vieressä! Mahtavaa omistautumista. Menisi nimittäin biohajoavat kertakäyttöastiat hukkaan, jos tuhannet kävijät heittäisivät ne sekajätteeseen. Hienoa, sanon minä!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *