Rintamamiestalon muutos // osa 1.

Syksyllä aloitin kerrassaan hurmaavan sisustusprojektin Kuopion Niiralassa sijaitsevassa rintamamiestalossa. Blogia pidempään seuranneet tietävät, että tunnen melkoista vetoa näihin rintsikoihin, joten oli ihan mahtavaa päästä toteuttamaan uutta sisustusta rintamamiestalon yläkerrassa sijaitsevaan pieneen huoneistoon. Projekti on vielä aavistuksen kesken, mutta päätin tulla esittelemään teille projektin ensimmäisen osion, makuu- ja olohuoneen.
Tätä kotia asuttaa upea tyyppi Sari, yhdessä Inkku -koiransa kanssa. Sari toivoi kotiinsa persoonallisuutta, väriä ja eräänlaista ”boheemiutta”. Päätinkin lähteä toteuttamaan projektia tietynlaisella ”mummolamaisella” otteella. Tilkkupeitot, käsityöt ja vanhat tavarat saivat ilman muuta jäädä, kun rinnalle tuotiin vaaleita pintoja. Punaista oli jo ennestään paljon ja se sai jäädä myös olennaiseksi osaksi uutta suunnitelmaa ja toteutusta. Vanhaa tuotiin paljon lisää ja uutena kotiin ostettiin oikeastaan vain koivuiset pienet säilytyslaatikot, muutama sisustustyyny ja säilytysjärjestelmät. Sari bongaili kirppareilta pari upeaa lipastoa, räsymatot ja valaisimet.
Kodin katseenvangitsijoiksi valitsin näyttävät tapetit. Makuuhuoneeseen valikoitui Decor Maisonin Oas 2723 ja olohuoneeseen pääsi pienen pohdinnan jälkeen hurmaava Dandelion Clocks Red.
Seinät, lattiat ja katto maalattiin. Makuuhuoneen kaapistojen vanhat ovet poistettiin ja tilalle asennutettiin liukuovikaapistot, jotka ovat osittain lasitetut. Alaosa jätettiin peilittömäksi sen vuoksi, että koiran kuononjälkiä ei tarvitsisi olla jatkuvasti pyyhkimässä. Makuuhuoneeseen tuli käsittämättömän paljon lisää tilaa peiliovien ja vaalean sävymaailman myötä!
Tavaraa karsittiin melko runsaasti – olohuoneesta poistettiin valtavan kokoinen vitriinihylly ja sohva löysi paikkansa vitriinin entiseltä paikalta. Tänään yhdessä ihmeteltiin, että kuinka vitriinihylly koskaan on olohuoneeseen mahtunutkaan. Myös makuuhuoneessa sänky muutti toiselle seinustalle ja työpöytä poistettiin – pieni tavaroiden puljaus tekee ihmeitä!
Pidemmittä puheitta, tässä kurkistus Sarin ja Inkun kotiin, ennen & jälkeen. Tai oikeastaan jälkeen & ennen.
Makuuhuone muutoksen jälkeen:

Makuuhuone ennen muutosta:

 Olohuone muutoksen jälkeen:

Olohuone ennen muutosta:

Todella kiva projekti ja mikä parasta, Sari kertoi olevan erittäin tyytyväinen lopputulokseen! Minua itseä nimittäin vähän jännitti, että tuleeko kodista asiakkaan makuun liian särmätön tai vaalea, sillä jonkin verran yhdessä pohdiskeltiin lattian ja sisäkaton maalamista vaaleaksi. Ei tullut särmätön, vaan tosi kiva ja persoonallinen pikkukoti! 
Mitäs tuumaat rintamamiestalon pintaremontin lopputulemasta?

Kommentit (17)
  1. Ihana lopputulos! 🙂

    1. Voi kiitos Elsa! 🙂

  2. No siis oiettä! Niin ihana! 🙂

    1. Kiitos Lyde! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *