Blogit
Marulla

Säilytyskaappi seinälle

En voi sietää minkäänlaisia rytöläjiä, joten olen yrittänyt järjestää parhaani mukaan alakerran elämisen siten, että laskupinoille sekä epämääräisille paperilapuille olisi jokin paikka. Säilytyksen pitää kuitenkin olla toteutettu siten, että siihen on esteetön kulku ja siihen pääsee näppärästi työntämään tarpeelliset paperilaput ja elektroniikkalaitteet. Tuntuu nimittäin siltä, että ne liiankin helposti tuppaavat kasaantumaan keittiön tasolle.

Ratkaisu löytyi Ikean Ivar -kaapista jonka kiinnitimme olohuoneen seinään. Alkuun ajattelin maalaavani kaapin, mutta tulinkin toisiin aatoksiin, sillä mäntyinen kaappi näytti yllättävän hyvältä ihan tuollaisenaan vaikkakin ovien väliin jäävää rakoa pitää vielä hieman yrittää säätää. Seinälle nostettuna kaappi on juuri sopivan ilmava ja kaapin päälle saa aseteltua niin kynttilät kuin sisustuslehdet. Nätti, edullinen ja toimiva ratkaisu!

Kaappi toimisi hyvin myös lastenhuoneen säilytysratkaisuna ja pohdinnan alla olisi hommata näitä muutama myös sinne. Pikkupoikien tavaramäärä ja erilaiset aarteet kun tuppaavat iän myötä lisääntymään. Lastenhuoneessa olisi muutakin sisustettavaa hommaa, kuten monessa muussakin nurkassa.

Sisustusbudjetti tosin jarruttelee tällä hetkellä liiankin montaa projektia, sillä se tuppaa olemaan tänä keväänä minimaalisen pieni. Varasimme kesäkuulle odotetun matkan etelän lämpöön, joten saattaa olla, että useampikin haave siirtyy syssymmälle. Ihan kohtuullista, sillä minä taidan olla tämän perheen ainut sisustusintoilija..

-Maru

Kommentit (10)

 1. Eevi / decoFeast.

  Itselläni kävi samoin ivar-kaapin kanssa. Alkuperäinen ajatus oli maalata se, mutta kun saatiin asennettua kaappi seinälle, näyttikin se niin kivalta ihan tuollaisenaan! Laitoitko jonkun värittömän vahan tms. pintaan? Itse ajattelin jossain vaiheessa sellaisen vetäistä, niin kestää aikaa sitten paremmin 🙂

  • maru

   Moikka! Huomasin itseasiassa saman – tosi hyvänkokoinen ja mallinen kaappi. 🙂 Saunavahalla pitäis käsitellä jahka jaksaa. Todennäköisesti kuitenkin olen tuttuun tapaan laiska, jätän käsittelemättä ja myöhemmin sitten maalaan. Vaha antaa likaa hylkivän pinnan ja ei kellastuta.

 2. Tuulia

  Ivaria olen itsekin vähän pohdiskellut – ajaton ja tilava eikä maksa maltaita, pidän myös kokopuisista kalusteista. Ajattelin vahata mustaksi. Toki en ole sulkenut pois muitakaan kivoja vaihtoehtoja, voi olla että tuleekin valinnanvaikeus jossain kohdin 🙂
  Luin muuten hyvän vinkin jostain, että jos haluaa puuvalmiin pinnan pitää vaaleana, kantsii käsitellä Supi saunavahalla – se kun ei syvennä puun omaa sävyä kuten öljyt (tosin varmaan tämän tiesitkin…).

  • maru

   Musta vaha on varmasti tämän pinnassa tyylikäs – jättäisi kauniisti puun omat syyt näkyviin. Kokeile ihmeessä ja ainahan sen voi sitten maalilla peittää, jos menee turhan synkäksi. 🙂 Vahakäsittely tälle tosiaan täytyisi tehdä, jotta säilyttää kauniin pintansa. Saattaa tosin olla, että käsittely jää tekemättä ja sitten joskus vedän peittomaalin pintaan.. 🙂

 3. Sari

  Onpas kivan näköinen kaappi! Voi olla, että täytyy itsekin alkaa mallailemaan vastaavaa meidän olkkariin 🙂

  • maru

   Tämä on tosi nätti ja hintakaan ei tosiaan päätä huimaa. 🙂 Sopii nätisti myös siten, että asettaa useamman rinnakkain.

 4. Essi/Pinossa

  Mulla on kanssa suunnitelmissa ostaa tämä ja maalata samalla sävyllä kuin seinä. Kiva, kun on tämmöinen edullinen ja valmiiksi tuunattava kaappi myynnissä 🙂

  • maru

   Tosi hyvä idea! Tällaisia täyspuisia, raakapuusta tehtyjä kaappeja ei tosiaan ole hirveästi markkinoilla. Ikea se osaa iskeä sopivaan markkinarakoon aina ja aina vaan. 🙂

 5. Milla Sukhilta

  Tuo on kyllä ”yllättävän” kivan näköinen. Tarkoitan siis, että tuota puupintaa ei ehkä kaupassa tai isoina pintoina mieltäisi noin kivaksi, mutta teillä se on oikein sopiva ja suorastaan suloinen yksityiskohta!
  Hyvää viikonloppua!

  • maru

   Se on totta! Kieltämättä näyttää neljän seinän sisällä paremmalta kuin ikean miljöössä. 🙂 Tykätään hurjasti tästä juuri näin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *